Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 19 z 28 1 2 17 18 19 20 21 27 28
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Tak jak koledzy wyżej wspomnieli, ważne żeby zapłacić za swoje miejsce przy weselnym stole. Tj. około 200 PLN, chyba że ktoś robi jakieś mega wypasione wesele. A kwota powyżej zależy już od naszych możliwości. Ja ostatnio mam natłok wesel (ze swoim włącznie, jakiś czas temu) i te 200 PLN na osobę to minimum, w zależności od stopnia pokrewieństwa/znajomości. Oprócz koperty staramy z żoną zawsze wręczyć jeszcze butelkę dobrego wina. Według mnie to lepszy pomysł, niż tony kwiatów które po kilku dniach i tak wylądują na śmietniku.

Bonus: Unibet
S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
np. moja siostra napisała na zaproszeniach dla gosci ze nie chce kwiatow tylko ksiazki. Moim zdaniem mega pomysl teraz ma 3 pelne bilbioteczki akurat do nowego domu i prezent wartosciowy.

X
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
X Offline
sam idziesz to 300zl mysle ze wystarczy, najlepiej zrobic ankiete cool bo sam bylbym ciekawy wynikow.. tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Self-Confident
np. moja siostra napisała na zaproszeniach dla gosci ze nie chce kwiatow tylko ksiazki. Moim zdaniem mega pomysl teraz ma 3 pelne bilbioteczki akurat do nowego domu i prezent wartosciowy.

żadna nowośc z tym pisaniem, że się nie chce kwiatów, często jest prośba o np. maskotki dla domów dziecka zamiast tego

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
ok dzieki wink
wlasnie co do maskotek... to ostatnio slyszalem, ze domy dziecka nie chca tego przyjmowac juuz. Nie wiem ile w tym prawdy, nie wiem ile domow na ile ma juz tego po sam sufit tongue

Rodzina bliska, problem jest w tym, ze dla mnie nawet 100zl w ta czy we wta robi dosc spora roznice, no ale jak mus to mus wink
A i wlasnie zamiast kwiatow chca winczacho ;]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Polećcie jakiś program do oglądania filmów. Mam gołego laptopa, więc chyba jakieś kodeki do tego by pasowały?

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Subedit. I jest tez wersja odrazu z jakimis kodekami smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lelu
Subedit. I jest tez wersja odrazu z jakimis kodekami smile

Ok już ściągam wink Sobie uświadomiłem, że filmów na kompie nie oglądałem od dawien dawna, a jest wolny wieczór by to nadrobić.

Dzięki.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A czy to, że mam Windowsa 7(64bit) może wpłynąć na złe działanie programu? Bo coś mi ten sub edit, ani też inny program, który ściągnąłem nie działają zbytnio.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ok poszło na Media Player Classic wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Od wczoraj wyskakuje mi problemik na kompie " użytkownik mógł paść ofiarą fałszywego oprogramowania" przez to mi komp muli .

Jedyna opcja to wgrać nowy windows ?

AVE LAZIO
AVE LAZIO
Originally Posted by grajus87
Od wczoraj wyskakuje mi problemik na kompie " użytkownik mógł paść ofiarą fałszywego oprogramowania" przez to mi komp muli .

a skąd masz windowsa smirk

z neta ściągałeś czy ze sklepu smirk

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Originally Posted by lelu
Ile wypada dac parze mlodej w kopercie? Nie wiem kiedy ostatni raz bylem na weselu to i zadnego pojecia w tej kwestii nie mam. Ide sam wink
wydaje mi się, że to kwestia indywiaualna. z drugiej strony jednak wpada dac:

Originally Posted by micha$
Najbardziej odpowiednią kwotą do dania w kopercie jest koszt "talerzyka" na weselu.

skąd tylko wiedziec ile młodzi placa od talerzyka?
może trochę podpowiem. za rok mam wesele, swoje, dwudniowe. placimy od talerzyka 160zl, do tego wlasne napoje, alkohol i ciasto. teraz przyklad: czy facet, taki jak ty lelu, idac na wesele nie wypije pol litra wodki, nie przepije tego i nie przegryzie ciastem? Wydaje mi sie ze 200zl od osoby to jest absolutn minimum. 250zl to raczej zwrot kosztow dla mlodych. 300zl od osoby to kwota, ktora jest juz bardzo dobra i na pewno zadowoli mlodych i nie bedziesz myslal czy za malo dales.

ja powiedzialem jak jest u mnie. ja idac na wesele ostatnio z narzeczonom dalismy 600zl + butelka dobrego wina, bo tak sobie mlodzi zazyczyli - zamiast kwiatow. wesele okazalo sie slabe - z koperty pieniedzy jednak nie wyjmuje, bez przesady.

