Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 13 1 2 5 6 7 8 9 12 13
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
U mnie w tym roku nie dawali na żadne sklepy itp bo większość rok miała i zamykała . Na dodatek jest się pod większą kontrolą gdy bierzemy pieniądze z PUP-u

Bonus: Unibet
no risk no fun
no risk no fun
A to jest pewna informacja Sylwia ? bo wczoraj sie jeszcze pytałem i wciaz były takie same warunki jak dotad.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Każdy urząd ma inne wytyczne

no risk no fun
no risk no fun
No wlasnie smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Także działać niech będzie mniej bezrobotnych a więcej miliarderów tongue

Zawisza Bydgoszcz
Zawisza Bydgoszcz
W PUPie pytajcie o te kasę na dotację także w grudniu. Tak po świętach najlepiej. Piszę serio gdyż trochę w tym siedzę. Urzędy na koniec roku muszą być "wyzerowane" z kasy. W przypadku jeśli mają na koniec roku jakieś oszczędności to najłatwiej im wydać właśnie kasę na dotację. W kujawsko-pomorskim tak się praktykuje. I nawet wtedy brakuje chętnych...Zresztą nie ma się co dziwić.

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Czytam i czytam..
Mam nadzieję, że o te dotacje pytacie tylko by się dofinansować..
Jednak jeśli ma to być podstawowe źródło finansowania to.. nie róbcie tego. Po otrzymaniu dotacji trzeba się jakoś na rynku utrzymać, a szczerze wątpię, by WSZYSTKIM udało się od samego startu zarabiać..
Nim mój sklep był rentowny, to trwało to blisko 3 lata, w tym raz zmieniałem lokalizację..
Nie było wtedy dotacji, ja zacząłem od kredytu + kapitał własny.

member
member
Biznesplan do nowej działalności jest mocnym kryterium w urzędach, co jest niewłaściwe. Powinien być tylko dodatkiem.

Większy nacisk powinno kłaść się na doświadczenie. Chcesz otwierać sklep? To jak długo w handlu pracowałeś? Co o tym wiesz?
Chcesz produkować zabawki? To co produkowałeś wcześniej lub gdzie na produkcji pracowałeś? Itd itp.

Dlatego sklepy po roku się zamykają otwierane przez nowicjuszy. A biznes plan po roku już nakreślał sieć sklepów ;-)

Skromniej, bez dotacji i kredytów, pracuje się na spokojnie, a na spokojnie - przyznam się z doświadczenia - jakoś wszystko układa się o wiele lepiej. Bez sztresu wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Adam odezwij się wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jak spojrzalem na wymagania co do papieroglogii zeby dostac dotacje to ja nie mam pytan, jak ktos sie stara dostac to rzeczywiscie nie jest juz bezrobotnym, papiery zajmuja mu 8 godzin dziennie

ciekawe kiedy firme prowadzic i ustawiac

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W tym momencie lepiej starać się o to by urząd pracy zgodził się na to by móc zatrudniać stażyste jakiś czas opłacają pracownika choć na tym idzie lekko "zarobić" .

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ujme to tak, nie wiem czy sie zmienily zasady "stazystow"

ale jezlei ejst nadal tak jak kilka lat temu, keidy zaproponowali mi 450zl miesiecznei za stazowanie (bo tyle PUP zwracal) to podziekowale, na bilet i kanapki do pracy nei wystarczy

ogolnie ten program tedy byl jedna wielka kpina i ponizaniem ludzi (zatrudnioncyh), cos sie zmienilo?

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Originally Posted by Jakubosiu
W tym momencie lepiej starać się o to by urząd pracy zgodził się na to by móc zatrudniać stażyste jakiś czas opłacają pracownika choć na tym idzie lekko "zarobić" .

a potem go wywalisz nie?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
aaa i jeszcze tak bylo ze panie z PUP wpychaly na staz ludzi do swoich znajomych w urzedach (miasta, gminy, skarbowka)

Ci prze pol roku orali od rana do wieczora, wiec kolezanki mialy wolne, a po pol roku i wywalali i przychodzili nastepni smile

statsystyki dobre, kasa wydana, mniej pracy dla znajomej Pani Krysi smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Self-Confident
Originally Posted by Jakubosiu

a potem go wywalisz nie?

Skad ta pewność ? Tu chodzi o jednorazowe wyciągnięcie kasy od urzędu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by kazow
ujme to tak, nie wiem czy sie zmienily zasady "stazystow"

ale jezlei ejst nadal tak jak kilka lat temu, keidy zaproponowali mi 450zl miesiecznei za stazowanie (bo tyle PUP zwracal) to podziekowale, na bilet i kanapki do pracy nei wystarczy

ogolnie ten program tedy byl jedna wielka kpina i ponizaniem ludzi (zatrudnioncyh), cos sie zmienilo?

Przeszło 700 zł jest stażu no i oczywiście coś od siebie pracodawca powinien dorzucić .

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Czytałem już o takich, którzy przyjmują z urzędu na staż, karzą odwalać najgorszą robotę, z której się nic a nic nie wynosi a potem nie przedłuża umowy. I potem taki pracownik raz, że zarobił gówno to dwa nadal nic nie umie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Akurat jestem w takiej branży , że nie ma u mnie złej pracy no i skoro by się ktoś sprawdził to by został .

veteran
veteran
na staz nie pojdziesz, bo pieniedzy braklo juz w czerwcu.

X
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
X Offline
2 lata bylem na stazu tongue zalezy od pracodawcy, ja chodzilem 5h dziennie, umowy nie dostalem bo nie bylo takiej mozliwosci tongue

a znam tez takiego co chodzil na staz i dostawal od szefa 'bonus' pare stowek.. smile

Strona 7 z 13 1 2 5 6 7 8 9 12 13

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, aker, $-man, rymoholik, burbon, ANZELMO, kamel), 1,840 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,835,580
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025