|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Właśnie się zastanawiam nad kupnem Human Planet. Wierzę w produkcje BBC bo te właściwie zawsze są na najwyższym poziomie. Tylko mam pytanie, jaki to rodzaj dokumentu?
Czy coś o ludziach i ich życiu? (jakieś społeczności, tradycje, sposób życia, obrzędy itp.) Czy bardziej o naturze? Gdzie ludzie są tylko tłem i pretekstem do przedstawienia niezwykłej natury?
Czy jest tam więcej uczty wizualnej, czy raczej to przegadany dokument w stylu tych robionych przez Planete?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jest to dokument pokazujacy jak ludzie przystosowywuja sie do zycia w roznych zakatkach ziemi, naprawde super serial, jeden z lepszych tego typu jaki ogladalem.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Tak, jest robiony przez BBC. Tylko i wyłącznie Full HD (blueray). Zastanawiam się czy nie zamówić tego właśnie w formacie bluray, z tym że mam jeden problem... nie mam jeszcze odtwarzacza BL.  Czy jest jakiś godny polecenia, z którego można łatwo zdjąć blokadę kodów regionalnych przynajmniej dla DVD?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Homeland nie wiem czy pisałem, serial mniej więcej o wojnie w Iraku, bardzo dobry, 8/10 Teraz dogoniłem już na bieżąco Revenge, może mniej akcji, ale bardzo fajnie i szybko mi się to ogląda, 7/10. I jak ktoś nie oglądał Sherlocka to dla oglądających seriale wg mnie pozycja obowiązkowa, S01 i S02 po 3 odcinki.  
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
jest to dokument pokazujacy jak ludzie przystosowywuja sie do zycia w roznych zakatkach ziemi, naprawde super serial, jeden z lepszych tego typu jaki ogladalem. Dzięki. Taką właśnie miałem nadzieję. Film już zamówiony 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na ....Tv Puls  Lęk wysokości...oglądał ktoś ten horror?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"Judas Kiss" (1998)
Sensacyjne kino w nieskomplikowanej formule, które miło się ogląda. Solidna rozrywka na wolny wieczór. Poza tym całkiem fajna obsada, bo jest i Alan Rickman, i Til Schweiger, i Emma Thompson oraz Simon Baker, a także Carla Gugino.
"La Nuit Américaine" (1973)
Film Francois Truffauta to trochę bardziej ambitne dzieło, niemniej ogląda się je całkiem przyjemnie. To bodaj jeden z pierwszych filmów o tym jak się film robi. W jego trakcie przeplatają się sceny z pracy na planie z tym, co dzieje się poza zakończeniu zdjęć, czyli romanse gwiazd i ekipy technicznej, rozstania, problemy z produkcji itd.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Artysta
Rewelacyjny, choc nie arcydzielo jak wiekszosc uwaza. Widac, ze rezyser jest w pelni swiadomy konwencji kina niemego, bylo wiele smaczkow rezyserko-operatorkich, które skladaly się na film świetny. Scenografia, kostiumy i muzyka idelanie oddawaly klimat tamtych lat. Byl jeden bradzo ciekawy zabieg, który rezyser powinien pociągnąc do konca, dzieki czemu film bylby zdecydowanie bardziej zaskakujacy. Jesli chodzi o role aktorskie to kazdy sie spisal. Jednak Jean Dujardin jak najbardziej zasłużył na Oskara - zdecydowanie podołał wyzwaniu.
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Artysta zgodnie z przewidywaniami dostał wczoraj dwa Oscary w najważniejszych kategoriach : Najfajniejszy film i najfajniejsza reżyseria. Dla mnie pewniakiem do statuetki najfajniejszego aktora był Dujardin, ale wczoraj sprawdzam na Betfair, a tam aż 1,6 za niego płacili. Podobny kurs był na Violę Davis, ale tu akurat najfajniejszą aktorką została Maryl Streep.
Ogólnie nudna gala i mało niespodzianek.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bankierem też było "Rozstanie" - patrząc z perspektywy polityki.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dujardina zaraz po nominacjach można było złapać po 3,25 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
I całe szczęście, że ten ordynarny paszkwil nie dostał Oscara.
Natomiast "Artysta" zasłużenie, bardzo dobry film, ocierające się niemal o rangę arcydzieła.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Natomiast "Artysta" zasłużenie, bardzo dobry film, ocierające się niemal o rangę arcydzieła. Matko Boska, weź mów jaśniej 
|
|
|
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
jest to dokument pokazujacy jak ludzie przystosowywuja sie do zycia w roznych zakatkach ziemi, naprawde super serial, jeden z lepszych tego typu jaki ogladalem. Oglądałem 4 odcinek, odjechałem, kapitalnie nakręcone, świetne ujęcia, ciekawa perspektywa, muzyka i głos narratora idealne, polecam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Natomiast "Artysta" zasłużenie, bardzo dobry film, ocierające się niemal o rangę arcydzieła. Matko Boska, weź mów jaśniej  kto zechce, ten zrozumie  chodzi o to coś, co nakręciła Holland
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
'Człowiek na krawędzi', 'Kontrabanda', 'Safe Hause' - zdaje się że wszystkie w podobnym gatunku a nie wiedziałem żadnego z nich. Chciałbym wyskoczyć do kina na luźną 'męską' rozrywkę (mocną ale nie głupawą) ,któryś z tych trzech zapewne jest wart obejrzenia,,,tylko który?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z tej trójki to jak dla mnie Safe House zdecydowanie. Jednak Denzel nie grywa w paździerzach  Tyle że niektórzy nie trawią Ryana "latarenki" Reynoldsa. Kotrabanda też przyzwoita sensacja, ale trzeba ścierpieć drewnianego Wahlberga Natomiast Człowiek na krawędzi najsłabszy z trójki, da się obejrzeć ale w domowym zaciszu, żałowałem kasy wydanej na bilet 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ok, dzięki za konkretną odpowiedz 
|
|