|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie, Ja to wszystko rozumiem i popieram ale gdyby wersja grubasa była opalona i wydepilowana ,lub pakera owłosiona i blada to uważam że byłoby uczciwiej bez koloryzowania i tyle. Notomiast gościa podziwiam.
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
lelu silna wola i da się wszystko, zdrowe jedzenie, najlepiej diete prowadzić chodź to ciężko chyba że nie pracujesz, ale w miare jeść regularnie i zdrowo, dodatni bilans kaloryczny i waga ruszy, ja po 7 miesiącach przybrałem jakieś 13 kg masy praktycznie suchej masy mięśniowej , bo mase zrobisz ale tłuszczową jak będziesz chciał teraz jest coraz ciężej ale staram się chodź praca też nie pozwala, ale wiara gwarancją wygranej, mam 183 cm i teraz waże 80 kg praktycznie bez tłuszczu, każda partia ciała fajnie rozbudowana, takim celem jest 90 kg ale to zajmnie pewnie jeszcze sporo czasu, ale jak chcesz to da się wszystko Wafel nie żartuj bo jeszcze Ci chlopak uwierzy, 13 kg to może i tak ale nie ma to nic wspólnego z czystą masą mięsniową, 7-15 kg czustej masy trudno w 3lata dobrej diety, i dobrego i regularnego treningu na mase zrobić, Dawno nie słyszałem czegoś tak smiesznego 13k w 7 miesięcy, przezabawny z ciebie czlowiek, powiem Ci tylko że jest to nierealne, nawet z bardzo dobrą genetyką, co innego z masą tluszczową tą jest łatwo przybrać wystarczy dużo jeść. Jak Wafel mowi ze przybrl 13kg samych miesni to ja mu wierze. Wafel wrzuc jeszcze filmik to porownamy jak sie prezentujesz przy starym filmiku 'kaczuszki'
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a tak może mniej o siłowni bardziej o odchudzaniu. Wczoraj spotkałem kumpla i nie poznałem. Przez 1,5 miesiąca schudł 20kg--- jako dietę cud powiedział krótko 'stres'.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Doskonale go rozumiem, mam podobnie 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
nawet mi się to udzieliło. jem 2 razy mniej i nie jestem głodny.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Co w tym dziwnego? Na 1 zdjęciu chciał wyglądać jak najkorzystniej, to co na ostatnim też miał se klatę ogolić jak jest chamskim grubasem? Przeczytaj po co to zrobił  Wypraszam sobie określenia "chamski grubas" niby skąd Ci się to porównanie udzieliło?  Chamski może być każdy bez względu na wagę czy wygląd. Osobiście mam kilka.. hmm powiedzmy że kilka kg za dużo, ale czy chamski jestem? Niem, więc nie można tak kogoś określać.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Aha  Sorry, że Cię uraziłem, u mnie słowo "chamski" to potoczne okreslenie i czasem może nawet znaczyć komplement np chamska była maska świnia w filmie "Piła" co oznacza, że była zajebista  , więc jeśli napisałem chamski grubas to nie, że chodzi mi o jakieś cechy charakteru  tylko ogólnie, że jest obleśny 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Do obleśnych też się nie poczuwam, i płeć przeciwna może to potwierdzić  Nie mniej jednak odnośnie "chamskiego" grubasa - uzasadnienie przyjmuję  Looz
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Po wypowiedzi rscade przypomniało mi się coś  [ Linked Image]
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Experto jeśli mu wierzysz to tylko pokazujesz że nie zielonego pojęcia nie masz o tym, tego się nie da zrobić nawet na sterydach, co Ci będe pisał skoro nie wiesz nawet co to 13kg mięśni, taką masę to mógl bez problemu przybrać, ale większość to tłuszcz
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Pozwolę sobie jeszcze na mały off-topic, Lupus, w odpowiedzi na Twoje zdjęcie, pozwolę sobie wkleić inne,które zapostowałeś w innym dziale  [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Experto jeśli mu wierzysz to tylko pokazujesz że nie zielonego pojęcia nie masz o tym, tego się nie da zrobić nawet na sterydach, co Ci będe pisał skoro nie wiesz nawet co to 13kg mięśni, taką masę to mógl bez problemu przybrać, ale większość to tłuszcz kolega wie co to ironia? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
cwicze od miesiaca, mimo ogromnych wysilkow nie dam rady zachowac odpowiedniej diety  tak na oko powiedzmy ze z 50g bialka brakuje..  dlatego pomyslalem nad gainerem jako uzupelnienie, czy ktos sie zna i moglby powiedziec jaki, tak zeby byl jak najlepszy i jak najtanszy  i w jakich ilosciach / kiedy go brac?  uzywalem google ale pelno tam ekspertow ktorzy nie rozumieja ze niektorzy nie moga zachowac diety, moze ktos sie zna i pomoze a jesli sa i tutaj tacy eksperci to niech ich zadowoli ze jeszcze sie nie zdecydowalem nad piciem gainera, rozwazam to  
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak piszesz ze Ci bialka brakuje w diecie to nie kupuj gaienra tylko wlasnie bialko  Gianer to tak 70% weglowodanów do 30% bialka i to zalezy jeszcze jakies firmy bo w wiekszosci jest tych weglowodanow jeszcze wiecej %. Najlepsze weglowodany masz w ryzu i makaronie. W sumei wszystko zlaezy jakie masz prorytety i budowe organizmu  ale jak piszesz ze tylko bialka Ci brakuje to nie widze potrzbey kupowania gainera. Ja teraz na zime masuje i jako uzupelneinei diety czasami popijam http://allegro.pl/be-mutant-gainer-mammoth-interactive-4400g-mass-i1880476204.html i moge go spokojnie polecic ze wzgpeodu na sklad nie za duza cene, dobry smak( ja mam bananowy) i przyzwoita rozpuszczalnosc
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tak jak kolega wyżej napisał ,brakuje Ci białka kup białko. Oczywiście jeżeli masz też braki węgli to gainer będzie najbardziej ekonomiczny (dla mnie mutant mass bardzo fajna sprawa jak ktoś chce złapać masę a ma z tym problemy. Gainer to sprawa bardzo dobra ale pod warunkiem że nie ma się skłonności do łapania tłuszczu,,,czyli trzeba uważać żeby nie domasować w biodrach  Co do firm białka to Ja biorę te gdzie stosunek ceny do ilości jest najtańszy i tyle.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to moze tak: przez tydzien bede staral sie jesc jak najlepiej moge  i bede sprawdzal b w t wg tej stronki http://www.tabele-kalorii.pl po tygodniu napisze ile czego mi brakuje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no tak najlepiej , i pamiętaj że od czasu do czasu dobrego gainera można zrobić samemu : twaróg,ryż,banan,mleko i miksujemy - jest mnóstwo różnych wersji, chociaż wiadomo kuraka z mlekiem miksować nie będziesz 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy w a6w w 1, 3 i 5 cwiczeniu -> 6 powtorzen oznacza po 3 na noge czyli 6 ogolem czy po 6 na noge czyli po 12 powtorzen w tych cwiczeniach? bo ile ludzi tyle opinii
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|