|
|
Joker
|
|
Joker
ktoś z Was kupował dzisiaj akcje ?  troche myslalem o gancie , cena jego moim zdaniem juz mocno zanizona reszta bez zmian , końcówka sesji dowiodła ,że moje przypuszczenie o fałszywym wybiciu w górę z konsoli , jest nadal aktualna POZDXRO
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
z tego co czytałem to gant obnizył prognozy zysku o 85% dlatego ostatnio takie spadki na nim
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
troche myslalem o gancie , cena jego moim zdaniem juz mocno zanizona no to czytamy sobie w myslach chyba tylko ze ja nie myslalem tyle o zakupach tylko wspominalem jak w 2009 roku Gant byl u mnie i u Ciebie wiodaca spolka w portfelu i z tego co pamietam mielismy ponad 50% portfela w Gancie Pamietasz te czasy jak codzien sie dobieralo pakiety  a dzis ... padlina ostra ... wydaje mi sie ze nie ma co lapac spadajacyh nozy ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kupujecie coś ?  Dorzuciłem dzisiaj Taurona i rozważam PBG Gant faktycznie mocno niedowartościowany, ale chyba będzie jeszcze taniej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przyglądam`y się bardziej niż kupujemy. ;-) BBZ (cierpliwie), zakupiony z "8" na początku, Lubawa (zbyt długo się przyglądałem), grat. dla Inzagh`iego78, Tauron zamieniłem na pieniądze już jakiś czas temu (po czym wszedłem i ponownie wyszedłem) ;-), mniej więcej w podobnym czasie co Eldo. (o ile dobrze pamiętam). Być może Kernel, który wyrzuciłem "za wcześnie" jak się okazało - za wcześnie - gdybanie, (o ile odpoczywa przed wspinaczką na setkę, a może przed wystrzałem - a kto ich tam wie). ;-)
Jest jeszcze wśród kilkuset nazw kilka/-naście, na które się zapatruję, ale jak to pisał mura, z zapachu uchodzącego z kuchni, gdzie "gruby" coś tam gotuje, jak na razie nic pewnego nie jestem w stanie wynaleźć (ekonomiczny rzut monetą, a nuż wypadnie krawędź). ;-)
Powodzenia
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
[ Linked Image] wielu czeka do rozliczenia kontraktów wielu sie przeliczy, bo marcowe słoneczko mocno już przygrzewa , a miś jest już bardzo głodny kupujcie franki i dolarki i otwierajcie S-ki S/L na Kernlerze juz ustawiony bbz trzymam POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nic z tego  widzisz jaki los bywa przewrotny ... jeszcze niedawno żałowalismy ze za wczesnie sprzedalismy Astarte ?! Lepiej za wczesnie niz za pozno  mam nadzieje ze nie wziales Ganta ... tak jak mowilem spadajacy noz mocno poucina lapki !! zamiast otwierac S-ki proponuje odbierac akcje na korekcie bo po niej nie bedzie czasu juz zeby zlapac pociag 
|
|
|
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
widzisz jaki los bywa przewrotny ... jeszcze niedawno żałowalismy ze za wczesnie sprzedalismy Astarte ?! Lepiej za wczesnie niz za pozno  okazało się że buraki rosną także'' zimą '' 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
wczoraj padło ważne wsparcie na SAP500 , normalnie bylibyśmy teraz w głębokiej korekcie , ale sytuacja nie jest normalna Bernake ma dolary , które dodrukowuje , jak w kasynie zabraknie żetonów , zasadnicze pytanie na teraz, czy bedzie Q3 , jesli nie bedzie ,to moze jeb*nac ponizej lutowych dołków z 2009 , z drugiej strony jak długo jeszcze można leczyć pacjenta chorego na raka , narkotykami 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Powoli się będą z tego wycofywać, bo jak będzie Q3, to będą kolejne rewolucje, a za za masakry w Libii pośrednio odpowiada właśnie FED
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
dolarek , franek i dolarek  ale ja jestem na walutach długodystansowcem  co kupujesz Konrad? 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Pytanie czy na świecie znów wszystko rąbnie, spekulanci już wywindowali ropę i inne surowce (żywność także), giełdy na świecie rozgrzane, itd. Jeśli znów tupnie to dobrze byłoby siedzieć na Franku i zielonym, pozbyć się zaś PLN i AUD.
Jeśli natomiast globalny krach nam nie grozi to PLN i AUD dają dobry zwrot, pytanie tylko czy długodystansowo powinno się kupować walutę, która dzisiaj jest bardzo mocna. Raczej nie...
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
Cena ropy już idzie w dół. http://wyborcza.biz/gieldy/1,101260,9234798,Cena_ropy_spada__Spekulanci_przestraszyli_sie_konsekwencji_.html i oby było jeszcze taniej 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Cena ropy już idzie w dół. http://wyborcza.biz/gieldy/1,101260,9234798,Cena_ropy_spada__Spekulanci_przestraszyli_sie_konsekwencji_.html i oby było jeszcze taniej  usraki nie dopuszczą do zbyt wysokiej ceny ropy , tam tania ropa jest wrecz bożkiem
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wlasnie obejrzalem fragment debaty u Gajowego, na ktorej to dyskutuja nad reforma emerytalna. W wypowiedziedziach "expertow" mozna wyczuc watpliwosc,czymy my mamy jeszcze wogole system emerytalny.Uwzgledniajac demografie w perspektywie najblizszych dektad,mozna stwierdzic,ze bedzie GAME OVER. Juz nawet optymisci nie ukrywaja,ze poziom swiadczen bedzie na poziomie 20-30% ostatnich zarobkow. Czy aby nie jest tak,ze Ci ktorzy wyjechali i placa skladki we "wzglednie przewidywalnych krajach" wygrali starosc? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dolarek , franek i dolarek  ale ja jestem na walutach długodystansowcem  co kupujesz Konrad?  franek tak dolarek moze tez ale ja nie ufam juz zielonej makulaturze  a franek jest jak zloto bezpieczna przystan przy kruszacym ojro 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
znowu jestem na naszej słodkiej PANI 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Panowie jak po dzisiejszym Nikkei  dalej macie nastoje probycze?  troche sie wyrwałem z Tą Astrą , a teraz wychodzi na to ,że bedziemy mieli tsunami i na giełdach
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
kto nie ryzykuje ten nie ma  dokupiłem Astre , tam sternik pilnuje kursy zeby nie zszedł ponizej 75  i bbz predzej, czy pozniej porysujemy tu niebo , a japonska katastrofa jeszcze to przyspieszy  POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
rynek od dawna wysyłał sygnały ostrzegawcze. japonia to pretekst. ja się cieszę, bo tego się spodziewałem. po co kupować coś, co "kiedyś" urośnie, skoro z dużym prawdopodobieństwem szacuję głębszą korektę "wcześniej niż kiedyś" - a przy takich leci zdecydowana większość papierów. po której stronie rynku jesteście?:)
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|