|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ciekawi mnie czy Fornalik da szansę Borucowi ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Skoro był juz trener wybrany przez "społeczeństwo" zapewne teraz wybiorą jakiegoś trenera sprzyjającemu PZPN-owi  Chętnie widziałbym Lenczyka w roli szkoleniowca ale on ma chyba troche wrogów wśród działaczy, osobiście czuje, że wybiorą Skorżę  Lenczyk też by tyłek lizał pzpnowi, przeciez to zarobić trzeba. Żadnych starców po sześćdziesiątce, strasznie im wszystkim się pierdoli w głowach.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Vogts?????  To ja już Smudę wolę
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Oduczyć ich balowania ciężko będzie, stąd taki Boruc nie powinien zostać dopuszczony do reprezentacji (mimo iż bardzo go lubię i cenię). Według mnie najbardziej trzeba tu dobrego stratega, który by poustawiał drużynę według własnej koncepcji i właściwych zawodników powołał.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Oduczyć ich balowania ciężko będzie, stąd taki Boruc nie powinien zostać dopuszczony do reprezentacji (mimo iż bardzo go lubię i cenię). Według mnie najbardziej trzeba tu dobrego stratega, który by poustawiał drużynę według własnej koncepcji i właściwych zawodników powołał. Co ma do tego balowanie ? Tu trzeba trenera z jajami ,wiedzą i AUTORYTETEM a nie qwa popierdółki .. który to bedzie konsekwentny w tym co robi nie rzucając focha na tego czy tam tego grajka . A zawodnicy jak chcą to niech chleją do upadłego ,łażą po burdelach nic nam to tego to też ludzie też się chcą zabawić wyluzować i tyle. Ale jak trening wyznaczony na 7:00 to wszyscy się stawiają w pełnej gotowości bez wyjątków . A nie jak teraz wielka afera z Piszczkiem ze chłop się nachlał po meczu w czasie wolnym dla siebie ... za swoje pił i takie jego prawo . To samo z Borucem i innymi .
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
zgadzam się z postem wyżej, do tego dodam, że Fornalik chyba nie jest dobrym kandydatem, szybko da sobie wejść na głowę
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
A ja bym widział na tym stołku Piotra Nowaka - Polak, z zewnątrz. Nie umoczony układami. Dał się poznać jako dobry trener w MLS (choć ostatnio mu nie poszło).
Przede wszystkim jednak dał się poznać jako organizator całych klubowych struktur (pierwszy zespół, skauting, szkolenie itp.) co moim zdaniem bardziej pasuje do pracy selekcjonera niż tylko doświadczenie wynikające tylko z trenowania piłkarzy.
Powinien być też przesiąknięty niektórymi elementami charakterystycznymi dla Ameryki. Mam na myśli przede wszystkim przygotowanie fizyczne zawodników, które w amerykańskich drużynach (obojętnie w jakim sporcie) jest zawsze na perfekcyjnym poziomie. Myślę, że gdyby to Nowak przygotował naszą kadrę na EURO, to zapierdzielali by po 90 minut na mecz, a nie tylko po 20.
Oczywiście - zatrudnienie Nowaka to w pewnym stopniu wiara w nieznane, ale ja chyba wolę takie rozwiązanie niż to o czym się mówi. Czyli emeryt Vogts (coś ostatnio same dziadki selekcjonerami) który może jak Smuda tylko liczyć kasę. Czyli Maciej "defence" Skorża, który w Legii mocno wkurwiał kibiców swoją grą systemem 8-1-1 i przerżnął tym wygrany sezon. Czyli Fornalik, który nawet nie otarł się o większą piłkę.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ciekawy artykuł dziennikarza PS. Znam go akurat osobiście i bardzo cenię jego wiedzę o piłce. Piotr Nowak kandydatem na selekcjonera? Bardzo ryzykowne. Zostać zwolnionym z pracy w Stanach Zjednoczonych, gdzie stawia się na długotrwałą pracę to dość spore osiągnięcie. Nowak temu sprostał. Reszta: http://testwawrzyna.wordpress.com/2012/06/18/dlaczego-wole-fornalika-od-nowaka/
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Ma ten dziennikarz też sporo racji. Ja jednak jako kibic mimo wszystko chciałbym Nowaka z tego względu, że wśród krajowych trenerów jakichś sensownych kandydatur nie widać.
