|
|
old hand
|
|
old hand
ktos moze polecic jakis program do nagrywania tego co dzieje sie na ekranie monitora, najlepiej zeby nie obciazal za bardzo kompa i nagrywal tez dzwiek In & out
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Panowie mam taki problem, wciąż zmienia mi się data i godzina w systemie, zazwyczaj na 2000 rok, poza tym jak zamykam system to po zamknięciu ponownie się restartuje. poprzednio miałem viste na której miałem takie objawy, wkurzyłem się i zainstalowałem oryginalną 7 i dalej jest to samo, najgorsze ze jak zmieni się data to przy otwieraniu wyszukiwarki pojawia się komunikat o niezgodności certyfikatu strony. Domyślam się że coś się dzieje z lapkiem lub z biosem skoro dwa systemy maja te same problemy , tylko co ? bo ja nie kumaty jestem w te klocki  sprawdz date w biosie
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
wymień baterie podtrzymującą bios - jest gdzieś na płycie głównej
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
witam chce sobie zorganizowac, azeby moc ogladac filmy z laptopa na wielkim TV, dlatego zakupilem 2 kable do obrazu hdmi-dvi oraz kabel do dzwieku minijack-minijack [ Linked Image] o taki obraz mam elegancko ustawiony, smiga extra, ale mam problem z kablem do dzwieku: podlaczam go do wejscia sluchawkowego do laptopa no a druga koncowke do telewizora ale dzwieku nie mam wejscia w moim tv wygladaja nastepujaco nastepujaco: [Linked Image] [ img202.imageshack.us] [Linked Image] [ img836.imageshack.us] menu dzwiekowe tv: [Linked Image] [ img839.imageshack.us] i obraz od karty dzwiekowej [Linked Image] [ img10.imageshack.us] jak to dobrze ustawic, zebym mial dzwiek? dzieki za pomoc
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
producent jest inny 1.PNY 2.PALIT 3.GAINWARD
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
glosniki 2.1
creative inspire t3130 creative inspire a200 logitech s-220
ktore z tych glosnikow byscie wybrali? a moze ktos z Was ma ktorys z tych zestawow i moze cos konkretnego o nich powiedziec?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie czy netia ma zmienne ip? przeszarżowałem na jednym forum politycznym i zastanawiam sie czy lokalne oszołomy są w stanie mnie namierzyć...
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Poszukuje niedrogiego urzadzenia wielofunkcyjnego,do domowego użytku.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
MAm monitor LG flatron i jak przegladam neta czy ogladam filmy to mi na chwile oraz sie robi czarny a potem wraca, tak na sekunde ale takie miganie zaczyna sie robic coraz czestsze, jaki moze byc problem? odswiezanie mam na 65 mhz
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Spójnia Świdwin
|
|
Spójnia Świdwin
Witam, posiadam laptopa Lenovo Y550 i obluzowały mi się zawiasy, podczas otwarcia nie mogę w pewnym momencie ustabilizować kąta nachylenia monitora oraz po zamknięciu odstaje parę cm i muszę go docisnąć żeby się zamknął do końca. Jest oczywiście na gwarancji i teraz pytanie, orientuje się może ktoś z Was ile będzie kosztowała naprawa tego w jakimś serwisie, prywatnie? Nie mam ochoty zlecać tego na gwarancję, gdyż zapewne poczekam na laptopa miesiąc lub więcej. Widziałem na allegro komplet zawiasów za 170zł, ale moje są chyba sprawne i jedynie się poluzowały, ale specem nie jestem i pytam Was o radę co zrobić w mojej sytuacji?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam, posiadam laptopa Lenovo Y550 i obluzowały mi się zawiasy, podczas otwarcia nie mogę w pewnym momencie ustabilizować kąta nachylenia monitora oraz po zamknięciu odstaje parę cm i muszę go docisnąć żeby się zamknął do końca. Jest oczywiście na gwarancji i teraz pytanie, orientuje się może ktoś z Was ile będzie kosztowała naprawa tego w jakimś serwisie, prywatnie? Nie mam ochoty zlecać tego na gwarancję, gdyż zapewne poczekam na laptopa miesiąc lub więcej. Widziałem na allegro komplet zawiasów za 170zł, ale moje są chyba sprawne i jedynie się poluzowały, ale specem nie jestem i pytam Was o radę co zrobić w mojej sytuacji? Masz go na gwarancji a chesz naprawiać prywatnie ? Zdajesz sobie sprawę ze jak dokonasz takiej naprawy prywatnie w jakimś serwisie to masz po gwarancji to raz . Koszt zawiasów to od 140-220zl w zależności od modelu + robocizna fachowa robota 80+ jak byle by był to i za 30zl Ci zrobią . CO do gwarancji to Lenovo ma jeden z lepszych serwisów 14 dni roboczych i masz lapka jak nowego + przedłużenie gwary o te 14 dni gdzie sprzet był w serwisie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jaki polecacie tuner tv z opcja przechwytywania obrazu. Jakosc nie musi byc oczywiscie HD, ale zeby byla conajmniej dobra. Cena do 100 pln uzywany,
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wie ktos jak ustawic ten minijack - minijack zeby gral dzwiek ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
menu w telewizorze obstawiam - jakies wybieranie zrodla dzwieku (masz tam np. dzwiek główny - na co mozna zmienic?) bo podłączasz pewnei do PC IN
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tzn próbowałem i do PC IN i do zwyklego sluchawkowego, przy obu nic. Tego dzwiek glowny wlasnie nie mozna na nic zmienic, bo ta opcja jest nieaktywna.. nie wiem czemu i nie wiem co z tym zrobic. Dzieki za pomoc
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
podejrzewam ze PC IN działa tylko jak podłączysz obraz z PC - teraz widzę ze jest wejscie VGA
ale przyglądam się teraz i podejrzewam że podłączasz wizję do wejscia HDMI IN więc pewnie fonie powinieneś podłączyć do wejśćia opisanego DVI IN (HDMI2) tego co jest obok... a jeśli tak to potrzebny Ci kabel jack-2x cinch
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|