|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jpl, napisz jak mozesz dokladnie jakie interwaly( domyslam sie ze bieganie?) i z jaką intensywnoscią robiles 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@jpl: na dzień dzisiejszy -10  Walczę cały czas, ale muszę przyznać, że mógłbym więcej.. Od poniedziałku jeszcze więcej ruchu i do końca miesiąca chciałbym jeszcze 4 kg.. @lupus: również pozdrawiam 
|
|
|
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
jpl, napisz jak mozesz dokladnie jakie interwaly( domyslam sie ze bieganie?) i z jaką intensywnoscią robiles  Bieganie oczywiście. W zasadzie nic wyszukanego. Na początku biegałem: 30 sekund truchtu/szybkiego marszu i 15 sekund spirntu. Teraz: odpowiednio 30s i 20s. Całość łącznie 25 minut (na początku zaczynalem od 15min i potem powoli wydłużałem). Przydałby się co prawda pulsomierz no ale radzę sobie póki co bez niego i być może tak też pozostanie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jpl, napisz jak mozesz dokladnie jakie interwaly( domyslam sie ze bieganie?) i z jaką intensywnoscią robiles  Bieganie oczywiście. W zasadzie nic wyszukanego. Na początku biegałem: 30 sekund truchtu/szybkiego marszu i 15 sekund spirntu. Teraz: odpowiednio 30s i 20s. Całość łącznie 25 minut (na początku zaczynalem od 15min i potem powoli wydłużałem). Przydałby się co prawda pulsomierz no ale radzę sobie póki co bez niego i być może tak też pozostanie. Z ciekawości, dlaczego by Ci się przydał właśnie do interwału?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzieki za odp. najgorzej ze trzeba ciagle mierzyc wszystko 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wina pulsometru w rowerku Na profesjonalnym pulsometrze na lajcie mam odpowiedni puls Ja sie mega mecze na rowerku takze nie piszcie, ze inne aeroby sa lepsze glownie chodzi o puls, a czy bieg, rowerek, stepery, szybsze maszerowanie itp to prawie zadna roznica, mi odpowiada rower takze pedaluje w domu Mam rozwalone kolano i tylko to mi odpowiada, a rower kupilem kiedys glownie po to bo mi lekarz kazal na nim pomalu trenowac noge
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://www.sfd.pl/Utrata_t%C5%82uszczu__demitologizujemy_aeroby-t230835.html - tu ciekawy temat, koncze go czytac - ciekawa dyskusja
|
|
|
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
Z ciekawości, dlaczego by Ci się przydał właśnie do interwału? W zasadzie to pulsomierz w bieganiu interwałowym ma takie samo zastosowanie jak w zwykłym bieganiu 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
(...)Gdzie jest wwwujek? - napisał do Mckrackena i ten go teraz goni po terenie dając mu wycisk na długich dystansach  to bylby blad, dlugie dystanse nie sa dla yoyowcow 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najbrdziej efektywne spalania tluszczu jest na tetnie ok. 120-140 w zaleznosci od czlowieka i oczywiscie zaczyna sie spalac po ok. 20 mic, wiec nie wiem kto wtmysla interwaly do tego celu. Sa oczywiscie doskonala metoda, ale na budowanie wytrzymalosci
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wielu ludziom pomagaja przy spalaniu tluszczu i to skuteczniej niz bieg ciagly
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z ciekawości, dlaczego by Ci się przydał właśnie do interwału? W zasadzie to pulsomierz w bieganiu interwałowym ma takie samo zastosowanie jak w zwykłym bieganiu  Polemizowałbym.. 
|
|
|
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najbrdziej efektywne spalania tluszczu jest na tetnie ok. 120-140 w zaleznosci od czlowieka i oczywiscie zaczyna sie spalac po ok. 20 mic, wiec nie wiem kto wtmysla interwaly do tego celu. Sa oczywiscie doskonala metoda, ale na budowanie wytrzymalosci Spalanie po 20 minutach to mit. Spalać tłuszcz możesz nawet idąc do sklepu po zakupy czy siedząc przed komputerem. Wszystko zależy od Twojej diety, która wpływa i podkręca Twój metabolizm. Dlatego spalanie tłuszczu podczas treningu następuje od razu! A efekty także zależą od intensywności tego treningu. Trening interwałowy jest w tym momencie najlepszym rozwiązaniem, bo pobudza znacznie metabolizm - pracujesz na granicy wytrzymałości przyśpieszając co jakiś czas tempo. Jest to dla organizmu pewien rodzaj wstrząsu, który powoduje to, że spalanie tkanki tłuszczowej jest przyśpieszone nawet kilka godzin po treningu. Przy zwykłym treningu aerobowym czy też jednostajnym treningu na wyznaczonym tempie nie wywołasz w organiźmie takiego efektu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to kazdy trening na siłowni jest swego rodzaju interwałem  Bo wykonujemy cwiczenia pozniej przerwa i znowu kolejna seria cwiczen... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najbrdziej efektywne spalania tluszczu jest na tetnie ok. 120-140 w zaleznosci od czlowieka i oczywiscie zaczyna sie spalac po ok. 20 mic, wiec nie wiem kto wtmysla interwaly do tego celu. Sa oczywiscie doskonala metoda, ale na budowanie wytrzymalosci Spalanie po 20 minutach to mit. Spalać tłuszcz możesz nawet idąc do sklepu po zakupy czy siedząc przed komputerem. Wszystko zależy od Twojej diety, która wpływa i podkręca Twój metabolizm. Dlatego spalanie tłuszczu podczas treningu następuje od razu! A efekty także zależą od intensywności tego treningu. Trening interwałowy jest w tym momencie najlepszym rozwiązaniem, bo pobudza znacznie metabolizm - pracujesz na granicy wytrzymałości przyśpieszając co jakiś czas tempo. Jest to dla organizmu pewien rodzaj wstrząsu, który powoduje to, że spalanie tkanki tłuszczowej jest przyśpieszone nawet kilka godzin po treningu. Przy zwykłym treningu aerobowym czy też jednostajnym treningu na wyznaczonym tempie nie wywołasz w organiźmie takiego efektu. Poprosze o potwierdzenie powyzszego literatura badz badaniami, tylko nie amerykanskimi.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
na poprzedniej stronie dalem ciekawy link Gosc obala mity na temat arobow przy spalaniu tluszczu i wyjasnia czemu trening silowy z krotkimi przerwami + interwały sa lepsze
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to co hagii morałz tego taki ze ten Twoj indywidualny trener tego nei wiedzial czy co? Ja dzis probowalem interwaly ale doszedlem do wniosku ze w lesie nei da rady ich zrobic  Za duzo wzniesien itd. Lupus mial chyba racje ze beigower najlepiej na biezni lekkoatletycznej
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ile osob tyle opinii Ja aktualnie robie trening + interwaly + brzuch A w dni nie treningowe rowerek stacjonarny + brzuch
Zobaczymy za jakis czas jakie efekty.
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
bo każdy organizm jest inny... samemu trzeba sprawdzić który trening będzie lepszy itp. osobiście robiłem interwały (bieg, marsz) i wytrzymałościówka poszła ho ho... z 20min. na 1h iziii. Ale to było ponad rok temu.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|