|
|
Celtic Glasgow FC
|
|
Celtic Glasgow FC
A słyszeliście historię o Portugalczyku, który był chyba jakimś team leaderem w jednej z fabryk a którego zwolniono za NIEZNAJOMOŚĆ języka polskiego. Podobno nie mógł "znaleźć wspólnego języka" ze swoimi podwładnymi Polakami.
|
|
|
|
|
Celtic Glasgow FC
|
|
Celtic Glasgow FC
O, qrwa... No o tym właśnie chchiałem napisać. Nie wrzuciłem linku powyżej 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z mandatami w Anglii?Jakieś 4 lata temu odwiedziłem tam znajomych,dostałem mandat za jazdę bez pasów bezpieczeństwa.Policjanci spisali imię,nazwisko,adres pod którym zatrzymałem się u znajomych,nic więcej.Po kilku dniach wróciłem do Polski.Pytanie czy kiedy będę kiedyś na terenie Anglii będą chcieli ściągnąć należność za mandat?
|
|
|
|
|
Sherlock Holmes
|
|
Sherlock Holmes
Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z mandatami w Anglii?Jakieś 4 lata temu odwiedziłem tam znajomych,dostałem mandat za jazdę bez pasów bezpieczeństwa.Policjanci spisali imię,nazwisko,adres pod którym zatrzymałem się u znajomych,nic więcej.Po kilku dniach wróciłem do Polski.Pytanie czy kiedy będę kiedyś na terenie Anglii będą chcieli ściągnąć należność za mandat? na wyspach jestes juz spalony nie pokazuj sie tam juz wiecej nawet jako turysta
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z mandatami w Anglii?Jakieś 4 lata temu odwiedziłem tam znajomych,dostałem mandat za jazdę bez pasów bezpieczeństwa.Policjanci spisali imię,nazwisko,adres pod którym zatrzymałem się u znajomych,nic więcej.Po kilku dniach wróciłem do Polski.Pytanie czy kiedy będę kiedyś na terenie Anglii będą chcieli ściągnąć należność za mandat? na wyspach jestes juz spalony nie pokazuj sie tam juz wiecej nawet jako turysta To podobnie jak Ty w Niemczech 
|
|
|
|
|
a.k.a. "croydoncabman"
|
|
a.k.a. "croydoncabman"
Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z mandatami w Anglii?Jakieś 4 lata temu odwiedziłem tam znajomych,dostałem mandat za jazdę bez pasów bezpieczeństwa.Policjanci spisali imię,nazwisko,adres pod którym zatrzymałem się u znajomych,nic więcej.Po kilku dniach wróciłem do Polski.Pytanie czy kiedy będę kiedyś na terenie Anglii będą chcieli ściągnąć należność za mandat? Nie moge uwierzyc w to, ze dali Ci mandat za jazde bez pasow. Kilka razy zatrzymali mnie juz wlasnie za to i zawsze grzecznie prosza tylko bym je zalozyl...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@dondzikson - spisali Cie pewnie prewencyjnie i już dawno zapomnieli, im takie wykroczenia raczej zwisają i kończą je często tylko pouczeniem.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Nie moge uwierzyc w to, ze dali Ci mandat za jazde bez pasow. Kilka razy zatrzymali mnie juz wlasnie za to i zawsze grzecznie prosza tylko bym je zalozyl... Spróbuj jakiegoś batonika czy banana jeść podczas jazdy, mandat murowany. 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
@dondzikson - spisali Cie pewnie prewencyjnie i już dawno zapomnieli, im takie wykroczenia raczej zwisają i kończą je często tylko pouczeniem. Dostałem mandat w wysokości 30 funtów.Nikt nie miał pasów a ja jako jedyny porozumiewałem się po angielsku 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
trzeba było mówić że nic nie rozumiesz, niechciało by im się z tobą użerać i puścili by Cię bez mandatu, pozatym jak już to trzeba było powiedzieć że mieszkasz w np. w hostelu
|
|
|
|
|
a.k.a. "croydoncabman"
|
|
a.k.a. "croydoncabman"
Nie moge uwierzyc w to, ze dali Ci mandat za jazde bez pasow. Kilka razy zatrzymali mnie juz wlasnie za to i zawsze grzecznie prosza tylko bym je zalozyl... Spróbuj jakiegoś batonika czy banana jeść podczas jazdy, mandat murowany.  Chyba zartujesz?! Jestem taryfiarzem, robie pomiedzy 800 a 1000 mil tygodniowo, skad Wy takie rzeczy bierzecie... heghh 
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
|
|
|
