|
|
a.k.a. "typer 1986"
|
|
a.k.a. "typer 1986"
obecnie czytam ksaiżkę "wykolejony" autor : James Siegiel, czyta sie fenomenalnie, zaraz po przeczytaniu musze koniecznie obejrzec film  znacie podobne ksiazki (thrillery?) ktore moglibyscie polecic ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Swiat według dziada Henryk Niewiadomski Moge polecic Sa momentami przestoje ale mozna poczytac o naszym rzadzie kilka rzeczy Uwazam ze ksiazka mocno stronnicza ale warta polecenie Rowniez moge polecic ksiazke Wjtka Kowalczyka -- sie działo 
|
|
|
|
|
AVE LAZIO
|
|
AVE LAZIO
Dziewczyna, która igrała z ogniem; imo gniot. Pierwsza czesc byla nawet dobra, ostaniej nie czytalem i nie mam zamiaru. Juz lepiej poczytac Kinga, a Grisham jest dwa poziomy wyzej. Polecam opowiadania Marka Hlaski i Dziennik Tyrmanda  Millenium króluje na Wyspach w książkach klasyk teraz  filmy z lektorem już są znajomi czytali i polecają kolekcję
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Czarodziejki.com książka opisująca reportaż przedstawiający życiorys trzech prostytutek. Czy mężczyzna przychodzi do domu uciech tylko po zaspokojenie potrzeb seksualnych? czy może po coś więcej?.
Książka o tym mówi, a bardziej główne bohaterki.
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
Dziewczyna, która igrała z ogniem; imo gniot. Pierwsza czesc byla nawet dobra, ostaniej nie czytalem i nie mam zamiaru. Juz lepiej poczytac Kinga, a Grisham jest dwa poziomy wyzej. Polecam opowiadania Marka Hlaski i Dziennik Tyrmanda  Absolutnie sie nei zgodze, cała saga mistrzowska i akurat pierwsza część wcale nie jest najlepsza, przeczytałem jednym tchem (jesli mozna tak powiedzieć o ponad tysiącu stron... zdecydowanie poziom wyżej niz Grisham, którego bardzo lubię, ale jednak już się przejadł a tu przynajmniej jakoś nowatorsko, inaczej...
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
mowa oczywiście o Millenium 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ja czytalem na razie 1sza czesc. Drugie kupie sobie niedługo, ale 1sza mi sie podobala.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dziewczyna, która igrała z ogniem; imo gniot. Pierwsza czesc byla nawet dobra, ostaniej nie czytalem i nie mam zamiaru. Juz lepiej poczytac Kinga, a Grisham jest dwa poziomy wyzej. Polecam opowiadania Marka Hlaski i Dziennik Tyrmanda  Absolutnie sie nei zgodze, cała saga mistrzowska i akurat pierwsza część wcale nie jest najlepsza, przeczytałem jednym tchem (jesli mozna tak powiedzieć o ponad tysiącu stron... zdecydowanie poziom wyżej niz Grisham, którego bardzo lubię, ale jednak już się przejadł a tu przynajmniej jakoś nowatorsko, inaczej... podpisuje sie recami i nogami  IMO, w ogole 1sza czesc najslabsza z wszystkich 3-ech. 2-ga niszczy! Ksiazki do przeczytania jako pozycja obowiazkowa! 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja jestem po pierwszej i muszę przyznać, że wciąga. Wczoraj mi przyszła druga, trzecia czeka w kolejce.
Ktoś zaczął Czarną Serię i książki Camilli Lackberg?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie chce psuć innym zabawy z czytania, wiec napiszę tylko, że moim zdaniem za dużo prymitywizmu, przemocy, brutalnego seksu, dewiacji itp. Mnie to akurat przeszkadza w odbiorze. W pierwszej części podobne treści były bardziej stonowanie, wyważenie, tu już autor jedzie po bandzie. Takie tanie środki, żeby tylko zdzielić po łbie czytelnika. W połączeniu z brakiem realizmu, baśniowoscią fabuły imo wychodzi gniot. Głębi oczywiście brak.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Aha, ostatnio łyknąłem Szmirę, Kobiety i Zapiski.. Bukowskiego i jestem fanem  Zapiski.. numero uno. Jedne z najlepszych tekstów jakie w życiu czytałem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"Katedra w Barcelonie" Ildefonso Falcones 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ktoś zaczął Czarną Serię i książki Camilli Lackberg? Ja odpaliłem właśnie pierwszą część. Póki co, się rozkręca 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja ostatnio wchłonąłem " Metro 2033" Dimitrija Glukhovksy'ego. Niesamowita i klimatyczna opowieść - wciąga w kilka chwil 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mozecie moze polecic jakas ciekawa biografie cos typu ksiazki Dziada czy tez słowika zaciekawil mnie ten typ Jakbyscie cos mogli polecic to chetnie skorzystam
pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"ludzie przyjeżdżają w tiszertach" 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
To może trochę fantasy: 1. Steven Erikson "Malazańska Księga Poległych" 2. Peter V. Brett "Malowany Człowiek" "Pustynna Włócznia" 3. Brent Weeks "Trylogia Anioła Nocy" 3. Trudi Canavan "Trylogia Czarnego Maga" "trylogia Zdrajcy" 4. Henri Loevenbruck "Mojra. Wilczyca i Córka Ziemi" 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Korea Północna Paradoksy Polityki Kimów Mial ktos przyjemnosc
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ludzie co tam z dobrej sensacji polecacie? 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|