|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
wziełabym teraz Astrę, ale boję się ,że ameryce dalej obniżą wiarygodność kredytową. Podobno na 30% to mozliwe.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dolarek zaczyna juz Ci pasować Konrad . prawda ?  carry trade zawsze rulez  Rysiek lubie Cie i dlatego mowie szczerze ze to szmaciany papier zreszta euro tez bo teraz na swiecie trwa wojna i zawody kto szybciej zeszmaci swoja walute unia czy usiaki  a dolar nie zdarzyl jeszcze polatac i juz odpoczywa - cosik slaba kondycje ma zielony staruszek 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Ale jazda na Franku, tak jak kiedyś Eskimosi pompowali cenę ropy to teraz na Franku robią windę. Ciekawe ile gojów uda się w to wkręcić.  A jak to wszystko rypnie to dopiero będzie leciało... [ Linked Image] 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
CHF / PLN 3.8050 3.8150 -7.0228% 11 sie, 21:41 frank spada, oby ten trend sie utrzymal, gielda ma isc 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ciekawy jestem jutrzejszego zakonczenia bo malo kto bedzie chcial zostac z papierem na weekend tym bardziej ze u nas poniedzialek-close
|
|
|
|
|
|
|
CHF / PLN 3.8050 3.8150 -7.0228% 11 sie, 21:41 frank spada, oby ten trend sie utrzymal, gielda ma isc  To nie ze Stooq?  Tam się czas zatrzymał na 19:00...
|
|
|
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
szwajcarski bank zabieraj zabawki z piaskownicy , tym bardziej ,że dziś jakieś info z ameryki idzie o słabej sprzedaży detalicznej 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
czy warto na chwile obecna wejsc juz w bbizennfi ?
|
|
|
|
|
|
|
czy warto na chwile obecna wejsc juz w bbizennfi ? Sporo straciłem na tej spółce, niedawno ją sprzedałem bojąc się dalszych spadków. Dzisiaj na chwilę w to zainwestowałem, sprzedałem i odrobinę zarobiłem, ale gdzie tam jeszcze do odrobienia strat. Czy warto w nią wejść na dłużej? Wszystko zależy od sytuacji na rynku, bo BBZ jest wyjątkowo podatne na ogólne spadki i niemal zawsze spada więcej. Sądzę, że to jeszcze nie koniec spadków i nie dziwię się jak zejdziemy poniżej 2000 na W20, na co zresztą liczę.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie inwestorzy czy warto wejsc w pioneer obligacji strategicznych, jak by sie ktos mogl wypowiedziec byl bym wdzieczny 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
teraz to tylko waluty , złoty ciągle jeszcze przeszacowany, reszte mozna sobie darowac , bo jestesmy juz w bessie , prawda dzieci hossy ?  wczoraj wywalilem znaczną czesc Astry , niestety nie zrobilem tego z Gantem , a korekta techniczna wzwyz sie dzisiaj juz niestety skonczyła , a jak padnie 2150-2170 to strach sie wtedy bac 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
ale rzeź byków  mnie bardziej interesuje Edek , tam głównie teraz moja gra , dolar ma byc powyzej 4 zeta pamiętacie ?  jest jeszcze daleko do tego co prawda , ale juz na dobrej drodze 
|
|
|
|
|
|
|
Ale rypnęło, na świecie spadły prognozy wzrostu gospodarczego i już lekka panika. Dobrze, że jeszcze te China ciągną świat do przodu, bez nich to USD i EURO dopiero by miały kłopoty... choć China bez zachodu także nie byliby taką potęgą gospodarczą. Tak więc wszyscy płyną na tej samej łodzi. 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
