|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy jest na sali jakis lekarz ... Juz nie pamietam kiedy bylem taki wkur.... w sobote rano  To co nasze Panie odpier.... to sie w glowie nie miesci  To nie jest kwestia slabego przygotowania do Mistrzostw czy tez slabszego dnia bo widac potrafia seriami zdobywac punkty ale potrzeba porzadnego psychologa albo trenera z jajami zamiast tej marionetki Zle sie czlowiekowi nie zyczy ale jak tym razem Matlakowi nic sie nie wydarzy to mozemy juz wracac bo dla mnie on moglby z powodzeniem sprzedawac swieze buleczki w cukierni bo na trenera kompletnie sie nie nadaje  Moze kiedys czlowiek dozyje takich czasow ze to my bedziemy wygrywac 3-2 od stanu 0-2 lub wygrywac seta przegrywajac 15-20 a narazie smutek ...
|
|
|
|
|
Kania gostyń
|
|
Kania gostyń
Niestety dwa mecze, które powinniśmy spokojnie wygrać w głupi sposób przegrywamy. Prawdziwy Mundial dla naszej reprezentacji po dzisiejszej porażce dobiegł końca.
|
|
|
|
|
Wodzirej
|
|
Wodzirej
wychodziłem z domu jak było 1-1 i 16-14, jak to sie stalo, ze przegralismy 3-1, moze mi to ktos opisac? bo troszke niedowierzam  ogolnie dzisiaj piekne czucie mialem, Polska + Chorwacja ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie ma co opisywać Polki jeśli nie mają przewagi > 5 to koncówki przegrywają przez własne nerwy...presja... nie radzą sobie  to samo co wczoraj..widać forma jest szkoda mogły byc 2 zwycięstwa a teraz dobry wynik zdaje się nieosiągalny
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wychodziłem z domu jak było 1-1 i 16-14, jak to sie stalo, ze przegralismy 3-1, moze mi to ktos opisac? bo troszke niedowierzam  ogolnie dzisiaj piekne czucie mialem, Polska + Chorwacja ... sukces zawdzieczamy super trenerowi z super zmianami i Pani Ani 
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
Czy jest na sali jakis lekarz ... Juz nie pamietam kiedy bylem taki wkur.... w sobote rano  To co nasze Panie odpier.... to sie w glowie nie miesci  Ciekawostka w 3cim secie, podczas ktorego myslalem ze spokojnie dograja bo prowadzila Polska 20-16. Od tego stanu do 24-26 nie zdobyly Nasze zadnego punktu atakiem!!!! Z tego co pamietam te cztery to: 1. blok 2. kiwka z drugiej piłki na kontrze Okuniewskiej 3. autowy atak Serbek 4. zepsuta zagrywka Z taka gra to raczej daleko nie zajdziemy. Najgorsze jest to, ze podczas koncowki 3ciego ciagle Matlak trzymal w 1szej linii...Jagiełło. Tylko szkoda, ze ona atakuje pod gore 30%, a 70% kiwa... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie, co myslicie o Tajkach z Chorwatkami? Jako jedyny sensowny kurs na jutro dla mnie i czuje, ze skonczy sie 3-0 albo 3-1 dla Tajlandii. 
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
dla mnie dwie nieprzewidywalne drużyny.Tajki jak z bajki trochę bardziej ograne na międzynarodowej arenie i to chyba przemawia za nimi.chyba pierwszy mecz tych drużyn ze sobą dlatego ciężko powiedzieć czego się spodziewać
Jutro liczę na USA(ostatni mecz w gp pewnie pokonały Niemki do zera.Teraz powinno być niewiele gorzej) i Turcję(drużyna obecnie chyba lepsza od Polek.w Dominikanie szwankuje przyjęcie bez którego ciężko wygrać mecz)
Powodzenia
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Magiera wlasnie powiedzial, ze z tego co liczyli, zespol ze stosunkiem 5-2 wejdzie do polfinalu. Moze sie zdarzyc, ze nawet 2 takie zespoly awansuja do najlepszej czwórki, ale 1 to na pewno.
|
|
|
|
|
Kania gostyń
|
|
Kania gostyń
Na pewno to raczej nie...dajmy na to Serbia i Rosja wyjdą z pierwszej fazy z kompletem zwycięstw...idąc dalej, zmierzą się ze sobą, jeden z tych zespołów będzie miał porażkę i obydwa zespoły do końca wygrają pozostałe mecze...jedna drużyna może mieć 7-0, druga 6-1, więc mówienie na pewno jest śmieszne. Przypomnieć należy, że na MŚ mężczyzn w 2006 porażka z Rosją eliminowała nas praktycznie z walki o półfinał, a wygrywając z Serbią mielibyśmy bilans 6-1, podobnie jak Rosja i Serbia. Na szczęście stało się inaczej.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ale "wyrównany" dzień 9/12 spotkań się zakończyło w 3 setach.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale "wyrównany" dzień 9/12 spotkań się zakończyło w 3 setach. Też mnie to zdziwiło, widać tutaj nie działa 'syndrom trzeciego dnia', z czym mieliśmy do czynienia chociażby podczas tegorocznego WGP  Swoją drogą trzeba przyznać, że jak na razie mundial przebiega wyjątkowo wyraźnie pod dyktando faworytów. Bardzo mało jest niespodzianek, jak na 3 dni takiego turnieju i to w dodatku z udziałem kobitek...
