Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 29 z 32 1 2 27 28 29 30 31 32
A
Knockin' On Heaven's Door
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Z tego co pamietam to I czytanie zawsze kończy się przekazaniem projektu do komisji. Na drugim czytaniu jesli są wnioski lub poprawki to Sejm może znow skierowac do Komisji albo je odrzucić i jak nie ma poprawek to od razu może odbyć się III czytanie czyli glosowanie. Potem Senat ma 30 dni,Prezydent 21, 14 dni od podpiania wchodzi w życie czyli jak będą chcieli to spokojnie zdążą na Dzień Dziecka blush

Bonus: Unibet
enthusiast
enthusiast
OK, a czy obecny projekt ustawy ma notyfikację KE? Z tego co tu czytałem jeszcze niedawno ta ustawa jej nie posiadała.

veteran
veteran

G
veteran
veteran
G Offline
Nie mam dźwięku.

veteran
veteran
Originally Posted by GBocian84
Nie mam dźwięku.

u mnie jest

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
i co ci moi ukochani politycy na których głosowałem dzisiaj wyczytały ?

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Wszystko jasne dla kapicy jesli chodzi o notyfikacje..
Komisja zglosila komentarze ale nie zglosila watpliwosci i to = dla kapicy ze przechodzi, czy to prawda jednak okaze sie jak nam kare wlepią jak Grecji.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Mogę prosić o lik do strony, na której znajdę konsekwencje wprowadzenia ustawy?

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Z SLD nikt sie nie wypowiadal? Ogolnie same przyklepki na mównicy, wszyscy ogólnie zgodnie za ustawą, szykuje sie pelna inwigilacja obywatela, PO - by zylo sie lepiej!

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Originally Posted by Monfils
Mogę prosić o lik do strony, na której znajdę konsekwencje wprowadzenia ustawy?

Watpie, ze bedziesz chcial czytac cala ustawe, lepiej temat poczytac.
Konsekwencje beda takie, jak sa teraz, czyli zakaz grania online. Tylko, ze ma to byc sprawdzane kto gra i egzekwowane, czego teraz nie ma.

S
member
member
S Offline
Najlepszy koleś z PJN-u, przytoczył opinie Psychologa, któremu udało się wyleczyć narkomanów, alkoholików a hazardzisty żadnego.

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
To znaczy buki będą mogły przyjmować zakłady online, ale na polskiej licencji, na polskich serwerach, itd? smile

Nie wiem kto na to pójdzie. Należy pogratulować branży za dążenie do zamknięcia rynku zamiast walczyć tak jak w Anglii o otwarcie go. No ale co tu się dziwić skoro ziemniaki to banda amatorów kryjących się za rządową spódnicą, bojących się wszelkiej konkurencji z innych krajów nawet gdyby mieli identyczne warunki...

a.k.a. "DOMINICCA"
a.k.a. "DOMINICCA"
Originally Posted by Conrad
No ale co tu się dziwić skoro ziemniaki to banda amatorów kryjących się za rządową spódnicą, bojących się wszelkiej konkurencji z innych krajów nawet gdyby mieli identyczne warunki...

przecież taki sts to nawet nie jest on line. Zmiany kursów idą z Żor do Gdańska 3 godziny laugh

grin

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Którychś z nich mówił, że przewidują, że 7 firm bedzie zainteresowanych - jesli wiec przyjac ze mial na mysli rowniez naziemne ktore tych licencji jeszcze nie mają, to bedzie 1) totomix, 2) fortuna, 3) sts, 4) millenium, 5) betako, 6) bwin.pl (patrz bwin.fr) 7) bet-at-home.pl ..

buahahahahaa

a.k.a. "DOMINICCA"
a.k.a. "DOMINICCA"
Originally Posted by DOMINICCA
No ale co tu się dziwić skoro ziemniaki to banda amatorów kryjących się za rządową spódnicą, bojących się wszelkiej konkurencji z innych krajów nawet gdyby mieli identyczne warunki...