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Panowie w listopadzie przyszło mi z Anglii z Revenue rozliczenie za rok 2008/09 dopiero dziś zobaczyłem list ten bo mnie nie było w Polsce, i pisze takie coś mniej więcej " you did not receive a repayment following your period of unemployment " chodzi im że nie otrzymałem odpłatę za okres bezrobocia, na drugiej stronie mam podliczany podatek itp ile co i jak, i pytanie moge się starać o zwrot ? jest ktoś obeznany ? dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
|
|
|
Nie moge uwierzyc w to, ze dali Ci mandat za jazde bez pasow. Kilka razy zatrzymali mnie juz wlasnie za to i zawsze grzecznie prosza tylko bym je zalozyl... Spróbuj jakiegoś batonika czy banana jeść podczas jazdy, mandat murowany.  Chyba zartujesz?! Jestem taryfiarzem, robie pomiedzy 800 a 1000 mil tygodniowo, skad Wy takie rzeczy bierzecie... heghh  Tak z ciekawości gdzie jeździsz/mieszkasz? Mi nigdy żadnego mandatu nie wlepili, ale jeździłem tam tylko przez kilka lat gdy tam studiowałem, a było to ponad 10 lat temu. Ale wtedy czytałem o takich przypadkach, że za żarcie podczas jazdy można było złapać ticket.  Czy u siebie w taksówce masz GPS/mapę, która ostrzega Cię gdy zbliżasz się do każdego fotoradaru? Kiedyś widziałem to w taryfie i byłem pod wrażeniem.
|
|
|
|
|
AVE LAZIO
|
|
AVE LAZIO
zawsze mozna sprobowac.potrzebujesz p45 od pracodawcy z Uk.jak juz ten smieszny papierek otrzymasz, potrzebny Tobie jest egzemplarz p85 z revenue.wypelniasz,wysylasz i czekasz na odpowiedz.przewaznie od 6 tygodni do 9 m-cy trwa oczekiwanie na odpowiedz.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przyjechalem do londynu i bez pomocy w ciagu 4 dni znalazlem prace, na contract, nie na zmywaku, nie sprzatam. pisze to dla tych ktorzy moze by chcieli przyjechac ale rozne sluchy do nich dochodza, ja wyszedlem z zalozenia ze jesli czlowiek chce i jest do czegos zdeterminowany to mu sie powiedzie (chodzi o realne cele ofc) no i sie udalo  pozdro dla polakow w uk 
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
a można spytać się o Twoje:
- wykształcenie - poziom angielskiego - wynajęcie mieszkania u znajomych czy na chybił-trafił
byłem w Londynie i kurrr... zajebana mać ciągnie wilka do lasu, i to jak.
p.s. na priv jak możesz napisz gdzie (nie pisz ile tygodniówka), ale np. jaka strefa gdzie mieszkasz itp. detale
|
|
|
|
|
a.k.a. "croydoncabman"
|
|
a.k.a. "croydoncabman"
Tak z ciekawości gdzie jeździsz/mieszkasz? Mi nigdy żadnego mandatu nie wlepili, ale jeździłem tam tylko przez kilka lat gdy tam studiowałem, a było to ponad 10 lat temu. Ale wtedy czytałem o takich przypadkach, że za żarcie podczas jazdy można było złapać ticket.  Czy u siebie w taksówce masz GPS/mapę, która ostrzega Cię gdy zbliżasz się do każdego fotoradaru? Kiedyś widziałem to w taryfie i byłem pod wrażeniem. Mieszkam w Croydon, tu tez jezdze. Tak mam gps ktory ostrzega o fotoradarach jak i o korkach... Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie moge uwierzyc w to, ze dali Ci mandat za jazde bez pasow. Kilka razy zatrzymali mnie juz wlasnie za to i zawsze grzecznie prosza tylko bym je zalozyl... Spróbuj jakiegoś batonika czy banana jeść podczas jazdy, mandat murowany.  Chyba zartujesz?! Jestem taryfiarzem, robie pomiedzy 800 a 1000 mil tygodniowo, skad Wy takie rzeczy bierzecie... heghh  Tak z ciekawości gdzie jeździsz/mieszkasz? Mi nigdy żadnego mandatu nie wlepili, ale jeździłem tam tylko przez kilka lat gdy tam studiowałem, a było to ponad 10 lat temu. Ale wtedy czytałem o takich przypadkach, że za żarcie podczas jazdy można było złapać ticket.  Czy u siebie w taksówce masz GPS/mapę, która ostrzega Cię gdy zbliżasz się do każdego fotoradaru? Kiedyś widziałem to w taryfie i byłem pod wrażeniem. Conrad to było 10 lat temu ! cąąąąąąąąąąąąąąąą meaaaaaaaaaaan ! 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|