Originally Posted by Big Ben
Originally Posted by Self-Confident

żadna nowośc z tym pisaniem, że się nie chce kwiatów, często jest prośba o np. maskotki dla domów dziecka zamiast tego
a wiekszosc domow dizecka nie przyjmie ci tych miskow. taki misiek, jak sie okazuje musi posiadac jakies certyfikaty, bo niestety wymogi, wymogi...

winko dobra sprawa, onda cos moze o tym powiedziec wink

kolega np. zarzyczyl sobie zamiast kwatow kupony lotka... trafil 5 w duzego ponad 4k... dziekuje grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Bezdomny

przyszedł pan z firmy i mi zainstalował. tzn mojej siostrze .

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Panowie z racji pracy jaką wykonuję potrzebny jest mi aparat fotograficzny - oczywiście cyfrowy. Większość zdjęć robiona będzie na powietrzu, także aparat powinien wykazywać w miarę dobre właściwości na warunki pogodowe. Odnośnie jakości robienia zdjęć, nie musi być rewelacyjna, wystarczy dobra. Dlatego moje pytanie jest następujące: czy dostanę coś godnego polecenia w cenie do 400zł? Jeżeli tak to proszę o radę jaki model wybrać. Z góry dziękuję.

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Originally Posted by Bezdomny

przyszedł pan z firmy i mi zainstalował. tzn mojej siostrze .
to masz pirata. mozna to usunac - to powiadomnienie zeby sie nie usuwalo. wujek google pomoze na pewno.

Porucznik
Porucznik
Potrzebna mi osoba posiadająca poniższą ksiązkę wink

[Linked Image]

Jeśli ktoś ją ma to proszę o kontakt, potrzeba mi skan dwóch, trzech stron.

C
Viva Las Vegas!
Viva Las Vegas!
C Offline
ponieważ jestem całkowicie pozbawiony zmysłu estetycznego i grafika jest moja pietą achillesową mam prośbę mam prośbę

chodzi mi o wykonanie tej wielkości grafik:

[Linked Image]

tylko zamiast tych siódemek w tle, były symbole dolara $ smile
kolor grafiki był zielony, a kolor $ ciemno czerwony

i żeby były trzy rodzaje z napisem:

1. ITL MANAGER
2. ITL BEGGINER
3. ITL PLAYER

napisy, żeby były czytelne mogą być białe

B
addict
addict
B Offline
Originally Posted by zmarcin
Presja na to, żeby nie dać za mało jest.
Jeżeli dobrze znasz młodych, to 500 zł to jest absolutnie minimum, wypada dać 1 000 zł.

,,to 500 zł to jest absolutne minimum '', nie chciałbym osobiście być gościem na twoim weselu. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z faktu ,że 500 zł to dla niektórych ludzi majątek, nie mówiąc już o 1000 które wypada dać.Gadasz jak stara klecha , albo czarny z ambony który wytyka swoim owieczką ,że za mało dali na tace. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale wielu ludzi pod taka właśnie presją wydaje ostatnie pieniądze i wesele dla nich nie jest wcale wesołe, a nie daj boże żeby byli zaproszeni na wesele z 2 razy w jednym miesiącu.Każdy daje tyle na ile go stać. Pozostaje im odmówić młodym. Mnie by było głupio jakby mi ktoś dał 500 zł a ja bym miał świadomość że zarobi z 1200.
P.s.Lelu mysle że 200-300 zł styknie jak idziesz sam.

Porucznik
Porucznik
Originally Posted by Platini
Potrzebna mi osoba posiadająca poniższą ksiązkę wink

[Linked Image]

Jeśli ktoś ją ma to proszę o kontakt, potrzeba mi skan dwóch, trzech stron.
Nikt nie ma siostry/brata kogoś innego jeszcze w rodzinie w piątej klasie podstawówki ? smile

Dziewczynie potrzeba na przygotowanie zajęć.
Czas nagli cool

Strona 19 z 28 1 2 17 18 19 20 21 27 28

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (burbon, betowiec, rafal08, Lukasz111, Akhu, JelineK, latajaca_holenderka, Sensei, aker, ElNinho[mmdea], forty), 1,164 gości, oraz 26 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,836,181
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025