|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
no to powodzenia crova  ja planuje pobicie zyciowek na 10km, 10 mil i w polmaratonie. zime przepracowalem dosc solidnie wiec szansa realizacji spora 1/3 planu juz osiagnieta - zyciowka w polmaratonie poprawiona  2/3 planu osiagniete - zyciowka na 10km poprawiona 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jaki masz wynik na dyszke?  pytam z ciekawosci bo sam ostatnio procz silowni troche wiecej biegam i ostatnio zmierzylem sobie czas jak biegalem na biezni lekkoatletycznej i wyszlo mi 42 minuty i kilka sekund 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
48 minut - czas z zawodow cross-country, masz na mysli bieznie na stadionie czy elektryczna?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
stadionem bym tego nie nazwał ale to bieznia przyszkolna  - jedno okrazenie to 400metrów Jutro rano bede biegal po lesie gdzie teren bedzie baaaardzo zroznicowany( bardzo duzo podbiegów) to dam znac jaki mialem czas.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mam nadzieje ze mi ktos pomoze. Od 3 tygodnii biegam według planu treningowego i mam jeden problem. Podczas biegu a precyzyjniej truchtania mam puls podchodzacy az po 180, a wedlug wyliczen moj puls powinnien ostylowac w granicach 115 - 167 i teraz mam pytanie czy ten podwyzszony puls jest grozny dla zdrowia? Nie moge juz wolniej biec bo bieg zamienia sie w marsz... Jeżeli podczas truchtu masz puls dochodzący do 180, a data w nicku oznacza Twój rok urodzenia, to opcje są trzy: 1) To co nazywasz truchtem w rzeczywistości jest BC3 (biegiem ciągłym w 3. zakresie intensywności). Trucht to dla średnio aktywnego biegacza nie szybciej niz tempo 6:30/km. 2) Ważysz 125 kg i dotąd ze sportem nie miałeś nic wspólnego. 3) Pulsometr Cię okłamuje. Nawilż delikatnie pasek wodą przed założeniem. I załóż go w domu jeszcze na 5 min. przed wyjściem na trening. Nie powinieneś wówczas przekraczać 90 uderzeń. Jeśli jest inaczej, nie ma sensu go zabierać na trening. Zbędny balast. Wydaje mi sie ze to pulsometr mnie troszke oszukuje 
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Wydaje mi sie ze to pulsometr mnie troszke oszukuje  Zmierz sobie ręcznie trzymając dwa palce na jednej z tętnic 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Wydaje mi sie ze to pulsometr mnie troszke oszukuje  Zmierz sobie ręcznie trzymając dwa palce na jednej z tętnic  Puls spoczynkowy mam 70-75, puls podczas marszu mam miedzy 110-120 wiec wszystko w normach, duzo osob mi mowi ze te wszystkie pulsometry na samym poczatku sa w ogole nie potrzebne i trzeba sie trzymac tego co organizm podpowiada, co najsmieszniejsze wczoraj podczas biegu pulsometr mi pokazal 230 puls !!! Bylem w szoku na szczescie byl to jakis blad bo pokazywal ta wartosc przez jakies 3 minuty nawet jak zwolnilem i stanelem, ale jak zobaczylem ta wartosc to myslalem ze za chwile zejde 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
stadionem bym tego nie nazwał ale to bieznia przyszkolna  - jedno okrazenie to 400metrów Jutro rano bede biegal po lesie gdzie teren bedzie baaaardzo zroznicowany( bardzo duzo podbiegów) to dam znac jaki mialem czas. no to gratulacje - jezeli dobrze wymierzyles dystans a po niezbyt intensywnym, jak mowisz, treningu biegasz 10km w nieco ponad 42 minuty, to trenujac w tym kierunku masz duze szanse na naprawde bardzo dobre wyniki 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
biegam regularnie od 3 lat  tylko ze w okresie wiosenno-letnim to jest 4-5 razy w tygodniu a w jesienno-zimowym raz plus jakas pilka nozna na hali  O czas zapytalem z ciekawoasci bo ja nigdy nie mierzylem ale osttanio cos mnei naszlo i zmierzylem na tej biezni hehe. Niestety jutro bieganie po lesie odpada bo jednak gram w tenisa  ale jak pobiegne to dam znac jaki mialem czas w tych warunkach.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
