|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja zalozylem firme budowlana 3 miesiace temu, bez zadnej dotacji ale nie o tym chcialem napisac, a mianowicie wydawalo mi sie, ze najwiekszy problem bedzie z zleceniami, praca, brakiem "znajomosci" a teraz mam tego pelno a fachowcow brak, uczciwych i niepijacych pracownikow ... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja zalozylem firme budowlana 3 miesiace temu, bez zadnej dotacji ale nie o tym chcialem napisac, a mianowicie wydawalo mi sie, ze najwiekszy problem bedzie z zleceniami, praca, brakiem "znajomosci" a teraz mam tego pelno a fachowcow brak, uczciwych i niepijacych pracownikow ...  w czym się specjalizujesz?...też chciałbym mieć firmę budowlaną kiedyś
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja zalozylem firme budowlana 3 miesiace temu, bez zadnej dotacji ale nie o tym chcialem napisac, a mianowicie wydawalo mi sie, ze najwiekszy problem bedzie z zleceniami, praca, brakiem "znajomosci" a teraz mam tego pelno a fachowcow brak, uczciwych i niepijacych pracownikow ...  Największy problem będzie jak przyjdzie do zapłaty.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Linc mozesz mi napisac na priv: - czy masz jakies wyksztalcenei w tym kierunku, czy pracowales wczensiej w takiej firmie i jak dlugo - ile musiales siana wylozyc na poczatek i na co - jak sie reklamowales bylbym wdzieczny bo jestem ciekaw i oczywiscie zycze powodzenia i wesolych swiat 
|
|
|
|
|
Sherlock Holmes
|
|
Sherlock Holmes
ja zalozylem firme budowlana 3 miesiace temu, bez zadnej dotacji ale nie o tym chcialem napisac, a mianowicie wydawalo mi sie, ze najwiekszy problem bedzie z zleceniami, praca, brakiem "znajomosci" a teraz mam tego pelno a fachowcow brak, uczciwych i niepijacych pracownikow ...  a to cie dziwi ze brak fachowcow jakie warunki oferujesz dla ludzi? wiesz ze dzisiejszy murarz czy glazurnik to juz nie jest ten bezzebny,wasaty z reklamowka w dloni ,cuchnacy alkoholem wyjezdzajac za zachodnia granice dobry fachowiec moze zarobic okolo 12 kola msc wiec dla ciebie zostaja tyle ci z reklamowka w dloni ,taka jest prawda za fach w dloni trzeba placic za 10 godzin na kolanach przeciez nikt madry nie bedzie robil za 100 pln i kolo sie zamyka powodzenia oczywiscie w budowlance 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a wiec tak, specjalizuje sie ze tak mozna powiedziec w wod.-kan., obecnie robie przy jednej z autostrad aktualnie budowanych, zgadza sie, moze nie jestem moze jakis dobrze placacym pracodawca ale NIE odbiegam od sredniej, place na czas, odprowadzam zus...
@Self-Confident na start wylozylem 25 tys. z czego prawie 20 tys. pochlonal samochod, pracowalem w tej branzy ponad rok z krotkimi przerwami, wyksztalcenie w ogole to mam "umyslowe" wiec wiedzy ze szkoly zadnej nie mam w tej branzy, zatrudnilem 5 osob, 1,5 osoby ma jakies obeznanie, zadna nie potrafi obslugiwac sie niwelatorem ani czytac rysunku, ratuje mnie to ze na poczatku wykonuje latwe prace wiec wystarczy moja wiedza
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a wiec tak, specjalizuje sie ze tak mozna powiedziec w wod.-kan., obecnie robie przy jednej z autostrad aktualnie budowanych, zgadza sie, moze nie jestem moze jakis dobrze placacym pracodawca ale NIE odbiegam od sredniej, place na czas, odprowadzam zus...
