|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
A zostalo to w tym Dzienniku Ustaw juz wpisane? Jak tak to od ktorego lipca to dziala? do wtorku włącznie nie ogłoszono środy jeszcze nie ma http://www.infor.pl/dziennik-ustaw,rok,2011.html
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
skoro BF leje na ta ustawe to i my mozemy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://www.tvn24.pl/-1,1707305,0,1,w-internecie-juz-tylko-do-bukmachera,wiadomosc.html
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://www.tvn24.pl/-1,1707305,0,1,w-internecie-juz-tylko-do-bukmachera,wiadomosc.html nihil novi
|
|
|
|
|
|
|
skoro BF leje na ta ustawe to i my mozemy  zdecydowanie przestrzegam przed takim hura optymizmem,gdyż BF nie obroni Cie przed Kaplicą więc rezygnacja z przelewów na konto bankowe jak najbardziej wskazana  przy braku bana na polskie IP łączenie się przez VPN tym bardziej nie powinno budzić podejrzeń a provaiderowi pokażesz fige z makiem ps.ale news zajebisty 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Najlepsze jest to:
/Pierwszy rodzaj gier to tzw. hard gambling, czyli gry, które m.in. stwarzają możliwość oszukiwania przez urządzającego gry, np. przez odpowiednie programy - czego grający, a często też kontrolujący, nie mogą sprawdzić. Będą one zakazane./
Ciekawa definicja "hard gambling"... rzekłbym nowatorska.
Nie mogą się zdecydować czy stawiać na to, że w sieci oszukują czy na to, że gra uzależnia.
Akurat w tym news'ie spod dużego palca wyszło, że na oszustwo.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
A definicja "hard gambling" nie ma NIC wspólnego z możliwością oszustwa:
Current definition of 'hard' gambling outlined by the UK Home Office states:
" 'hard' gambling is a colloquialism for those forms of gambling which are considered to carry greater potential risks than others, usually because of the high or rapid staking associated with them"
Nie ma też nic o uzależnieniu, które może być dopiero ewentualnym skutkiem.
No ale kto może wymagać od dziennikarza jakiegokolwiek sprawdzania powielanych bredni.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
To jakieś kurwa dałny piszą te niusy w tełałenie, kurwa przecież to się w pale nie mieści jak te osoby nie mają pojęcia o czym piszą, to tak jakbym ja pisał o cybernetyce jądrowej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
skoro BF leje na ta ustawe to i my mozemy  zdecydowanie przestrzegam przed takim hura optymizmem,gdyż BF nie obroni Cie przed Kaplicą więc rezygnacja z przelewów na konto bankowe jak najbardziej wskazana  przy braku bana na polskie IP łączenie się przez VPN tym bardziej nie powinno budzić podejrzeń a provaiderowi pokażesz fige z makiem ps.ale news zajebisty  Po tym niusie ja osobiscie uwazam ze nie mam czego sie obawiac, z przelewow na konto nie korzystam od ladnych kilku lat, zawsze MB. Glowa na karku i do przodu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie każdy bukmacher pozwala na VPN. Przykład Betfair. Popytajcie się drogą mailową przedstawicieli Betfair, a zobaczycie. Mają w regulaminie punkt gdzie pisze, że ingerencja w IP może grozić zbanowaniem konta. Proszę tylko nie cytować tego posta i nie robić mi wykładu na temat IP. Jeśli mi nie wierzycie po prostu wyślijcie maila do Betfair i spytajcie o VPN i tunelowanie to zobaczycie co wam odpiszą.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
może wrzucić ktoś ustawę w DOC? bo mi coś pdfy wywala.
|
|
|
|
|
|
|
Nie każdy bukmacher pozwala na VPN. Przykład Betfair. Popytajcie się drogą mailową przedstawicieli Betfair, a zobaczycie. Mają w regulaminie punkt gdzie pisze, że ingerencja w IP może grozić zbanowaniem konta. Proszę tylko nie cytować tego posta i nie robić mi wykładu na temat IP. Jeśli mi nie wierzycie po prostu wyślijcie maila do Betfair i spytajcie o VPN i tunelowanie to zobaczycie co wam odpiszą. dobry dowcip mówić bukowi,że korzystasz z VPN Twoim zdaniem,jeśli zaloguje się na BF np. z Pragi bo akurat jestem tam np. na wycieczce to Mi konto zbanują ? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie każdy bukmacher pozwala na VPN. Przykład Betfair. Popytajcie się drogą mailową przedstawicieli Betfair, a zobaczycie. Mają w regulaminie punkt gdzie pisze, że ingerencja w IP może grozić zbanowaniem konta. Proszę tylko nie cytować tego posta i nie robić mi wykładu na temat IP. Jeśli mi nie wierzycie po prostu wyślijcie maila do Betfair i spytajcie o VPN i tunelowanie to zobaczycie co wam odpiszą. Jak chcesz się napić piwka w plenerze i masz dobrą 'pewną' miejscówkę to idziesz najpierw na policję i pytasz czy napewno nie będą się tam kręcili??
