Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 4 z 16 1 2 3 4 5 6 15 16
Joker
Joker
Originally Posted by Inzaghi78
Originally Posted by ELDORADO
Marcin pisze to korekta hossy , a ja to koniec korekty bessy ooo i ze spadamy na 2200 ooo
zapamietaj jak sie nazywam zapamietaj co potrafię , przewiduję przyszłość , przewiduję sytuację ooo

no no tongue

na 2200 powiadasz ?? dobre wink

nie widze na dzisiaj takiej opcji chyba ze masz jakies tajne wiadomosci z Iranu lub Korei to wtedy moglbym w to uwierzyc...

to ze bedzie korekta to wszyscy sie tego spodziewalismy i choc roznilismy sie kiedy to nastapi to kazdy wiedzial ze przyjsc musi ale taki spadek to moim zdaniem sklonnosc do przesady

nie wiedzialem ze az takim niedzwiedziem sie stales smirk

sorry Konrad i inni poniosło mnie troche wczoraj pare porterow, swietny rozlewaja w Spizu we Wrocku , tylko ta cene 14 zeta brrr.... i megalomania gotowa laugh
nie jestem prorokiem , ale zostaje przy swoim twierdze ,ze korekta bessy ma sie ku koncowi , korekta nie hossa przed nami piatka i bedziemy szorowac po dnie , czy teraz , raczej nie ,ale nieustanne od marca 2009 wzrosty sie koncza teraz

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Jackowski o 2011 [nautilus.org.pl]
- Jakieś afery?
- Pikowanie gospodarki w dół doprowadzi do tego, że wyjdą afery. Będzie coś z umowami. Z podpisywaniem przez rząd umów. Coś z podatkami od dużych marketów i o tym, gdzie one idą.

- Jak z kredytami?

- Złotówka się mocno osłabi i kto nie przewalutuje kredytu we frankach, będzie żałował. Nie pomogą interwencje rządu. Nie radzę brać kredytów, chyba że się jest idiotą. To będzie rok upominania się banków o swoje.

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Co sądzicie o zainwestowaniu w fundusz średnich i małych spółek? Jak oceniacie zachowanie takich funduszy w okresie 1, 2 lat?
Warto, czy lepiej zdecydować się na inny fundusz a może dać sobie spokój z funduszami bo może być ciężko?

Joker
Joker
Originally Posted by Big_star
Co sądzicie o zainwestowaniu w fundusz średnich i małych spółek? Jak oceniacie zachowanie takich funduszy w okresie 1, 2 lat?
Warto, czy lepiej zdecydować się na inny fundusz a może dać sobie spokój z funduszami bo może być ciężko?

nigdy nie inwestuje w fundusze , bo zawsze wole grac sam i leje ciepłym moczem na wszelkich posredników laugh
o moich przewidywaniach , które dotyczą również funduszy juz pisałem :
idiotenhossa sie kończy
waluty dolar funt i frank w to warto grać
mozna grac tez w kontrakty będąc w niedzwiedziej skórze

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Eldo, Big Star chce zainwestować w fundusze. czy to ostatni wsiadający na titanic? chyba nie, przyjdą kolejni. na razie do góry lodowej daleko:)

Joker
Joker
Originally Posted by mura
Eldo, Big Star chce zainwestować w fundusze. czy to ostatni wsiadający na titanic? chyba nie, przyjdą kolejni. na razie do góry lodowej daleko:)

ulica Ci teraz nie wejdzie , ulica dostała w dupe w 2008-2009i musi minac te 10 lat zeby ponownie weszła , tyle przecietnie trwa pamiec ulicy na giedzie

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ale są nowi, nie tylko ci od debiutu pzu czy tauronu. naród sie bogaci, niektorzy wracaja, a wielu przysyla kase do kraju - ludzie patrza w wykresy i przekonuja sie, że mozna na tym zarobic rownie latwo jak na prywatyzacjach spolek skarbu panstwa:)
staja sie madrzejsi, i zechca wreszcie tym 'madrzejszym' z fundow oddac swoja kase - i dobrze. takze ucieczki z akcji jeszcze nie planuje

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Z
member
member
Z Offline
Pan Ryba z bankiera pozno zlapal temat, obstawianie poziomow gpw betsafe oferowalo rowniez przed rokiem.

Co do malych i srednich spolek to SiP trafnie przedstawil sytuacje:

http://stojeipatrze.blogspot.com/2011/01/kiedy-rpp-spowoduje-besse.html

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Niedawno natknąłem się się na następującą spółkę - Sadovaya

Co o niej sądzicie ?

Będzie powtórka z Astarty i Kernela ? wink

veteran
veteran
Panowie, warto wejsc w fundusze? czy bedzie lipa w tym roku?
Jesli tak to w jaki?
Chcialbym wplacac miesiecznie 100-200zl do niego

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Originally Posted by stoprocent_
Panowie, warto wejsc w fundusze? czy bedzie lipa w tym roku?
Jesli tak to w jaki?
Chcialbym wplacac miesiecznie 100-200zl do niego

to zalezy od poziomu Twojej wiedzy na temat innych instrumentow finansowych i od tego jaki fundusz wybierzesz bo paleta wyboru jest naprawde pokazna

veteran
veteran
Originally Posted by Szewa

Co o niej sądzicie ?