|
|
|
|
|
Marat Safin 
|
|
Marat Safin 
Ale "wyrównany" dzień 9/12 spotkań się zakończyło w 3 setach. Też mnie to zdziwiło, widać tutaj nie działa 'syndrom trzeciego dnia', z czym mieliśmy do czynienia chociażby podczas tegorocznego WGP  Swoją drogą trzeba przyznać, że jak na razie mundial przebiega wyjątkowo wyraźnie pod dyktando faworytów. Bardzo mało jest niespodzianek, jak na 3 dni takiego turnieju i to w dodatku z udziałem kobitek... Czy aż tak mało niespodzianek to bym się kłócił. Chinki dno dna, osłabione Holenderki wiozą Włoszki, Korea miażdży. Tak więc nie do końca jest jak piszesz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale "wyrównany" dzień 9/12 spotkań się zakończyło w 3 setach. Też mnie to zdziwiło, widać tutaj nie działa 'syndrom trzeciego dnia', z czym mieliśmy do czynienia chociażby podczas tegorocznego WGP  Swoją drogą trzeba przyznać, że jak na razie mundial przebiega wyjątkowo wyraźnie pod dyktando faworytów. Bardzo mało jest niespodzianek, jak na 3 dni takiego turnieju i to w dodatku z udziałem kobitek... Czy aż tak mało niespodzianek to bym się kłócił. Chinki dno dna, osłabione Holenderki wiozą Włoszki, Korea miażdży. Tak więc nie do końca jest jak piszesz  Było 36 meczów do tej pory, niespodzianek ja naliczyłem trzy: Chorwacja - Kuba 3-0 Turcja - Chiny 3-1 (chociaż tutaj grałem hc na Kebeby) Korea - Chiny 3-0 I to by było na tyle... Wg mnie to bardzo niewiele.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzień przerwy więc jutro można zapolować na jakieś niespodzianki  Jakieś pomysły? Mi najbliżej do Dominikanek i Czeszek, chociaż to też póki co tylko kwestie życzeniowe, niepoparte żadnym solidnym argumentem...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Trzeba przyznac, ze kursy sa coraz lepiej wystawiane. Co do niespodzianek poza Czeszkami, Dominikana i Korea (kolejnosc nieprzypadkowa) raczej nie ma juz okazji nawet grac +2,5seta. Pozostale mecze zapewne szybkie 3:0 (ale jak tu u bab, gdzies pewnie jakis secik jakies ogorki urwa) + mecz Tajek no-bet (choc przed meczem kazdy by Kubanki po takim kursie bral z pocalowaniem reki, obecnie jednak widac, ze mlode nic tu nie graja). Ja jestem zadowolony z MŚ, nie ma kuszacych kursow i dopiero zagralem 3 kupony (2 wygrane, 1 przegrana). Oby tak dalej i niech sie juz koncza Mś, bedzie sie mozna calkiem skupic na ligach 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A Polki - Peru? Peruwianek co prawda nie widziałem w żadnym spotkaniu na tych MŚ, ale znam ich grę z innych turniejów w ostatnich miesiącach i seta chyba powinny urwać Polkom?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No wlasnie jeszcze te nieszczesne nasze z Peru. Niestety tez nie mialem jeszcze okazji ogladnac na tych MŚ Peruwianek. Peru urwaly seta Serbkom i Japonkom, nie widze przeszkod by urwac takze Polkom, ktore niezachwycaja, a dodatkowo maja slaba psychike i potrafia przegrywac wygrane mecze/sety.
Nic o naszych nie pisalem wczesniej bo nie lubie stawiac na nie czy tez tym bardziej przeciw nim. Ale z bukmacherskiego punktu widzenia te +2,5 mozna probowac moim zdaniem.
|
|
|
|
|
Didżej
|
|
Didżej
Ja tak jak pisałem na poprzedniej stronie.. oglądałem Peru z outsiderem Algierią oraz III i IV set z Japonią. Cóż napisać.. grają w miarę poukładaną siatkówkę, bez fajerwerków, ale jak potrafią ugrać seta czy Japonkom czy to z Serbią, to wniosek nasuwa się sam. Na poprzednich MŚ potrafiły zrobić TB z Serbią i Turcją, więc poziom tam nie jest najgorszy. Ale czy znowu Peru SET to jakaś super promocja? Z tym bym się wstrzymał i ja osobiście na pewno nie zagram tej opcji, 3-0 @2.11? Nie wiem, zastanowię się  @agr1 - dlaczego kończyć? E tam, są sto razy lepsze od MŚ z Włoch z wiadomych przyczyn 
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
Ja chyba przycisne dubla: Niemki -1.5 + Polska 3:0 . Niemki, ktore graja calkiem niezle raczej spokojnie powinny spakowac 3-0/1 slabe Chorwatki.
A Polska mysle, ze na swiezosci i checi zrewanzowania sie za dwie pierwsze porazki (na wlasne zyczenie) beda chcialy udowodnic , ze sa niezle przygotowane. Mecz z Peru bedzie sie liczyl w dalszej fazie, wiec Polki beda dodatkowo zmotywowane.
Peru juz wygralo seta z Japonkami i Serbkami. Chyba jednak za duzo, zeby z 3ma faworytami ugraly po secie. To tym razem mysle, ze nie dadza rady.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|