|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
 Przypominam o wpłacaniu wpisowego. Czasu nie zostało dużo. No i o zapisach kolejnych chętnych do zabawy 
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
 Dziś i jutro nie mam zbyt wiele czasu dlatego wszystko postaram się ogarnąć pewnie w czwartek. Tzn. wpłaty, kto ostatecznie gra itp Aa, jeśli ktoś chce się jeszcze zapisać to zapraszam  Przypominam, że typujemy LM i LE, która już za kilka godzin zaczyna 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
 Przypominam, że typujemy LM i LE, która już za kilka godzin zaczyna  typujemy tylko mecze drużyn hiszpańskich w pucharach?? bo chyba tylko takie typowanie w tym konkursie ma sens, bo co do tego konkursu mają typy np. Akhu 1. Ajax - Milan 2. Inter - Werder 3. Braga - Shakhtar lub innych.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
 Przypominam, że typujemy LM i LE, która już za kilka godzin zaczyna  typujemy tylko mecze drużyn hiszpańskich w pucharach?? bo chyba tylko takie typowanie w tym konkursie ma sens, bo co do tego konkursu mają typy np. Akhu 1. Ajax - Milan 2. Inter - Werder 3. Braga - Shakhtar lub innych. zdecydowane tak dla @seba30.... tylko drużyn hiszpańskich.... moje skromne zdanie 
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
hmm, sam troszkę namieszalem ale pewnie uda się już na starcie to wszystko poprostować  Zasugerowałem, że typujemy wszystkie mecze, gdyż wiadomo - mimo, iż gra tyle druzyn z Hiszpanii wowczas i tak trzeba by wybierać z okrojonej listy. Dlatego podsunąłem pomysł by brać wszystkie spotkania. Ale może rzeczywiście lepiej jeśli tylko drużyny hiszpańskie jak to miało miejsce w ubiegłym sezonie? Określcie sie szybko i Akhu pewnie nie będzie miał nic przeciw i wówczas zmieni typy. PS Szkoda, że nikt wcześniej uważnie nie poczytał moich wypocin co do sugerowania zmian w regulaminie 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja mam taki pomysł. Może będzie ciekawiej. Niech typy na LM i LE będą dowolne, ale ... i tu zaczyna się propozycja.
Za typy nie związane z Hiszpanią np mecz Juve - Man City niech będzie normalne rozliczanie typu, a za trafiony typ z LM związany z Hiszpanią np mecz Rubin - Barca niech będzie dodatkowa jednostka ekstra. Bo może zdarzyć się tak, że w pewnym momencie będzie tylko 1 czy 2 mecze do obstawiania a tak będzie możliwość typowania i wyboru praktycznie do końca rozgrywek pucharowych.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Powinny być tylko hiszpańskie drużyny tak jak było w poprzednich edycjach konkursu moje typy sa na 2 kolejke prawidłowe a inni mogą je zawsze jeszcze zmienić wczoraj grał tylko real.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Dobrze, czekamy do dzisiejszego wieczora, przyjmijmy godzina 20.00 Jeśli nikt nic nie się nie zmieni to zostajemy przy typowaniu tylko hiszpańskich druzyn. To jest Wasz konkurs, i to Wy musicie decydować wg jakich zasad gracie. Dlatego czekam na każdy glos w tej sprawie  Propozycja @Dreju  wg mnie dobra, i znów powtórze się - wszystko zależy od Was 
|
|
|
|
|
a.k.a. "Vacinho"
|
|
a.k.a. "Vacinho"
Jak powiedział Platini, Dreju wyszedł z interesującą propozycją. Szkoda, że dopiero wróciłem z pracy i już podałem swoje typy (tylko Hiszpańskich drużyn). Na przyszłość proponowałbym jednak takie rzeczy ustalać z większym wyprzedzeniem czasowym  Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Vacinho, pisałem jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia to mógł je zgłaszać już od 2-3 tygodni, gdyż temat z regulaminem był zmieniany ale o typach do kolejek pucharowych wspominałem raczej znacznie wcześniej  Chyba wówczas za bardzo was to nie interesowało  OK, proponuję następująco, gdyż nie ma dużego odzewu co do toczącej się kolejki: W obecnej kolejce typujemy sposród wszystkich spotkań. Pozostałe to TYLKO mecze z udziałem drużyn hiszpańskich.