Sadovaya debiutowała pod koniec grudnia po cenie emisyjnej 8,60 zł. Teraz jest 13,40 zł, więc w ciągu niecałego miesiąca wzrosła o prawie 70 % wink
Wbili się w idealny moment - powódź w Australii, wzrost cen węgla.
Ja myślę, że na dany moment trzeba poczekać z inwestycją w tą spółkę. Zakładam, że nastąpi realizacja zysków, nie wiadomo też co będzie dalej z ceną węgla.

S
enthusiast
enthusiast
S Offline

Co o niej sądzicie ?

Zwróć uwagę na to, że spółka od ceny emisyjnej wzrosła około 50% do 13 złotych. Przy założeniu że będzie dalszy pęd na surowce i nie przytrafi sie zadna korekta to jest szansa na dalsze wzrosty. Dodatkowym impulsem do wzrostów może być pogorszająca się sytuacja w Australii, jak również pogłoski o zainteresowaniu tą spółką ze strony NWR.

veteran
veteran
Originally Posted by pszek

Co o niej sądzicie ?

Sadovaya debiutowała pod koniec grudnia po cenie emisyjnej 8,60 zł. Teraz jest 13,40 zł, więc w ciągu niecałego miesiąca wzrosła o prawie 60 % wink
Wbili się w idealny moment - powódź w Australii, wzrost cen węgla.
Ja myślę, że na dany moment trzeba poczekać z inwestycją w tą spółkę. Zakładam, że nastąpi realizacja zysków, nie wiadomo też co będzie dalej z ceną węgla.

V
veteran
veteran
V Offline
W poniedziałkowej Wyborczej była ciekawa prognoza ekspertów odnośnie stanu naszej gospodarki na koniec 2011 roku. Wypowiadali się: Petru, Rybiński, Kawalec, Morawiecki i Orłowski. Pewnie tez czytaliście. Moją uwagę przykuły prognozy odnośnie kursu USD za rok. Wszyscy byli zgodni, ze osiągnie on poziom 4 złotych. Ekspertów ponoć się słucha, a nie polemizuje, ale ciekawi mnie czy widzicie to jako złotówkowe czarnowidztwo bardzo zaniepokojonych stanem gospodarki fachowców, czy faktycznie to racjonalna prognoza?

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Originally Posted by Pogromca_(z)buków
W poniedziałkowej Wyborczej była ciekawa prognoza ekspertów odnośnie stanu naszej gospodarki na koniec 2011 roku. Wypowiadali się: Petru, Rybiński, Kawalec, Morawiecki i Orłowski. Pewnie tez czytaliście. Moją uwagę przykuły prognozy odnośnie kursu USD za rok. Wszyscy byli zgodni, ze osiągnie on poziom 4 złotych. Ekspertów ponoć się słucha, a nie polemizuje, ale ciekawi mnie czy widzicie to jako złotówkowe czarnowidztwo bardzo zaniepokojonych stanem gospodarki fachowców, czy faktycznie to racjonalna prognoza?

Ekspertów sie słucha ale wnioski sie wyciaga samemu tongue

Spojrz sobie na sprawdzalnosc prognoz za ubiegly rok to przekonasz sie czemu !!
Gdyby to bylo takie proste to bierz pozyczki od wszystkich znajomych, rodziny , moze zastaw hipoteke i laduj w "zielonego"
Ponad 30% jest do wyjecia - droga nie chodzi a nawet jak sie troche pomyla to mniej jak 20% nie bedzie grin

V
veteran
veteran
V Offline
Originally Posted by Inzaghi78
Originally Posted by Pogromca_(z)buków

Uhm..a Bratkowski właśnie w ostatnich godzinach zapowiedział ciągnięcie tej nędznej złotówki za uszy;) Szybko się to zmienia.

Ekspertów sie słucha ale wnioski sie wyciaga samemu tongue

Spojrz sobie na sprawdzalnosc prognoz za ubiegly rok to przekonasz sie czemu !!
Gdyby to bylo takie proste to bierz pozyczki od wszystkich znajomych, rodziny , moze zastaw hipoteke i laduj w "zielonego"
Ponad 30% jest do wyjecia - droga nie chodzi a nawet jak sie troche pomyla to mniej jak 20% nie bedzie grin

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
no to niedzwiadki juz po korekcie papa

myslalem ze dluzej dadza sie wam pocieszyc ale ich okrutnosc nie zna granic tongue

G
newbie
newbie
G Offline
Podobnie jak Szewa zwróciłem uwage na spółke Sadovaya.
Eldo czy możesz coś napisać na temat tej spółki?

Strona 4 z 16 1 2 3 4 5 6 15 16

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, rafal08, poozon, Akhu, ANZELMO, latajaca_holenderka, betowiec, ElNinho[mmdea], aker, rymoholik, alfa), 821 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,292
Posty5,836,600
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025