|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Na powtórkę niestety nie ma co liczyć a przydałoby się tym ... takie przywitanie. 1600 policjantów wyposażonych w 150 pojazdów i helikopter bezpośrednio zabezpieczać będzie mecz Polska - Niemcy. - Do Gdańska przyjechały posiłki z Olsztyna, Bydgoszczy i Szczecina - poinformował rzecznik prasowy pomorskiej policji podinspektor Jan Kościuk.
- Funkcjonariusze będą widoczni nie tylko na PGE Arenie Gdańsk, ale także na drogach prowadzących na stadion i wylotowych oraz lotnisku i dworcach kolejowych. Zgodnie z ustawą nasze główne siły rozlokowane zostaną pod obiektem, jednak na sygnał od organizatora o zakłóceniu porządku natychmiast podejmiemy interwencję. Na stadionie znajdą się natomiast policjanci operacyjni oraz osoby koordynujące całą akcją - dodał Kościuk.
Polaków wspomagać będzie także 16 kolegów z Niemiec. - To są funkcjonariusze mający bardzo dużą wiedzę o środowisku kibiców gości - wyjaśnił rzecznik Komendy Wojewódzkiej Policji w Gdańsku. Niemców będzie dopingować na PGE Arenie Gdańsk 1500 sympatyków.
Dodatkowe siły policji działać będą na terenie całego województwa. - Pomorski Garnizon Policji liczy 5500 tysiąca osób i większość z nich będzie zaangażowana w mecz Polska - Niemcy. Blisko trzy tysiące funkcjonariuszy z komend powiatowych ma wyznaczone różne zadania na swoim terenie. Do Gdańska wybierają się przecież kibice z całej Polski - poinformował podinspektor Kościuk.
Do zabezpieczenia towarzyskiego piłkarskiego spotkania Polski z Niemcami użyto zdecydowanie większych sił od tych, które standardowo wykorzystywane były przed konfrontacją Lechii Gdańsk z Arką Gdynia. A derby Trójmiasta określane były jako mecz podwyższonego ryzyka. następny ciekawy artykuł: http://euro2012.wp.pl/title,Der-Spiegel-to-jedyne-takie-miejsce-w-Europie,wid,13756811,wiadomosc.html?ticaid=1cf9e Szwaby będą pewnie w 7 niebie, jak przekrzyczą naszych pikników.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jako, że dozwolona wielkość flag, która może być dziś wnoszona na mecz repry to 2 x 1.5 to ochroniarze postanowili rozcinać polskie flagi  Byle k.urwa tak dalej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzisiaj było cuuuuudownie. A skąd się urwał Szpakowski? Chyba nie z choinki. To musiała być sekwoja i bardzo bolesny upadek na głowę. "Nie rozumiem tej ciszy na trybunach, teraz kiedy to wsparcie przydałoby się reprezentacji" 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Z perspektywy tv dno na trybunach?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"gramy u siebie, Polacy gramy u siebie" - gratulacje pomyslu i podchwycenie przez kibicow  inteligencja +10
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z tym graniem u siebie to myślałem że się przesłyszałem, a tu proszę  Może Lato powinien to tak rozegrać jak Pazura na Skytechu Nowe Miasto 
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Z perspektywy tv dno na trybunach? Dno? Takiej żenady to jeszcze chyba nigdy nie było. PZPN święci triumfy. Wymianę "kiboli" na "kibiców" można uznać za w pełni udaną. Nie ma dopingu, nie ma atmosfery, jest stypa jak na pogrzebie - za to kasa się zgadza. "Janusze" płacą słono za bilety i jeszcze do tego łapówki dla Laty. Mistrzostwo było jak w jakiejś 15 minucie meczu chyba pierwszy raz coś krzyknęli. Było to: "gramy u siebie, Polacy, gramy u siebie" 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Piękne stare czasy już chyba nigdy nie wrócą 
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Jak widac PZPN osiagnal swoj cel szybciej niz mozna bylo sie spodziewac i wywalil kiboli z reprezentacji, zrobilo sie europejsko  szkoda tylko ze Niemcow C nie potrafilismy pokonac.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"gramy u siebie, Polacy gramy u siebie" - gratulacje pomyslu i podchwycenie przez kibicow  inteligencja +10 W 1939r. z 90% ludności stanowili Niemcy i wtedy Polska grałaby na wyjeździe. Dopiero po wojnie stał się polskim miastem kiedy zasiedlono go przybyszami zza Buga. Więc trochę gramy u siebie jest ciekawe.
