|
|
member
|
|
member
witam pytanie do Eldo jak tam Astarta i Kghm wchodzisz ?? czy czekasz pozdro p.s jesli czekasz to na jaka cene liczysz
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
witam pytanie do Eldo jak tam Astarta i Kghm wchodzisz ?? czy czekasz pozdro p.s jesli czekasz to na jaka cene liczysz pojeby wprowadziły jakis podatek na kgh  nie tykam tego chyba ze spadnie ponizej 80 dzisiaj jak zwykle chciałem kupic ekogroszek do pieca do mego pubu , a tu niemiła niespodzianka , na ekogroszek od 01.01 jest akcyza  i moge go sobie kupic tylko jako klient do domowego uzytku , a nie jako firma , stad vatu na niego nie moge juz odliczac , qrwa powiedziec to za mało juz za komuny było lepiej, to w sam raz astra tak, to juz jest wielka perełka ale wole jeszcze troche poczekac ,bo licze na dalsze spadki na edku 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Eldo a bbizennfi oczywiscie bez zmian ?? bo ja zaczalem powolutku skubac po 40 groszy ... dzieki za odpowiedz p.s jak tak dalej pojdzie moze nie dlugo zaczniesz palic banknotami euro wiec nie kupuj za duzo tego eko groszku ;-)
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Eldo a bbizennfi oczywiscie bez zmian ?? bo ja zaczalem powolutku skubac po 40 groszy ... dzieki za odpowiedz p.s jak tak dalej pojdzie moze nie dlugo zaczniesz palic banknotami euro wiec nie kupuj za duzo tego eko groszku ;-) na razie moje proroctwo jednak sie sprawdza , mimo takich zawirowan , Zenek nie spada ponizej 0,39  tez sobie go skubie z poziomu 0,40 i to juz od dłuższego czasu
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
dolarek , padło kluczowe wsparcie na Edku 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
teraz kierunek 3,60 na USD/PLN na razie 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
zasypujecie mnie pytaniami  na razie kierunek 3,60 powtórze długoterminowo gram o 4 zeta na USD/PLN potem , albo wczesniej sie zobaczy POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Eldo, a jak widzisz USD w stosunku do innych walut?
Ogólnie to ciekawie może się stać jeśli zabiorą się za Iran. Ceny ropy wtedy skoczą w kosmos, a to jednocześnie pogrzebie szanse gospodarki USA na wyleczenie się.
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
I mam pytanko : co to jest "zenek" ? Yen ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
I mam pytanko : co to jest "zenek" ? Yen ? nie wierz moherom , euro jeszcze spadnie i to mocno , ale nie upadnie , a gra na giełdzie da Ci wtedy gigantyczne zyski , jesli bedziesz grał z ELDO rzecz jasna 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ogólnie to ciekawie może się stać jeśli zabiorą się za Iran. Ceny ropy wtedy skoczą w kosmos, a to jednocześnie pogrzebie szanse gospodarki USA na wyleczenie się. Zalezy jak szybko zalatwia sprawe i czy nie zrobi sie z tego jakas wieksza jatka. Jak na razie, obie wojny w Iraku (1991, 2003) oraz ubiegloroczna wojna w Libii tworzyly hiperbole na ropie, jednak ten stan nie utrzymywal sie dlugo. cl.f [ stooq.pl] Jesli chodzi o praktyczne znaczenie ropy iranskiej to Yankee od dawna od nich nie kupuja, Europa zabezpieczyla sie w Libii.
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Jak widać, co niektórzy będą mieli nauczkę, że porad odnośnie inwestowania nie szuka się w internecie;) Mam na myśli umacnianie się złotego wobec dolara:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak widać, co niektórzy będą mieli nauczkę, że porad odnośnie inwestowania nie szuka się w internecie;) Mam na myśli umacnianie się złotego wobec dolara:) ale sie umocnil  ho ho  na gieldzie zawsze sie gora dol gora dol (niekoniecznie w tej kombinacji), wykres tygodniowy, miesieczny, 3 miesieczny mowi ze inwestycja w golara byla dobra
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
korekta na edku , tylko korekta  poki co Zenka dno 0,39 trzyma się całkiem dobrze , skubię go co nieco ciągle , to będzie rewelacja na 2012 , wtedy kiedy strefa euro wyjdzie z opałów 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
to będzie rewelacja na 2012 , wtedy kiedy strefa euro wyjdzie z opałów  wróci w okolice 0,9 zł. ?? czy przewidujesz jeszcze wyżej ??
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
to będzie rewelacja na 2012 , wtedy kiedy strefa euro wyjdzie z opałów  wróci w okolice 0,9 zł. ?? czy przewidujesz jeszcze wyżej ?? grubo powyzej zeta  , ale oczyiście nie za miesiac czy dwa teraz płyniemy z trendem na edku 1,18-1,20  tam moze byc jego zmiana
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
teraz płyniemy z trendem na edku 1,18-1,20  tam moze byc jego zmiana nic z tego ... za duzo ludzi tak mysli i sie na to nastawia wszyscy sie rzucili na krotkie na euro jako darmowy zarobek do poziomow przynajmniej 1,2-1,18 a tu taki ch... jak zwykle wiekszosc nie bedzie miala racji 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no i sie spelnilo jak myslalem - nie ma darmowych obiadow  ale jaka zapanowala cisza na watku ... wszyscy zdziwieni , zszokowani i nie moga jeszcze uwierzyc ??? Przeciez mialo leciec w dol i eur/dol dopiero ponizej 1,20 mial sie zatrzymac ?! Ups... nie zmienia to oczywiscie faktu ze dolar pozostaje moim zdaniem dlugoterminowo dobra inwestycja bo ja w przeciwienstwie do wielu tutaj nie widze szansy na zadna hosse ...
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
"polskiej walucie dodatkowo pomógł węgierski forint, odrabiający ostatnie duże straty. Około godz. 15.30 za euro płacono 308 forintów. Rano było to ponad 311 forintów".
My to mamy sojuszników...
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|