|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Nie tak miał wyglądać początek moich przygotowań. Rozwalone palce z pewnością pokrzyżują moje plany i trzeba będzie wszystko zmieniać  
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Nie przejmuj sie, i tak spadł śnieg  PS. Wszystkiego Dobrego 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Właśnie wróciłem z godzinnego joggingu, akumulatory doładowane na cały dzień 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ostatnio jak biegałem po błoniach to też poczuem że ktoś koło mnie biegnie, i mnie pies prawie za kostkę złapał 
|
|
|
|
|
2fast 2furious
|
|
2fast 2furious
Cytat z powyższego artykułu: Pomyśl, ile czasu spędzasz w korkach i czy czasami nie warto zrobić kilku kilometrów dojazdu do pracy, biegnąc.Po przeczytaniu tego zdania od razu przyszła mi do głowy myśl: czy tylko ja nie mam prysznica w pracy ? 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ja tez nie mam. A do pracy mam 35 km, powrot drugie tyle. Musialbym robić prawie 2 maratony dziennie  Ale to, że tv to zlodziej czasu czy fast foody sa do bani to 100 % prawda 
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Lupus, nie mogę się nie przejmować, bo miałem swoje małe plany a teraz patrząc realnie wiem, że cholernie ciężko będzie je zrealizować U mnie śniegu nie ma, nawet jak jest to nie przeszkadza mi on za bardzo Dzięki  !
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Sezon czas zaczac, jednak najpierw musze sobie kupic nowe obuwie, rok temu kupilem JOMY, bylem bardzo zadowolony i fajna cena a Wy panowie co polecacie ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja w tym roku nabywam Asics Virage, bo niby mam stopę pronującą, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. O asicsach słyszałem tylko pozytywne opinie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zabierać się panowie za bieganie bo buty to mozna pół roku kupować, ja biegam w rozjebanych adaskach na razie i jest dobrze 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Witam, dopiero co rozpoczynam przygodę z bieganiem i szukam najbardziej odpowiedniego planu dla początkujących, ponieważ dzisiaj na siłowni zauważyłem u siebie CBK (całkowity brak kondycji). Najprościej byłoby po prostu wyjść z domu i biec, ale obawiam się, że szybko się zniechęcę ze względu na powyższe. Przeczytałem przykład poniższego treningu i proszę o opinie: http://treningbiegacza.pl/trening/p...zadawanych-przez-poczatkujacego-biegacza
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hm ja na twoim miejscu zacząłbym biegać swoim tempem, bez szarżowania od 15minut a jeśli dasz rade więcej to mozesz. Dodawaj sobie po 5-10minut co trening i po kilku tyg godzine to bedziesz przed śniadaniem biegał  Zobaczysz czy bedziesz wyrabiał się z kondycją - jak nie - mozesz zastosować marsz jako przerwa miedzy bieganiem - tak jak w tym poradniku.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
hm ja na twoim miejscu zacząłbym biegać swoim tempem, bez szarżowania od 15minut a jeśli dasz rade więcej to mozesz. Dodawaj sobie po 5-10minut co trening i po kilku tyg godzine to bedziesz przed śniadaniem biegał  Zobaczysz czy bedziesz wyrabiał się z kondycją - jak nie - mozesz zastosować marsz jako przerwa miedzy bieganiem - tak jak w tym poradniku. Tak jak crova pisze, ja bez opierd...nia wyszedłem w mróz jakoś koło 5 stycznia, dałem radę się poruszać coś koło 20-25 min. z jakimiś przerwami marszowymi na początek. Do biegania motywowały mnie najbardziej ciężkie warunki i tak np. jak padał śnieg, albo te -14 jak było to muszę przyznać, że ciężko było ruszyć się z domu, ale te 1-2 razy w tygodniu postanowiłem, że muszę i jak już się ubrałem to później już tylko z górki. I tak powoli się rozruszałem i teraz godzinka to "przed śniadaniem". Polecam bardzo, bieganie daje niezłego kopa. btw. też biegam w jakiś starych adidasach 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
rób sobie jakieś równe dystanse po kilkaset metrów > spacer na złapanie powietrza + rozciąganie (nie stać w miejscu za długo)> kolejny dystans> spacerek jw itd itd. i tak z 10x najlepiej.Ja tak przynajmniej biegam od tamtego tygodnia, kondycha rośnie a ciało mega ładuje.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
[ Linked Image] Witam. Mógłby ktoś mi napisać jakie to są modele i czy warto któreś do biegania się zaopatrzyć? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mi to na damki wyglądają.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ReeZig Reebok Nike FreeRun co do NB to są chyba New Balance chicen run  Adidasy nie wiem jak sie nazywają ale mam takie do windsurfingu  Nike FreeRun mam teraz i polecam. NB miałem inny model - dobre buty, zamieniłem na Nike a NB mam na silownie. Reezig-nie miałem, podobno fajnie ale nie polece, jak dla mnie to słabo się bedą trzymać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeśli chodzi o buty do biegania to z tych tylko Nike i Reebok.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|