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
mało który geniusz na quasi zrozumiał aluzje pikników 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dobra się zalogowałem (co nie często robię), to se popiszę, bo żem sfrustrowany... Do ch#ja to nie podobne, wypierd*lić to wszystko dyscyplinarnie !! Co to ja się dowiaduję, że już tym zabetonowanym ch*jozom na wódkę nie starcza, że jakieś g*ówniane plastiki na mecz wprowadzają po 32 zł ? A do czego mnie ten badziew ? Czy to chociaż jakąś zniżkę z 15% daje w MC Donald's lub innym Pizza Hut ? Kwestia druga poruszana nie raz: wyp#erdalać mi z tymi przebierańcami, impreza w Polsce to się chce każdy nagle wypromować... Do Tesco na promocje a nie do Reprezentacji Polski. Tri: 2 mecze towarzyskie --> 2 kartoniki koloru czerwonego  Frustracja ?  Cztery: Królu złoty z Peru osiągnąłeś to coś chciał, przykładnie było na trybunach  Przy wzmożonej współpracy z pzpn doczekacie się niedługo: "pzpn, pzpn, kochać, kochać pzpn" "peło, peło kochamy cię za twe dobro"  Wyj#baliście kibiców na zbity pysk, macie piękny teatr na stadionie, którego publika nawet nie za bardzo jarzy przedstawienie... ale do ku#wy nędzy !! nie ruszać i nie bezcześcić mi polskiej Flagi (cięcie flag bo za duże  ) !! 5: komentarz, no Szpaku  jak zwykle swój poziom, wszystko w jaskrawych kolorach, czyś ty się ch#jem na łby pozamieniał ? Taki stary a takie głupoty pie#rzy. 6: Jak to dobrze, że ten Cacau to wszystko uspokoił  Przecież to jutro w prasie/TV i innych tychże obiektywnych medyjach zostali byśmy mistrzami Europy/świata/globu/czy wszech planet, no bo przecież pokonaliśmy Niemców, buahaha tylko w jakim składzie i jak grających. Cacau za stonowanie tego wszystkiego 7: ciekawe czy jest jeszcze jakiś kraj, który na Euro nie chciałby nas trafić w grupie ? Czy tak naprawdę ciężko jest wymienić te kilka podań bez straty piłki, Panowie piłkarze ? Pełen optymizmu stwierdzam, że szykuje się nam solidny wpie*dol na Euro. Pozdrowił ja, kibic Reprezentacji Polski, (nie kibic reprezentacji Smudy) !! zaorać, zaorać i dyscyplinarnie wypier#olić ! 
|
|
|
|
|
Celtic Glasgow FC
|
|
Celtic Glasgow FC
Dobra się zalogowałem (co nie często robię), to se popiszę, bo żem sfrustrowany... Do ch#ja to nie podobne, wypierd*lić to wszystko dyscyplinarnie !! Co to ja się dowiaduję, że już tym zabetonowanym ch*jozom na wódkę nie starcza, że jakieś g*ówniane plastiki na mecz wprowadzają po 32 zł ? A do czego mnie ten badziew ? Czy to chociaż jakąś zniżkę z 15% daje w MC Donald's lub innym Pizza Hut ? Kwestia druga poruszana nie raz: wyp#erdalać mi z tymi przebierańcami, impreza w Polsce to się chce każdy nagle wypromować... Do Tesco na promocje a nie do Reprezentacji Polski. Tri: 2 mecze towarzyskie --> 2 kartoniki koloru czerwonego  Frustracja ?  Cztery: Królu złoty z Peru osiągnąłeś to coś chciał, przykładnie było na trybunach  Przy wzmożonej współpracy z pzpn doczekacie się niedługo: "pzpn, pzpn, kochać, kochać pzpn" "peło, peło kochamy cię za twe dobro"  Wyj#baliście kibiców na zbity pysk, macie piękny teatr na stadionie, którego publika nawet nie za bardzo jarzy przedstawienie... ale do ku#wy nędzy !! nie ruszać i nie bezcześcić mi polskiej Flagi (cięcie flag bo za duże  ) !! 5: komentarz, no Szpaku  jak zwykle swój poziom, wszystko w jaskrawych kolorach, czyś ty się ch#jem na łby pozamieniał ? Taki stary a takie głupoty pie#rzy. 6: Jak to dobrze, że ten Cacau to wszystko uspokoił  Przecież to jutro w prasie/TV i innych tychże obiektywnych medyjach zostali byśmy mistrzami Europy/świata/globu/czy wszech planet, no bo przecież pokonaliśmy Niemców, buahaha tylko w jakim składzie i jak grających. Cacau za stonowanie tego wszystkiego 7: ciekawe czy jest jeszcze jakiś kraj, który na Euro nie chciałby nas trafić w grupie ? Czy tak naprawdę ciężko jest wymienić te kilka podań bez straty piłki, Panowie piłkarze ? Pełen optymizmu stwierdzam, że szykuje się nam solidny wpie*dol na Euro. Pozdrowił ja, kibic Reprezentacji Polski, (nie kibic reprezentacji Smudy) !! zaorać, zaorać i dyscyplinarnie wypier#olić !  Masz, po części rację, ale nie chce mi się "zatłuszczać" o co chodzi, bo jestem zbyt "zmęczony".
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie ma co przeżywać przyjechali Niemcy z NRD i wszystkim wpierdolili 
|
|
|
|
|
Celtic Glasgow FC
|
|
Celtic Glasgow FC
Nie wszystkim  Poza tym, potem m.in. Borussia Dortmund przepraszała za zachowanie pseudokibiców. Potocznie zwanych szkopskim gównem. Byłem tam wtedy.
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
gramy u siebie było jasnym przesłaniem. historia nie boli.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
gramy u siebie było jasnym przesłaniem. historia nie boli. nie badz taki hop do przodu bo chyba kazdy debil o takich rzeczach wie, wg mnie to byl przejaw "nowego schematu" kibicow reprezentacji - ale kazdy moze to odbierac jak chce, to przeciez nie boli
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jako, że dozwolona wielkość flag, która może być dziś wnoszona na mecz repry to 2 x 1.5 to ochroniarze postanowili rozcinać polskie flagi  Art. 137. § 1. Kto publicznie znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, sztandar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwowy, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Jako, że dozwolona wielkość flag, która może być dziś wnoszona na mecz repry to 2 x 1.5 to ochroniarze postanowili rozcinać polskie flagi  Byle k.urwa tak dalej  [ Linked Image]
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|