Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 11 z 12 1 2 9 10 11 12
P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
ciekawi mnie czy znajdzie się chętny na to autko

Bonus: Unibet
B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
Originally Posted by e24
Originally Posted by buła6
Posiada może Ktoś z Was BMW e39 540i ?

Ja posiadalem w Manualu , jakie pytanie/problem masz?:)
chodzi mi głównie o rzeczywiste spalanie bo z tego co słyszę od ludzi to rozpietość jest spora jedni mówią 14 drudzy 20 laugh teraz przymierzam się do kupna ale strasznie mało ich a w manualu to już rarytas żeby jeszcze poliftowy był...

E
e24 Offline
old hand
old hand
E Offline
Bula6 mi nigdy nie spalila w miescie ponizej 17, ale to byl samochod na wypad w weekend do zabawy wiec o trasie Ci nic nie powiem:) Oczywiscie to 17 to przy dosc Ciezkiej nodze po miescie +korki, bo wiadomo ze podczasz zabawt to i 25 potrafila:d

veteran
veteran
Witam

Mam pytanie bo na samochodach mało się znam a niedługo będę musiał zmienić samochód (mam w tej chwili Matiza) z tej racji że w czerwcu powiększy mi się rodzina do 5 członków smile . Rozglądam się za samochodzikiem który da radę 5 - osobowej rodzinie z tego co zauważyłem to VW Touran, Renault Scenic by się nadawały.

I tu pytanie do was czy jeszcze jakiś samochodzik moglibyście polecić i jakie są wasze doświadczenia z w/w pojazdami.

Głównie chodzi o awaryjność i koszty eksploatacji wiadomo duża rodzina kaski mniej hehe

Pozdrawiam
Rafał

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Goodman
Witam

Mam pytanie bo na samochodach mało się znam a niedługo będę musiał zmienić samochód (mam w tej chwili Matiza) z tej racji że w czerwcu powiększy mi się rodzina do 5 członków smile . Rozglądam się za samochodzikiem który da radę 5 - osobowej rodzinie z tego co zauważyłem to VW Touran, Renault Scenic by się nadawały.

I tu pytanie do was czy jeszcze jakiś samochodzik moglibyście polecić i jakie są wasze doświadczenia z w/w pojazdami.

Głównie chodzi o awaryjność i koszty eksploatacji wiadomo duża rodzina kaski mniej hehe

Pozdrawiam
Rafał

autko w jakim przedziale cenowym? smile

veteran
veteran
Tak do 20 tys zł cosik sensownego.

Pozdrawiam
Rafał

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Scenic to padlina, a już sprowadzony diesel, któego sprzedający wystawia z "niskim" przebiegiem to kopara od razu wiać, nawet nie ma co oglądać,
o silnikach diesla tej firmy już pisałem parę razy, szkoda się powtarzać.
Jakby kogoś to nie przekonywało, wystarczy popatrzeć na porównywalne modele innych marek i zastanowić się dlaczego Renault jest dużo tańsze, wniosek jest dość prosty.

Touran to trochę inna bajka, nie licząc drobnych usterek elektrycznych nie imają się go wieksze problemy,
jeśli patrzeć w kontekście silnika to już jest gorzej, popularne tdi, a jest znakomita większość, to w przypadku sprowadzonych autach, auta solidnie zjeżdżone, przebiegi poniżej 200 tysięcy nieosiągalne, a do tego te silniki nie są ani trwałe ani niezawodne jak to posiadacze VW lubią twierdzić, znów można rozwikłać łamigłówkę, dlaczego w każdym mieście najwięcej jest warsztatów naprawiających jak nie same VW to przynajmniej specjalizują się w ostprzęcie Boscha który jest montowany głównie w VW...

Pierwszy TDI 90 konny to zupełnie inna bajka niż obecne silniki, choć sprzedający wciskają kit że to "prawie" to samo, gówno prawda.

przy 20 tysiącach ciężki wybór, mimo że aut w tym przedziale cenowym jest sporo to wybrać naprawdę ciężko,
po 1 raczej skazujemy się na auto które będzie miało spory przebieg, choć wcale nie jest tak że auto z 200tysiącami na liczniku to totalny złom, to już zależy od wielu czynników, choćby jak eksploatowane i serwisowane było do tej pory, tu na pewno przyda się dobry mechanik, znający konkretną markę i warto takiemu zapłacic aby sprawdził wybrany egzemplarz, kilka stówek przy 20 tysiącach to nic w kontekście wymiany turbiny czy sprzęgła dwumasowego.

Patrzyłbym np: za Fordem C-Max, oczywiście i tu przebieg i cała reszta to zweryfikowania, unikałbym wersji 2 litry w dieslu, w starszych modelach bardzo dobrą opinią cieszył się 1,6 diesel 109 koni, jezdzi bardzo sprawnie, nie drenuje kieszeni przy dystrybutorze i jest trwały przy właściwym serwisowaniu.
Oczywiście, o każdym aucie można tak powiedzieć ale ten silnik to wspołne dzieło Forda i francuskiego PSA, jeżdzi w różnych odmianach w róznych markach, czasem ciężko się połapać że to ten silnik w takim aucie można go znaleźć.

Ogólnie w tej klasie przy tej cenie, wybór jest ciężki, nie ma zbyt wielu opcji, a te które są często mocno zjeżdzone, zwłaszcza vw.

Ford nie będzie idealny, ale przejechałem takim prawie 100 tys. drugi jezdzi w firmie do dziś i nie ma z nim klopotów, choc uczciwie trzeba powiedzieć że serwisowanie w aso Forda nie jest tanie, ale p[ierwszego obsługiwałem po za aso, u dobrego mechanika który się dobrze znał na marce i było duzo taniej, i na pewno nie gorzej.

