|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tylko jeśli uciekać to w co dokładnie? PLN? kosmos w ostatnich dniach na funcie, wystrzelił o sufit na złotym http://stooq.pl/q/?s=gbppln&c=5d&t=l&a=lg&b=0dawno tak pionowych linii nie widziałem zapewne nie jest to tylko związane z podwyżką stóp
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pln traci do każdej choć trochę lepszej waluty http://stooq.pl/q/?s=gbppln&d=20120515&c=5d&t=l&a=lg&r=usdpln+eurplnstopy tu nie mają żadnego znaczenia, teoretycznie podniesienie powinno umocnić złotówkę a de facto tracimy więcej do usd niż np forint tak czy inaczej dolarek rządzi, czekam na korektę i pakuje $ pod korek 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
hehe pod korek $ trzeba było się ładować kiedy złoty stał 2,75 za dolca  teraz to da mnie są poziomy sprzedaży , i wejścia w akcje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A mnie sie wydaje ze przelamalismy linie szyi na RGR i zasieg jest 3,45  jednak glowa z ramionami zadzialala ale widzieli ja tylko nieliczni 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
2.75, kiedy to bylo, prawie rok temu  ja obserwuje eurusd i kluczowy był dla mnie poziom 1.3. Jak dla mnie to dopiero początek jazdy na południe  Korekta pewnie bedzie i trzeba to wykorzystać na dobranie $
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ciekawe kiedy znow wroci usd>eur 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
bbi jak tam raport? buaha buaha
|
|
|
|
|
|
|
bbi jak tam raport? buaha buaha Ten raport jest tak tragiczny, że... aż napawa mnie optymizmem odnośnie kursu. Teraz już chyba każdy przyzna, że BBZ to śmieć albo żeby ładniej brzmiało śmieciuszek. Teraz nawet najwięksi optymiści widzą, że z tego raczej już nic nie będzie. Jest jednak duży plus tego wszystkiego- takie śmieciuszki lubią czasem mocno wystrzelić. Jest szansa, że za jakiś czas spekuła się zainteresuje naszym śmieciuszkiem. Ten tydzień to będą zapewne solidne spadki, może nawet panika. Nowy dołek pewnie też zaliczymy, ale ja coś przeczuwam, że potem nastąpi niczym nieuzasadnione odbicie na złość tym co sprzedali  . Jeśli wyniki będą kiepskie to coś czuję, że wielu inwestorów straci resztę nadziei i zacznie się piękne sypanko i zjazd kursu nawet na kilkanaście groszy. Słabe wyniki moim zdaniem oznaczają koniec dla kursu BBZ. Wyniki są o wiele gorsze niż kiepskie, a to trochę zmienia sytuację  . Trzeba pamiętać, że to jest GPW, czyli często wszystko jest na opak. Może zwariowałem, ale... NIE SPRZEDAJĘ SWOICH AKCJI. Raz sie żyje.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
ja tez zwariowalem i nie sprzedaje .. nie zdziwie sie jesli bedzie korekta raportu za I kwartal ....
|
|
|
|
|
|
|
Jest jeszcze jeden pozytyw- obroty teraz na pewno będą dużo większe. Na serio lepsza taka sytuacja nawet jak w tym tygodniu sporo spadnie, niż jakby dalej mieli odstawiać takie szopki jak do tej pory na niskich obrotach. Teraz kurs pewnie solidnie pier...lnie, ale potem spekuła się tym zainteresuje. Lepsze to niż sypanie po kilka akcji, gdzie i tak by w końcu zjechało na nowe minima.
W czasie kryzysu gra toczy się na takich śmieciuszkach... Zobacz sobie co się działo na spółce ATLANTIS pod koniec 2011 roku. Z 40 groszy w tydzień podrosło na grubo ponad 1 zł, a ta spółka już jest kompletnie bez perspektyw. Terz jej kurs znowu spadł na trochę ponad 30 groszy, ale pewnie wielu sprzedało w odpowiednim momencie. Na podobny rajd liczę na naszym śmieciuszku.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
ja obstawiam kurs 46-47 gr nie bedzie tragedii wiekszasc liczy na raport z II kwartal ...a tak apropo to co nasz guru od bbi mysli na temat raportu ??
|
|
|
|
|
member
|
|
member
z naszym guru to juz drugi raz polecialem pierwsza spolka to stark dev a teraz bbi ....niestety dopiero raczkuje na gpw dlatego potraktuje to jaka nauczke
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
ja obstawiam kurs 46-47 gr nie bedzie tragedii wiekszasc liczy na raport z II kwartal ...a tak apropo to co nasz guru od bbi mysli na temat raportu ?? wyniki kiepskie , duża strata , ale ja czekam do końca drugiego kwartału , wtedy na bank wywalam wszystko po pkc, jak nie będzie poprawy najwyzej zamiast na Seszele pojadę do Karpacza  dolarek  strefa euro bye bye 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
O ile nie wypadną jakieś trupy z szafy tudzież nie będzie inf typu Q3 to stawiam na takiego boczniaka , lekko spadkowego jeśli chodzi o giełdy i lekko rosnącego na usd WIG20 - 2200 EURUSD - 1.3020 USDPLN - 3.22 byłeś najbliżej brawo  no to teraz na 31.05.2012 Wig 2050 EUR/USD 1,26 USD/PLN 3,55 szukam dołka średnioterminowego , mysle ze bedzie gdzies w maju , potem wybicie na giełdzie kilkumiesieczne i spadki na edku bardzo wazne sa wyniki wyborow we Francji juz w niedziele hehe 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
z naszym guru to juz drugi raz polecialem pierwsza spolka to stark dev a teraz bbi ....niestety dopiero raczkuje na gpw dlatego potraktuje to jaka nauczke miej swój rozum ja czasami też się mylę , choć rzadko  ze Starkiem na pewno , z bbz myślę ,że jednak nie 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
zazwyczaj sie nie mylisz jedynie odwleka sie w to w czasie ,ale z bbi skad ten optymizm spolka powinna przynosic zyski a nie straty .. moze powstala aby wydoic kase z UE ;-)
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
zazwyczaj sie nie mylisz jedynie odwleka sie w to w czasie ,ale z bbi skad ten optymizm spolka powinna przynosic zyski a nie straty .. moze powstala aby wydoic kase z UE ;-) bo dopiero co ruszyła produkcja , było oczywiste ,że bedzie strata , spółka dużo zainwestowała w te fabryki , moim zdaniem trzeba jeszcze poczekac kwartał moze półroku 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
sprzedałem rano troche dolców znowu i chyba dobrze zrobiłem, bo imperium niemieckie zaczyna bronić swojej waluty 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
sprzedałem rano troche dolców znowu i chyba dobrze zrobiłem, bo imperium niemieckie zaczyna bronić swojej waluty  Ile to jest troche 200 500 1000USD jak tak ciagle sypiesz i sypiesz  ???
|
|
|
|
|
member
|
|
member
inzaghi78 napisz jak wedlug ciebie wyglada AT bbi zeneris
|
|