inzaghi78 napisz jak wedlug ciebie wyglada AT bbi zeneris
ja juz sie wypowiedzialem na temat tej spolki i jak sie okazalo mialem racje a cierpliwosc dla niektorych oznacza bankructwo.
Zainteresuje sie ta spolka i jest bardzo duza szansa ze ja kupie ale nie wczesniej niz po wakacjach wiec narazie nawet na nia nie patrze jakos bardziej wnikliwie
jak narazie jest na twoim jesli chodzi o bbi ...masz jakies spoleczki na oku i czy w jakies inwestujesz? moze dzieki twoim prognozom uda mi sie cosik zarobic ...
jak narazie jest na twoim jesli chodzi o bbi ...masz jakies spoleczki na oku i czy w jakies inwestujesz? moze dzieki twoim prognozom uda mi sie cosik zarobic ...
pewnie ,że mam : Astra przede wszystkim , chodzi mi tez po głowie JSW i któryś z banków , może millenium , uwazam ze zbliza sie czas ładowania w akcje
pewnie ,że mam : Astra przede wszystkim , chodzi mi tez po głowie JSW i któryś z banków , może millenium , uwazam ze zbliza sie czas ładowania w akcje
jaki horyzont czasowy tych wzrostów Twoim zdaniem? i do jakiego mniej wiecej poziomu (wig20) ?
co powiesz o złocie ? ja dzisiaj kupiłem, ładnie wygląda technicznie
Jak widzisz rozwoj sytuacji na JSW? mam srednia cene zakupu ~102zł, jest to poziom do osiagniecia w najblizszym okresie? w sumie to interesuje mnie pulap min 105zl zeby wyjsc z tego "z letkim plusem" Raporty dobre, przy wysokich cenach walut zyski zrosną, w tym roku dywidenda, wszystko przemawia ze kurs powinien rosnac
Jak myślicie, w obecnej sytuacji na jak długo interwencjami BGK są w stanie skutecznie zbijać kursy walut? Dzisiaj, trzeba przyznać, dobry moment wybrali.
co do eur/usd,dzisiejszy odczyt minutek z FOMC nic nie zmienił, chociaż niektóre banki radzą już nie wchodzić w shorta to jest duże prawdopodobieństwo, że zejdziemy w okolice 1,23-1,24. Pózniej to już zbawiciel rynków Ben Bernake zdecyduję czy da Nam trochę odetchnąć
Osobiście nie wchodzę jeszcze w akcje a przymierzam się również do zakupu BBZ, może słabszy złoty pozwoli Ozenowi wypchnąć ten ich wungiel drzewny za granicę :)wtedy w połaczniu z viatronem i biogazownią jest realna szansa za zarobek na tej spółce..
Jak myślicie, w obecnej sytuacji na jak długo interwencjami BGK są w stanie skutecznie zbijać kursy walut? Dzisiaj, trzeba przyznać, dobry moment wybrali.
odpusc sobie myślenie co może bgk a czego nie może
wszystko zależy od zagranicy
u nas nie ma paliwa do wzrostów, zagranica omija nas szerokim łukiem, co widać po zachowaniu pln
rząd - po akcji z kghm i obrabowaniu ofe, wraz z najgorszą kategoria speców od rpp - dzięki temu żaden zagraniczny inwestor nie ufa oszustom
toż to nawet węgierski bux (gdzie gospodarka węgrierska jest dużo niżej oceniana od naszej) zachowuje się lepiej od naszego banana
u nas rząd robi prowizorke, decyzje opóźnione i dzięki temu nasz gpw jest aktualnie taki słaby
do biznesu potrzebny jest "flow" - i każdy wybiera z kim jest za pan brat;)
Osobiście nie wchodzę jeszcze w akcje a przymierzam się również do zakupu BBZ, może słabszy złoty pozwoli Ozenowi wypchnąć ten ich wungiel drzewny za granicę :)wtedy w połaczniu z viatronem i biogazownią jest realna szansa za zarobek na tej spółce..
masz do wyboru 400 innych spółek na giełdzie, naprawdę MUSISZ inwestować? a tym bardziej w badziew?
czasem lepiej stać z boku, by nie ocierać się o hazard
Tymczasem w Grecji: Grecy reformują i upraszczają swój system podatkowy. Obniżyli kwotę wolną od podatku z 12 tys EUR do 5 tys EUR (21 750zł). W Polsce próg ten wynosi 3 091zł. Teraz osoby zarabiające w Grecji w pierwszym progu (5-12 tys EUR) zapłacą całe 10% podatku PIT. Żeby Grekom nie było za ciężko ustawodawca dla osób poniżej 30 roku życia, oraz też tych powyżej 65 roku życia oraz emerytom i niepełnosprawnym podwyższył próg kwoty wolnej od podatku z 5 tys EUR na 9 tys EUR (39 150 zł). Przypomnijmy, w Polsce dla każdego to wciąż 3 091zł. By Grekom nie było jeszcze ciężej ustawodawca podwyższa próg kwoty wolnej od podatku osobie, która ma dziecko. 2 tys EUR za pierwsze dziecko, 2 tys EUR za drugie dziecko i 3 tys EUR za każde kolejne. W Polsce ulga na każde dziecko to 1112,04zł. Na mocy artyku 38 ustawy nr. 4024/2011 Hellenic Republic.
W ogóle sytuacja w tamtym rejonie jest dziwaczna. A i to mocno nieadekwatne słowo:
Turcja i Grecja. Oba kraje w NATO, a wrogie wobec siebie. Liczba prowokacji militarnych, szczególnie na morzu - ogromna. Turcja - największa armia w Europie, druga w NATO po USA, na zbrojenia ponad 4,5% PKB. Grecja - zmuszona do wydawania na zbrojenia - 7,5 % PKB, wzrost w 2012 o 66% !!!
Uzbrojenie ochoczo dostarczają Niemcy i Francja. Tylko w tym roku na grubo ponad 10 mld eur. Ciekawe, kto inspiruje te prowokacje ? A wyobrażacie sobie te "prowizje" od zakupu sprzętu ? :)))
W tle trzykrotnie większe niz ma Norwegia złoża gazu pod morzem Egejskim, nietknięte praktycznie do tej pory, do których ma pretensje i Grecja i Turcja. To są kwoty idące w dziesiątki bilionów dolców.
I tak można by jeszcze długo pisać, szczególnie o tym, co zrobiono z Grecją po wejściu do strefy Euro. O fałszowaniu sytuacji ekonomicznej Grecji w statystykach, szczególnie wtedy, gdy szefem EBC był Grek