Nie Bzyku, mowa była o ruchach PiSu wobec Leppera i Samoobrony a nie odwrotnie
Gdzie była mowa? Właśnie Ty chcesz widzieć tylko jedną stronę medalu, a ja Ci pokazuje, że jest też druga.
A dzisiaj Jarosław Kaczyński ponownie kłamie publicznie, twierdząc w PRZECIWIEŃSTWIE do obecnych tu miłośników PiSu czy nawet samego Czarneckiego z Samoobrony, że wcale nie było takiej umowy, że to fikcja.
Może sprecyzuj o czym mówisz, bo umowa Poparcie Leppera = wicemarszałek istotnie była, ale umowy o jakiejklowiek koalicji nie widać żeby była tak jak to nachalnie sugerujesz. A kuku.... koalicjo, gdzie jesteś? Nie ma.....
A te wszystkie bajki o jakichś spiskowych poparciach można sobie między bajki włożyć.
Na pierwszym planie Marcinkiewicz robi ładną minę i niezłe śpiewki, a na zapleczu PiS robi wszystko by broń Boże PO tylko nie przystąpiło do koalicji.
PiS nawet jak chce nie musi nic robić, PO samo nie chce tej koalicji - broni się rękami i nogami. Ty naprawdę tego nie widzisz?
Bzyku, mówisz o podatku liniowym i zapewne myślisz o nim negatywnie, oczywiście dopóki Kaczyńscy myślą o nim negatywnie bo w tej nowej "religii" wodzowie wyznaczają kierunek a reszta ma po prostu wierzyć.
Nie myślę negatywnie, gdyby ludzie wybrali PO i miałby ten podatek być wprowadzany to dobrze. Ja pisałem o czym innym. Tuż po wyborach PO zgodnym chórem mówili, że ta koncepcja upadła bo przegrali i nie da się tego wprowadzić. Po paru dniach rozgrywania politycznych gierek przypomnieli sobie o tym podatku i teraz nim próbują szantażować PiS. To jest chore i pokazuje ile w PO jest woli by tworzyć tę koalicję.
Przy okazji można zobaczyć jak PO zmienia zdanie i zaprzecza samo sobie byle by tylko osiągnąć jakiś polityczny cel.
[/quote]Dzisiaj są dwa ciekawe cytaty w GW, szczególnie ten drugi w wykonaniu Abp Życińskiego...[/quote] PO też jego próbuje wciągnąć w te gierki. Rokita powiedział jakoby PiS miał prosić Życińskiego w jakimś liście o publiczne "skarcenie" PO. Dziennikarze sprawdzili i okazało się to wierutną bzdurą.