Z innych, ciężko coś na szybko polecić, reasumując, na pewno nie Scenic, z VW będzie ciężko znaleźć ale wartto poszukać dobrego egz. Ford dużo łatwiej znaleźć ale również należy go dokłądnie przejżeć, ważne jest to że jest sporo egz. z polskich salonów, Sceników też powinno być trochę, ale jeśli już to szukałbym benzyny, ale to już musisz policzyć ile będziesz jeździc, obsługa diesla jest sporo droższa przy znacznych przebiegach.

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
Polecam smile
http://otomoto.pl/nissan-almera-2-2-dci-auto-z-gwarancja-C21102103.html
to przypadkowe ogloszenie , ktore wybralem smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Vendetta
Polecam smile
nie wiem czy dla 5 osobowej rodziny to dobry wybór...
popatrz na bmw 320 jakiś dobry egzeplarz w tych pieniądzach pownieneś znalęść

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Polecam smile
i przypadkiem kolejny raz wklejasz akurat ten sam samochod ;), cos dlugo nie mozesz go sprzedac...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by kacperek76
Polecam smile
i przypadkiem kolejny raz wklejasz akurat ten sam samochod ;), cos dlugo nie mozesz go sprzedac...
Pewnie kasa na hazard się kończy i trzeba coś sprzedać laugh

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
hehe skonczylem z hazardem juz jakis czas temu smile
Nie doczytałem ze dla 5-osobooej rodziny smile
Sam uzytkuje ten samochod dlatego z czytym sumieniem moge go polecic wink a ogloszenie wkleilem pierwsze z brzegu smile

veteran
veteran
Wielkie dzięki Biszop za wyczerpującą odpowiedź a co powiecie o Mitsubishi Space Star bo też go zauważyłem na ulicy posprawdzałem ceny nie jest tych samochodów za dużo a wydaje się być pojemny i pakowny?

Salutos
Goodman

E
old hand
old hand
E Offline
Witam

Pozdrawiam
Rafał

scenic 1.6 2002 - przebieg przy zakupie 3 lata temu 80000km (po stanie auta domniemam ze realny). poza eksploatacyjnymi czesciami nic nie dolozone w ciagu 3xk km (chodz to automat). W srodku? C-max sie po prostu chowa - przestrzen salonu (ze wzgledu na brak tunela srodkowego). Niestety kolega z pracy ma blizniaczego w manualu i juz mu tak wesolo nie jest.

ale

powiadasz ze "powieksza Ci sie rodzina do 5"

nie szukaj 5 typowej osobowki bo przy dzieciach nie wyrobisz z bagaznikiem - szukaj cos w stylu Voyagera lub Sharana

C
addict
addict
C Offline
Wielkie dzięki Biszop za wyczerpującą odpowiedź a co powiecie o Mitsubishi Space Star bo też go zauważyłem na ulicy posprawdzałem ceny nie jest tych samochodów za dużo a wydaje się być pojemny i pakowny?

Salutos
Goodman

Bardzo dobry i bezawaryjny wozik dla 5-iąteczki daje rade smile

Porucznik
Porucznik
Siostra jeździ Space Starem i nie narzeka. Tylko wiadomo jak to jest z kobietami wink
Jeśli chodzi o awaryjność - znikoma, nie pamiętam by musiała coś tam naprawiać w nim a jeździ pewnie z 4 lata.

Nie mam wielkich doświadczeń z tym autem,
ale chyba można przyznać, taj jak napisał Platnini, że nie jest to awaryjny samochód, u nas mało popularny, więc ewentualne części, nie są najtańsze,
w USA, cieszy się bardzo dobrą sławą, właśnie jako bezawaryjne jeździdełko,
nie powala wygl;ądem, środek wręcz trąci ciężkimi latami 80tymi ale właśnie chyba to trzeba brać jako najwiekszą zaletę, auta z tych lat były konstruowane zupełnie z innymi założeniami niż auta bardziej nam wspólczesne.

Osobiście mi się nie podoba ale opinie ma jak najlepsze,

co do Scenica, a C-Maxa,
zwykły Scenic, a C-Max, gabarytowo są zbliżone, więc nie wiem o jakim salonie tu mowa, chyba że miałeś na myśli Grand Scenic, auto na wydłużonej płycie podłogowej, to owszem różnica jest.
Jeśli porównujemy zwykłego Scenica to różnice minimalne, awaryjność modelu masakryczna, ceny na rynku wtórnym mówią wszystko, ceny wg Eurotaxu dokładnie tak samo, nie bierze się to znikąd tylko ma właśnie odzwierciedlenie w np awaryjnosci.

Przykład 1 z brzegu, zawieszenie C-maxa to jedno z najlepszych zawieszeń w tej klasie, bije lidera klasyfikacji Golfa, w każdym aspekcie, a Scenic?
Poszukaj sobie opinii o Scenicu i jego zawieszeniu.

Ana <3
Ana <3

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Llama
Ziomek niezłą profkę musi kosić na obrocie nieruchomościami laugh

A
Knockin' On Heaven's Door
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Originally Posted by Szewa
Originally Posted by Llama
Ziomek niezłą profkę musi kosić na obrocie nieruchomościami laugh

siemka Jarek piwo
co tak rzadko piszesz ostatnio ?

Strona 11 z 12 1 2 9 10 11 12

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, latajaca_holenderka, JelineK, $-man, alfa, burbon, forty, Sensei), 1,320 gości, oraz 11 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,835,738
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025