Poza tym po erze Smudy przede wszystkim chciałbym gościa, który nie jest debilem, nie będzie plótł głupot i który nie będzie strzelał fochów codziennie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ma ten dziennikarz też sporo racji. Ja jednak jako kibic mimo wszystko chciałbym Nowaka z tego względu, że wśród krajowych trenerów jakichś sensownych kandydatur nie widać.
Poza tym po erze Smudy przede wszystkim chciałbym gościa, który nie jest debilem, nie będzie plótł głupot i który nie będzie strzelał fochów codziennie. To takiego w PL nie znajdziesz na 100% pozostaje tylko konkretny trener z zagranicy . Ale znając życie Lato wsadzi na stołek swojego człowieka któremu da zarobić +50 tys miesięcznie
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
 maskotka była by z niego świetna 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
powiem uczciwie a żeby mucha na ten pzpn nasrała 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Piotr Nowak byłby dobrym kandydatem skoro nie możemy przełamać się psychicznie i sięgnąć po kogoś z zagranicy? jakie przelamac psychicznie juz leo benka mielismy swoją drogą Benek jest dla mnie przereklamowany jako trener kadry reprezentacje Janasa czy Władysława George'a grały lepiej stylowo, a i na samych turniejach wypadły też lepiej a to co benek zrobił w elimiacjach do ms 2010 ...(i zadnych zwalan na atmosfere, PZPN itd)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Piotr Nowak byłby dobrym kandydatem skoro nie możemy przełamać się psychicznie i sięgnąć po kogoś z zagranicy? jakie przelamac psychicznie juz leo benka mielismy swoją drogą Benek jest dla mnie przereklamowany jako trener kadry reprezentacje Janasa czy Władysława George'a grały lepiej stylowo, a i na samych turniejach wypadły też lepiej a to co benek zrobił w elimiacjach do ms 2010 ...(i zadnych zwalan na atmosfere, PZPN itd) Zwłaszcza z takimi ekipami jak Portugalia czy Niemcy co?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Piotr Nowak byłby dobrym kandydatem skoro nie możemy przełamać się psychicznie i sięgnąć po kogoś z zagranicy? jakie przelamac psychicznie juz leo benka mielismy swoją drogą Benek jest dla mnie przereklamowany jako trener kadry reprezentacje Janasa czy Władysława George'a grały lepiej stylowo, a i na samych turniejach wypadły też lepiej a to co benek zrobił w elimiacjach do ms 2010 ...(i zadnych zwalan na atmosfere, PZPN itd) Zwłaszcza z takimi ekipami jak Portugalia czy Niemcy co? dokladnie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ludzie przecież wiadomo że najlepszym polskim trenerem jest Kazimierz Górski a ponieważ nie żyje to trzeba wziąć drugiego najlepszego polskiego trenera czyli Jacka Gmocha. A jak on się nie nie zgodzi to trzeciego czyli Wojciecha Łazarka. Na chuj na jakiś Berti jak i tak cudów nie zdziała a tylko kasę większą weźmie. Szkoda pieniędzy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dokładnie to różnica między Janasem a Leo jest taka że ten pierwszy przegrał na dzień dobry z Ekwadorem i bronił 90 się minut z Niemcami a Leo grał z Niemcami. Pierwszy mecz eliminacyjny do turnieju w RPA to kto ustawił na 17:00? Przeszkadzali mu jak tylko mogli. Więc wez nie pierdol.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dokładnie to różnica między Janasem a Leo jest taka że ten pierwszy przegrał na dzień dobry z Ekwadorem i bronił 90 się minut z Niemcami a Leo grał z Niemcami. Pierwszy mecz eliminacyjny do turnieju w RPA to kto ustawił na 17:00? Przeszkadzali mu jak tylko mogli. Więc wez nie pierdol. kto madry wystawia boruca, gdy ten ma mega problemy osobiste i raczej nie mysli o grze w pilce? tylko jakis mega ignorant, ktory nie interesuje sie swoimi pilkarzami. a pozniej byl placz, ze z irlandia wpuscil takiego babola
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
boruc to typowy imprezowy rozpieprzacz druzyny takich trzymac od reprezentacji daleko
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|