USD/PLN 2,95 trzeba wreszcie przełamać te 2,95  , a potem schody do nieba 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Ale rypnęło, na świecie spadły prognozy wzrostu gospodarczego i już lekka panika. Dobrze, że jeszcze te China ciągną świat do przodu, bez nich to USD i EURO dopiero by miały kłopoty... choć China bez zachodu także nie byliby taką potęgą gospodarczą. Tak więc wszyscy płyną na tej samej łodzi.  bo nie będzie euroobligacji , Niemcy zmieniają myślenie o strefie euro ........ jeszcze żabojady mają żyć na koszt niemiaszków , to troche za duzo a całe te euro to poroniony pomysł był już od początku Europa zjednoczona ? owszem powinna być ,ale tylko w formie dawnego EWG plus Schengen , a nie ten brukselski eurokołchoz
|
|
|
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
Chyba właśnie teraz warto nakupować akcje z perspektywą sprzedaży podczas kolejnej dawki złych danych ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
USD/PLN 2,95 trzeba wreszcie przełamać te 2,95  , a potem schody do nieba  juz bez zadnych przesmiewek powiem Ci ze jestem w szoku bo przy takiej panice to dolar powiniem fruwac juz dawno powyzej 3zl  ale zagranica byc moze nie wychodzi ... nie wiem czy wszyscy wiedza ale zazwyczaj panika i euforia to stany ktore koncza dany trend 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
USD/PLN 2,95 trzeba wreszcie przełamać te 2,95  , a potem schody do nieba  juz bez zadnych przesmiewek powiem Ci ze jestem w szoku bo przy takiej panice to dolar powiniem fruwac juz dawno powyzej 3zl  ale zagranica byc moze nie wychodzi ... nie wiem czy wszyscy wiedza ale zazwyczaj panika i euforia to stany ktore koncza dany trend  trend dopiero się zaczął , a Ty juz chesz go kończyć, byczku ?  co do dolara , spekulacyjnie gram na rozpad strefy euro  wtedy to nawet gruby rajdu w kosmos zielonego nie zatrzyma
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
trend dopiero się zaczął , a Ty juz chesz go kończyć, byczku ?  co do dolara , spekulacyjnie gram na rozpad strefy euro  wtedy to nawet gruby rajdu w kosmos zielonego nie zatrzyma hheheheh byczku, dlugoterminowo jestem byczkiem jak najbardziej ale mowimy o horyzoncie 10 lat i wiecej a teraz slepy nikt nie jest i byczkiem moze byc tylko ten kto kompletnie nic nie wie o gieldzie nawet cudowna zmiana trendu i atak na nowe szczyty nie zrobi ze mnie teraz byka bo golym okiem widac ze wszystko sie rozpier.... jak domek z kart !! Grasz na rozpad strefy euro ??? ok zgadzam sie z tym ale dlaczego wybierasz najgorsza z mozliwych mozliwosci zarobku na tym lepiej sobie wez inne waluty albo szorty na indeksy niemieckie a nie pakujesz w smiecia ktory jest nic nie warty a umacniac sie bedzie tylko dlatego ze bedzie lepszy od drugiego smiecia  najgorszy menel tez Ci powie ze nie jest taki zly bo zna kogos kto juz nawet pokarmow nie przyjmuje 
|
|
|
|
|
1
|
|
1
Eldo dlaczego tak ciągle mówisz o tym dolarze. Dla mnie to ryzykowna inwestycja, czysty hazard i to krótkoterminowy. Zobaczcie co dzieje się na złocie. W okolicach 6 sierpnia uncja kosztowała ~1650, analitycy mówili że jak i jeśli kiedykolwiek przebije 1760 to wejdziemy we wzrosty wykładnicze. Mamy 19 sierpnia niecałe dwa tygodnie a cena to 1865 ... Giełdy spadają, rekomendacje są gorzej złe, JPM Morgan daje rekomendacje na złoto i zaleca kupować  - pompują bańkę (złoto idzie równo z platyną) ? Czy w ogóle są w stanie 'spuścić' złoto jak srebro w maju jak ludzie nie będą chcieli uciec a nawet nie będą mieli gdzie bo dokąd ?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|