Nie było protestów wcześniej więc uznałem, że przyjęliście, iż typujemy wszystko. Jeden z uczestników zapytał mnie wczoraj na gg jak podajemy. Odpisałem mu, że wszystkie spotkania brane są pod uwagę. Teraz nie chcę by ktoś był pokrzywdzony. Ok, możecie mi napisać ze ktoś z was jest skrzywdzony bo wybierał spośród Hiszpanii.. Tak więc myślę, że każdy z nas jest dorosły i przyjmie wszystko na spokoju. Jak coś to proszę pisać  Propozycja Dreja fajna ale jeśli nie piszecie co o niej uważacie to rozważymy ją przed startem następnej edycji o ile będzie 
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Wybaczcie, że dwie pierwsze kolejki a tabeli jeszcze nie ma. Nadrobię zaległości pewnie jutro po północy 
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
 Czas na wrzucenie informacji co i jak z Waszymi $, wpisowym itd  Do każdego wysłałem jakiś czas temu informację z moja propozycją odnośnie przeznaczenia puli nagród. Wiele osób wyraziło zdanie, że całość puli można przeznaczyć na pomoc. Kilka osób jednak wyraziło opinię, że lepiej bawić się choćby o jakąś część gotówki. Tak więc postanowiłem co następuje: wpisowe wpłaciło 16 osób co daje 480 zł. arturro dorzucił do zabawy 300 zł Z poprzedniej edycji zostało 100zł, które wygrał arturro ale przeznaczył pieniądze na obecny sezon, raz jeszcze dzięki Podział nagród:I miejsce - 140zł II miejsce - 90 zł III miejsce - 50 złDodatkowo - za najwyższy wynik w pojedyńczej kolejce - 40 zł Z puli zostaje wg moich obliczeń 560 zł i te pieniądze trafią na konto naszego forumowego kolegi - Biszopa a dokładniej Kacpra, Jego syna. Jeśli komuś podział nie pasuje to proszę o zabranie opinii, krytykę, propozycję zmiany itp w tym temacie a wówczas będziemy myśleć co zmienić. Pozdrawiam, Platini.
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Ważna sprawa  Szczerze to zapomniałem o pucharowej kolejce. Ale chyba nie tylko ja bo i wy, gdyż nikt nie oddał typów  Teraz na dzisiejsze mecze już za późno, gdyż nie ma z czego wybierać i w takim razie odwołamy kolejkę .. W zamian mam dla was następujące rozwiązanie, tylko od was zależy kiedy tą kolejkę rozegramy: 5 i 6 kwietnia są ćwierćfinały LM, 7 kwietnia LE 12 i 13 kwietnia rewanże LM, 14 LE Wówczas do typowania WSZYSTKIE spotkania, nie tylko drużyn z Hiszpanii, gdyż nie wiemy ile ich wówczas będzie. Są również jeszcze dwie środowe kolejki hiszpańskiej ligi, tj. 2 marca i 11 maj. Proszę o wpisanie przez was, która opcja kolejki najlepiej wam pasuje. Podsumowując: 1) 5 i 6 kwietnia są ćwierćfinały LM, 7 kwietnia LE 2) 12 i 13 kwietnia rewanże LM, 14 kwietnia LE 3) 2 marca - kolejka ligowa 4) 11 maj - kolejka ligowa Wpisywać, którą opcję wybieracie  Macie czas do końca miesiąca 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
2) 
|
|