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Hm, jesli z jakis powodow buk odmawia rejestracji, trzeba zrezygnowac z jego uslug i poszukac innego. Ktos wpomnial, iz Everest Poker dziala poprawnie. To fakt, bo jest to czesc grupy expa i "klika"..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie każdy bukmacher pozwala na VPN. Przykład Betfair. Popytajcie się drogą mailową przedstawicieli Betfair, a zobaczycie. Mają w regulaminie punkt gdzie pisze, że ingerencja w IP może grozić zbanowaniem konta. Proszę tylko nie cytować tego posta i nie robić mi wykładu na temat IP. Jeśli mi nie wierzycie po prostu wyślijcie maila do Betfair i spytajcie o VPN i tunelowanie to zobaczycie co wam odpiszą. dobry dowcip mówić bukowi,że korzystasz z VPN Twoim zdaniem,jeśli zaloguje się na BF np. z Pragi bo akurat jestem tam np. na wycieczce to Mi konto zbanują ?  Piszę żeby nie cytować wypytać się jak nie wierzysz to nie... . Musi swoje... gdzie się tacy rodzą... . Nie chcesz nie mów ale wkleję Ci fragmenty rozmowy z BETFAIR. FRAGMENT ROZMOWY Z BETFAIR Nie jest powiedziane, że zaraz po zmianie IP konto będzie zawieszone. Lecz zapewne jeśli ciągle będzie się Pan logował z adresu IP, który wskazuje na inny kraj, konto prędzej czy później zostanie zawieszoneI potem po kilku dniach dalszej konwersacji ostateczna odpowiedź: Pozostawiliśmy na Panskim koncie odpowiednią notatke dotyczacą zmieniającego się IP. Co do laptopa to nie powinno być problemu, gdyż adres IP zapewne zawsze pokazuje Polskę. A dalej "róbta co chceta" ja już się nie wypowiadam. Dodam tylko, że są bukmacherzy, którzy mogą zawiesić za takie działanie bez wcześniejszego zgłoszenia, że np. będziecie logowali się często z Duńskiego IP itd. Wiem, ze z Bet365 nie ma problemów ale też należy im zgłosić. Z Betfair namęczyłem się prawie 2 tygodnie aż w końcu ktoś tam mądrzejszy mi dopisał tę notatkę przy koncie.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
dobry dowcip mówić bukowi,że korzystasz z VPN Twoim zdaniem,jeśli zaloguje się na BF np. z Pragi bo akurat jestem tam np. na wycieczce to Mi konto zbanują ?  Hmm a to dlaczego dowcip? po co kręcić i czemu niby mam nie mówić bukowi że korzystam z vpn dla bezpieczeństwa? jakie jest zagrożenie dla buka z mojej strony, z powodu mojego korzystania z vpn? Ten przykład który, podał eroll z piwkiem w parku również dla mnie niezrozumiały  . Moim zdaniem to oczywiste, że należy poinformować o tym buka, tak jak pisze GaloGalo.
|
|
|
|
|
|
|
Piszę żeby nie cytować wypytać się jak nie wierzysz to nie... . Musi swoje... gdzie się tacy rodzą... . Nie chcesz nie mów ale wkleję Ci fragmenty rozmowy z BETFAIR. podałes odpowiedź okey może teraz podaj pytanie jakie zadałeś tzn.czy powiedzialeś Im wprost,ze zamierzasz korzystać z VPN czy tylko,że np. wyjeżdżasz na jakiś czas choćby do Czech,gdyż w drugim przypadku nie widze znamion działań nielegalnych. uważasz,ze każdy Europejczyk powiadamia BF o jakimkolwiek Swoim wyjeździe do innego kraju ?
|
|
|
|
|
|
|
dobry dowcip mówić bukowi,że korzystasz z VPN Twoim zdaniem,jeśli zaloguje się na BF np. z Pragi bo akurat jestem tam np. na wycieczce to Mi konto zbanują ?  Hmm a to dlaczego dowcip? po co kręcić i czemu niby mam nie mówić bukowi że korzystam z vpn dla bezpieczeństwa? jakie jest zagrożenie dla buka z mojej strony, z powodu mojego korzystania z vpn? Ten przykład który, podał eroll z piwkiem w parku również dla mnie niezrozumiały  . Moim zdaniem to oczywiste, że należy poinformować o tym buka, tak jak pisze GaloGalo. Witam W Moim kraju hazard w sieci jest nielegalny więc dla Mojego bezpieczeństwa korzystam z VPN i wiecie jestem w Polsce ale wirtualnie jeste i gram z Anglii powiedz mazik kiedy krecisz 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
No, ale przecież buki będą wiedziały o ustawie, a także o tym, że ludzie będą się zabezpieczać chociażby vpnem. Nawet ktoś tu cytował bodajże wypowiedź kogoś z supportu Betssona, który sam sugerował używanie portfeli internetowych po wejściu w życie ustawy, to co więc napisałeś Agassi jest dla buków oczywiste.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Bo przecież buka to wali, że jakaś tam ustawa jest. Każdy gra na własną odpowiedzialność i vpn ma służyć nie przeciwko bukowi (nawet nie wiem jak heh) tylko przeciwko kaplicomatołom.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|