3 lata to juz niezly staz, ale i tak 42 min to bardzo dobry wynik, pewnie jeszcze z 6-8 minut dalbys rade sciac 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
3 lata to juz niezly staz, ale i tak 42 min to bardzo dobry wynik, pewnie jeszcze z 6-8 minut dalbys rade sciac  Byłbym ostrożniejszy. Na pewno da radę zejść z tego, ale czasy w granicach 34-35 min, to już amatorska elita. A w zasadzie z takim czasem wygrywa się większość zawodów, gdzie nie ma wysokich nagród, a tym samym Kenioli i naszprycowanych Ukraińców. Czego oczywiście życzę Koledze:)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
wiadomo, na co Go stac musi sam sie przekonac, do osiagania takich czasow trzeba juz ostro trenowac. nie wiem jaki poziom jest w PL ale w UK z czasem 34-35 to mozna juz co najwyzej pomarzyc o najnizszym miejscu na pudle, a i to w bardzo lokalnych biegach. czas zwyciezcy <33min stal sie norma juz od kilku lat a ich autorami sa amatorzy z lokalnych klubow biegowych.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie no zaden ze mnie biegacz  to bylo luzne pytanie  W warunkach lesnych gdzie jest duzo podbiegów bede mial czas duuuuzo gorszy. Ja mam juz 29 lat i nie zamierzam bic jakis rekordow  Musialbym zaczac trenowac strikte pod bieganie a dla mnie jednak priorytetem jest słownia  Mam puszcze 200 metrów od domu i dziwne by bylo jakbym nie biegal majac takie warunki ale biegam tylko amatorsko  Czas 35 jest dla mnie nieosiągalny. Na biezni moze by mi sie udalo przebiec max w 40 min ale to bym musial wazyc z 80 kg( wzrost 189cm) i spalic troche miesni czego nie chce  Moim marzeniem jest wziac udzial w maratonie i go ukonczyc  Blisko mam Dębno ale jeszcze nie czuje sie na silach zeby podjezdzac  Moze za rok...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zapomnialem dodac ze teraz waze 86  Jeszcze 2 miesiace temu wazylem 90 ale teraz redukuje i wlasnie dlatego duzo wiecej czasu poswiecam na bieganie  Jak zejde jeszcze 2 kg to bedzie dla mnie otpimum.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
wiadomo, na co Go stac musi sam sie przekonac, do osiagania takich czasow trzeba juz ostro trenowac. nie wiem jaki poziom jest w PL ale w UK z czasem 34-35 to mozna juz co najwyzej pomarzyc o najnizszym miejscu na pudle, a i to w bardzo lokalnych biegach. czas zwyciezcy <33min stal sie norma juz od kilku lat a ich autorami sa amatorzy z lokalnych klubow biegowych. Wiesz, amator amatorowi nierówny. Ostatnio przegrałem w prowincjonalnych zawodach (poniżej 200 osób) z chłopakiem, który też jest amatorem. Biega dla funu. Ale studiuje na AWF-ie i jak mi powiedział robi teraz 12-14 treningów tygodniowo plus siłownia. Wychodzi mu ok. 210 km tygodniowo. Śpi i biega. Mało kogo stać na taki tryb życia.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dla mnei sie wyklucza bieganie dla "funu" z tymi 14 treningami w tygodniu(+siłownia)  Kilka razy dziennie trenują zawodowcy 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
stosował ktoś hmb przy redukcji? warto dokupić czy strata kasy?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
stosował ktoś hmb przy redukcji? warto dokupić czy strata kasy? nie kupuj, nie działa.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
A stosowal ktos Thermal Pro od Revange? Mieliscie jakies fazy po tym?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mam pytanie do osob ktore korzystaja z programu endomondo , a mianowicie ... posiadam Wave 3 na systemie Bada czy mozna gdzies sciagnac ten program na ten system bo na stronce jest tylko Windows i Android ?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|