|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"Identity" na pewno się spodoba. Natomiast "Paradox" też jest ok choć nie jest to wysokobudżetowa produkcja. Muszę sprawdzić ten Life on Mars oraz Luther, akurat będą trochę w podróży i muszę zabrać z sobą coś ciekawego.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
20:15 Kino Polska 'Krótki Film o Zabijaniu' - chyba nie wymaga reklamy.
21:50 Kino Polska 'Nadzór' - mało znany polski film,niedawno widziałem po raz pierwszy. Na kolana nie powalił myślę że kobietom bardziej przypadłby do gustu , nie mniej jednak napewno nie jest to słaby film.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
23:30 Tvp2 'Wesele' jako że Smażowski jest dla mnie bezbłędny to też musze polecić  Aczkolwiek jako stały bywalec wiejskich wesel musze powiedzieć że trochę przerysował ludzką-prostą naturę,,,ale tylko odrobinę.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
*Smarzowski Wesele jest bardzo dobre  U mnie także w okolicach i w rodzinie same takie "wiejskie wesela" dlatego świetnie mi się to ogląda 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Napewno świetny film do picia vodki  niektórzy zarzucają twórcom filmu że jest nieralistyczny bo,,,,to niemożliwe żeby główny bohater wychlał tyle gorzały i stał na nogach 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Muszę sprawdzić ten Life on Mars A jak już obejrzysz to później Ashes to Ashes.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Drive genialny, klimatyczny film jak pisali przedmówcy Coronach mnie przekonał i się nie zawiodłem 9/10
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Oglądałem wczoraj początek tego Drive i usnąłem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Oglądałem wczoraj początek tego Drive i usnąłem  na mnie tez takiego wrazenia jak na innych nie zrobil
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jako że testuję sobie nowo powstałe seriale, to obejrzałem 2 następne piloty: Secret Circle pierwszy odcinek średni, takie "Salem 90210"  i podobny target, nie skreślam serialu, bo jakiś potencjał ma. Pierwsze odcinki Vampire Diaries były też bardzo przeciętne, później serial się rozkręcił. Prime Suspect ten się dość ciekawie zapowiada, kolejny serial o policji, zbrodniach itd. Trochę przerysowane relacje wewnątrz wydziału zabójstw, ale przyjemnie mi się oglądało 2 pierwsze odcinki. W sumie polecam. Homeland z tych trzech ten mi najbardziej podpasował, główny bohater z serialu Life dość ciekawa fabuła, postaci, zdecydowanie jedna z ciekawszych premier tego sezonu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ten "Prime Suspcet" zapowiada się nawet nawet.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
A jak wam Terra Nova się podoba? Nie zabieram się za to, bo nie lubię tego rodzaju seriali, ale to chyba jedna z najbardziej oczekiwanych premier? :-)
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
A jak wam Terra Nova się podoba? Nie zabieram się za to, bo nie lubię tego rodzaju seriali, ale to chyba jedna z najbardziej oczekiwanych premier? :-) To znaczy jakiego rodzaju? Bo to przygodowy serial familijny. Żadna rewelacja. I to niby najdroższy pilot w historii. Jakoś tego nie widać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mi to polecił znajomy mówiąc, ze jeśli podobał mi się Internat, to Statek też mi się spodoba. Jestem po pierwszym odcinku, podobny do "Zagubionych", jednak kierowany do nieco młodszej widowni. Jeśli się rozkręci to coś z tego będzie 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Oglądałem wczoraj początek tego Drive i usnąłem  na mnie tez takiego wrazenia jak na innych nie zrobil może za muzyką, taka jakaś hipnotyzująca, film średni.
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
ostatnio co widzialem (kilka pozycji wczesniej przewinelo sie w temacie): Boso, ale na rowerze - patologia na gorzko-wesolo w wykonaniu holendersko-belgijskim, przyzwoita porcja kina europejskiego, momentami może za bardzo przerysowana 7/10 można obejrzeć na iplex.pl Lucie i sex - przyjemna hiszpańska historia, nie jest wielce wymagająca, ale wciągająca, zabawna, inteligentna, świetny debiut aktorski Paz Vegi, w wielu miejscach okraszony jej wdziękami, śmialo mogę polecić na przyjemny wieczór z dziewczyną 8/10 również na iplex The Broken - jesli to mialbyc horror to nie wyszedl, jesli thriller to też nie bardzo, w zamysle chyba chodzilo o mroczny thriller psychologiczny - wyszlo absolutne nieporozumienie, mialka, nudna historia, ktorej zwolennicy twierdzą, że mnóstwo wewnetrznych sprzecznosci, ktore wyszly na koncu sprawiają, że reżyser pozostawil do interpretacji widzowi zakończenie. Bzdura, quasiinteligentne kino. 2/10, nie daję jedynki - ze względu na bardzo dobre kreacje Lena Headley i Richarda Jenkinsa. Absolutnie nie polecam 
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
Pierwszy odcinek House'a w 8 serii - jak zwykle na początku rozczarował... A nowa fryzura House'a -> 
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
A ja mam inną opinię, dobry był  natomiast Dwóch i Pół z Kutcherem po 3 odcinkach szykuje się na porażkę totalną.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
22:50 'Judasz' tvp1 , widział ktoś? podobno historia najsłynniejszego donosu sprzed 2000lat została ukazana w ludzki sposób (tyle wyczytałem w opiniach) i chyba sobie obejrzę.
ps.Jak ktoś jakimś cudem nie widział Rec to dzisiaj na ale kino ma okazję
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
aha jest gdzieś na forum temat o książkach??? bo chciałem polecić:
Tim Willocks 'Bunt w Green River' - naprawdę świetna,trzymająca w napięciu kniga.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|