przecież taki sts to nawet nie jest on line. Zmiany kursów idą z Żor do Gdańska 3 godziny laugh

grin

szybciej ja samolotem pokonam te trasę niż te kursy dojdą grin

ja pierdole co za świat laugh

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
To znaczy buki będą mogły przyjmować zakłady online, ale na polskiej licencji, na polskich serwerach, itd? smile

Nie wiem kto na to pójdzie. Należy pogratulować branży za dążenie do zamknięcia rynku zamiast walczyć tak jak w Anglii o otwarcie go. No ale co tu się dziwić skoro ziemniaki to banda amatorów kryjących się za rządową spódnicą, bojących się wszelkiej konkurencji z innych krajów nawet gdyby mieli identyczne warunki...

Kapica stwierdził, że serwer może być na terenie Unii, a jedynie serwer archiwizujący przebieg gry pomiędzy klientami z terenu RP ma być na terenie RP.
I dodał, że takie rozwiązanie jest we Francji.

Nie chce mi się sprawdzać, ale tu chyba nastąpiła zmiana bo wcześniej mówili o wszystkich serwerach na terenie RP, ale nie jestem pewien...

iti Offline
PLAYOFF WINNER
PLAYOFF WINNER
Ale chyba UE moze to wszystko zablokowac [i z tego co tu czytalem brak nawet powinni] skoro to ma byc jawna inwigilacja zwyklego czlowieka?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

grin

szybciej ja samolotem pokonam te trasę niż te kursy dojdą grin

ja pierdole co za świat laugh

zamiast cytowac siebie ,wez lustro i sobie pogadaj ksiezniczko..

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Skończyłem właśnie oglądanie posiedzenia Sejmu, a dokładniej pierwszego czytania rządowego projektu ustawy o zmianie ustawy o grach hazardowych oraz niektórych innych ustaw, oświadczeń poszczególnych klubów i kół poselskich oraz uzasadnienia Podsekretara Stanu w MF, Szefa Służby Celnej - Jacka Kapicy. Nagrałem całość i pracuję nad transkrypcją i opisem całości (będzie w tym tygodniu na moim blogu). Powiem krótko: to co szykuje dla nas Sejm to całkowita delegalizacja hazardu internetowego! Co najgorsze, Służba Celna będzie mogła m.in. zarządać od operatorów telekominikacyjnych danych dotyczących osób podejrzewanych o uczestniczenie w nielegalnym e-gamingu.

Wszystkie kluby i koła poselskie popierają ustawę! Po uchwaleniu tej ustawy zostanie ona jeszcze przekazana do notyfikacji do Komisji Europejskiej. Jeśli KE albo ETS nas nie uratuje (Kapica zapewnia, że KE nie będzie miała zastrzeżeń), to w Internecie legalnie już nie pogramy frown ...to znaczy pogramy, ale tylko na stronach aktualnych "ziemniaków", z 12% podatkiem od obstawianych stawek i pod pełną kontrolą Służby Celnej!

Tak jak mówię, do końca tygodnia postaram się dzisiejsze występienia (ok.1,5godz) spisać i podsumować.

PS: Kapica bronił sprzedawania losów gier liczbowy przez sieć Internet i zapowiedział, że w kolejnej nowelizacji ustawy najprawdopodobniej zostanie to pozytywnie uregulowane. Zaskoczeni? Totalizator Sportowy na pewno nie.

W
Hard-hitter
Hard-hitter
W Offline
Zastanawiam się, czy proponowane rozwiązania są bardziej restrykcyjne niż we Francji i Włoszech? Jeśli nie, to dlaczego KE i ETS miałyby nam pomóc? wink

Strona 29 z 32 1 2 27 28 29 30 31 32

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, forty, aker, ANZELMO, Akhu, alfa, latajaca_holenderka, Sensei, bukma), 1,021 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,292
Posty5,836,960
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025