|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rozumiem ze trzeba szukać banku z najmniejszym spreadem ponieważ w przypadku długiego kredytu i tak opłaci się waluta szczególnie jeśli cześć zarobków mamy w innej walucie. Rozumiem ze najbezpiecNiej jest brać kredyt w walucie jakiej zarabiamy ale jeśli i tak sobie poradzimy bo rata wynosi np 30 procent zarobków to lepiej brać kredyt w walucie przewartosciowanej jak np chyba euro. Jakie są koszty kredytu oprócz: a. Odsetek czyli libor czy wibor plus marza banku b. Spread dziękuje za rady
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeszcze dochodzi czasami prowizja banku. Ale teraz można często spotkać kredyty w promocji bez prowizji.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rozumiem ze trzeba szukać banku z najmniejszym spreadem ponieważ w przypadku długiego kredytu i tak opłaci się waluta szczególnie jeśli cześć zarobków mamy w innej walucie. Rozumiem ze najbezpiecNiej jest brać kredyt w walucie jakiej zarabiamy ale jeśli i tak sobie poradzimy bo rata wynosi np 30 procent zarobków to lepiej brać kredyt w walucie przewartosciowanej jak np chyba euro. Jakie są koszty kredytu oprócz: a. Odsetek czyli libor czy wibor plus marza banku b. Spread dziękuje za rady Spred może zależeć od m.in od wkładu własnego, przynajmniej tak było w moim przypadku. Brałem kredyt w marcu 2009r. Najbezpieczniej jest brać w walucie w której się zarabia, choć ... gdy waluta obca jest przewartościowana to na pewno opłaca się brać wtedy w walucie. Przy kredycie masz do wyboru raty równe lub malejące, jest to dosyć ważne i robi różnice przy całkowitym koszcie kredytu. Jeśli zdolność kredytowa pozwala, korzystniejsze są raty malejące, czyli na początku wysokie i spadają. Do kosztów kredytu na pewno dojdzie jeszcze obowiązkowe ubezpieczenie mieszkania od zalania, spalenia itd. Bank z reguły wymaga jeszcze założenia konta w banku powiązanego z kredytem  to też zwykle parę złotych co m-c. Pobierana jest jeszcze opłata lub ubezpieczenie przy ustanowieniu hipoteki, chodzi o okres potrzebny do wpisania w księgi wieczyste. Bank też czasami ogląda mieszkanie jeśli już jest wybudowane, sporządza notatkę, robi zdjęcia i też nie za free  Może być ubezpieczenie niskiego wkładu własnego. Prowizja to na pewno wiesz. To tyle co mi na szybko przychodzi do głowy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
o negocjowaniu spreadu akurat nie słyszałem  chyba, że naprawde duza kwota kredytu- przekracza 1mm. waluta jest dla osób które nie sprzedadzą mieszkania po roku- czyli nie będą spłacać kredytu. niższe oprocentowanie przekłada się na niższe odsetki
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
tauron tauron cierpliwi beda wynagrodzeni  edek sie uspokoil , jesli dzisiejsze dane macro od usrakow nie beda zle , to jeszcze porosniemy troche i wroci perspektywa 2600
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ELDO, kiedy Twoim zdaniem ASTARTA zaskoczy?
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
ELDO, kiedy Twoim zdaniem ASTARTA zaskoczy? kupowalem ja po raz trzeci kiedy stala ponizej 57 wiec dla mnie juz zaskoczyla , tym dzisiejszym spadkiem sie oczywiscie nie martwie , jakis leszcz sprzedal 15 akcji i kurs polecial  czekam dalej spokojnie wkrotce wyniki wiec moze wtedy POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
|
|
Astarta w tym tygodniu póki co potwierdza jak mocnym jest papierem- co zejdzie na ok. 62 lub mniej, to zaraz następuje odbicie. Dzisiaj otwarcie bardzo słabiutkie, bo spadło aż do 61 z groszami i zaraz mocne odbicie oraz zakończenie na 64.
Nieciekawa sytuacja jest dla tych co mają Karen, bo tam codziennie bardzo duże spadki są, w krótkim czasie na spółka spadła z ponad 2,00 na 1,36. Co ciekawe przed tymi spadkami były ogromne wzrosty. Jak jeszcze trochę spadnie to zastanowię się, czy nie wejść w tą spółkę za drobne, bo ryzyko jednak jest spore.
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Jutro prawdopodobnie PZU będzie gwoździem programu. Bbz fajny papier chociaż te 1,08zł to on może dopiero pod koniec września przebije jak już skończą te inwestycje. Ten nieszczęsny KGHM polecany przez ELDORADO za 90zł dał trochę zarobić  Moje inne spółki PGF oraz PULAWY też nieźle dały zarobić  Na Astarcie mnie ciśnienie zjadło wywaliłem z niewielkim zyskiem. Co do spółki Karen to ja bym nie wchodził już w nią. Majątek Karen i KOMPUTRONA przewyższa tego pseudo inwestora. Do tego akcje Karen zostaną rozwodnione. Ten nowy inwestor dostanie je za 0,50gr. Tauron to taka spółka że lepiej na nią nie patrzeć, zarobić powinna dać do końca roku ???? (poczekamy zobaczymy) Osobiście wszedłem jeszcze w Chemosa za 0,74gr i nie jestem do końca z niej zadowolony bo Petrole w niej brzydko się bawią, ale tez liczę na zysk??
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
dzisiejsze bardzo złe dane od usrakow nakazuja ostroznosc krotko stawiam na to ze beda znowu drukowac zielenine tylko po co.... dolar mimo ze teraz rosnie , oslabnie przez to , euro , problemy sie nie skonczyly , dług długiem pogania...rozwazam zakup franka , choc wydaje sie teraz juz drogi i patrze na złoto s/l na akcje , jutro korekcimy , oczywiscie cieszy astrata ,ale jesli S@P500 zawita na wsparciu 1040 i nie daj Boze na na 1000 , trzeba bedzie sie chyba ewakuowac z giełdy na jakis czas
POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Astrata słodka zielona wyspa w oceanie czerwieni 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Tauron promocja sie kończy pozdrowienia dla cierpliwych 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
MCI - też ostatnie dni promocji 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
SWIETNE WYNIKI naszej słodkosci [ bankier.pl]  "Warszawa, 26.08.2010 (ISB) - Ukraiński producent spożywczy Astarta Holding miał 432,59 mln hrywien (UAH) skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w I poł. 2010 roku wobec 200,59 mln UAH zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie " tu czekam na mimimum 80  bbz to co pisalem przy 1,40 sie zastanowie taurona skupuje dalej cel minimum 7 POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
moj byczy optymizm zastał zachwiany po dzisiejszej sesji u usraków , zostało przebite wazne wsparcie 1050 na S#P500 S/L bedzie wskazany moze z wyjatkiem Astarty
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Astarta 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam.Czy ktos spotkal sie z zakladami finansowymi do gry tak jak ma bet365??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam.Czy ktos spotkal sie z zakladami finansowymi do gry tak jak ma bet365?? na Ladbrokes tez takie cos mozna znalezc
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|