@Self-Confident na start wylozylem 25 tys. z czego prawie 20 tys. pochlonal samochod, pracowalem w tej branzy ponad rok z krotkimi przerwami, wyksztalcenie w ogole to mam "umyslowe" wiec wiedzy ze szkoly zadnej nie mam w tej branzy, zatrudnilem 5 osob, 1,5 osoby ma jakies obeznanie, zadna nie potrafi obslugiwac sie niwelatorem ani czytac rysunku, ratuje mnie to ze na poczatku wykonuje latwe prace wiec wystarczy moja wiedza znam sie na niwelatorze umiem czytac rysunek 6k na miesiac i mozemy podpisywac umowe 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Na poczatku grudnia otwarlem swoj pierwszy malu biznesik, sklep z sztuczna bizuteria. W moim miescie jest kilka punktow z tego typu towarem, ale ja postawilem na towar made in Poland a nie jak pozostali made in China. Punkt w centrum miasta ale na uboczu, sa tego plusy i minusy. Duzo zainwestowalem w reklame, karty stalego klienta, ulotki, potykacze, ogloszenie w gazecie itp. Otwarcie zaplanowalem na pierwsza niedziele handlowo i niestety z tego co pamietam na 3 h wlazla tylko jedna osoba bylem zaniepokojony, gdzie popelnilem blad? Po 2 tygodniach, moj dzienny utarg to okolo 300 zł, przychodza ludzia z kartami stalego klienta, ludzie postawili na jakosc a nie na ilosc. Mam nadzieje ze bedzie git 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
6k na starcie chcesz i załujesz rodzinie na przenty? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
6k na starcie chcesz i załujesz rodzinie na przenty?  chcieć a mieć?! 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Czyli co, pierwsza praca i 6k chcesz na starcie?:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czyli co, pierwsza praca i 6k chcesz na starcie?:) Nie trzecia...a czemu mam nie chciec..jakbym napisał 1.75k to byloby git?! 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Jestem ciekaw czy znalazlby sie ktos, kto na dzien dobry zaoferuje pracownikowi 6k.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na poczatku grudnia otwarlem swoj pierwszy malu biznesik, sklep z sztuczna bizuteria. W moim miescie jest kilka punktow z tego typu towarem, ale ja postawilem na towar made in Poland a nie jak pozostali made in China. Punkt w centrum miasta ale na uboczu, sa tego plusy i minusy. Duzo zainwestowalem w reklame, karty stalego klienta, ulotki, potykacze, ogloszenie w gazecie itp. Otwarcie zaplanowalem na pierwsza niedziele handlowo i niestety z tego co pamietam na 3 h wlazla tylko jedna osoba bylem zaniepokojony, gdzie popelnilem blad? Po 2 tygodniach, moj dzienny utarg to okolo 300 zł, przychodza ludzia z kartami stalego klienta, ludzie postawili na jakosc a nie na ilosc. Mam nadzieje ze bedzie git  Sklep po prostu musi się "przyjąć" , bardzo dużo zależy od sprzedawcy  . Sam prowadzę sklep i nie jest to łatwe. Nie wiem jak u was ale w mojej okolicy bardzo dużo sklepów jest otwieranych i po lekkiej "przygodzie" zamykanych .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@ simons1986 priv Ci wyslalem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dobra, najwyższa pora się pochwalić. Od kilku dni oficjalnie ejstem ich producentem. Póki co tylko 4 wzory, w planach jest już jakieś 10 kolejnych konceptów, z czego około 5 do kwietnia ujrzy światło dzienne. No ale póki co tyle: [ Linked Image]
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Dobra, najwyższa pora się pochwalić. Od kilku dni oficjalnie ejstem ich producentem. Póki co tylko 4 wzory, w planach jest już jakieś 10 kolejnych konceptów, z czego około 5 do kwietnia ujrzy światło dzienne. No ale póki co tyle: To 10-ego posypia sie zlecenia 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W sumie dobry okres wybrałeś wtedy jakieś tam przesilenia są i częśćiej ludzie umierają .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Póki co nie wychylałem sie dalej niż moje rodzinne miasto, ale już sa pierwsze zamówienia :-) W tym tygodniu drukuję foldery reklamowe, w samochód i jazda po Polsce. Wiesz lupus, jeżeli będzie dobrze szło to jeszcze w marcu zrealizuje się wszystkie aktualne koncepty :-)
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|