|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Miałem wkleić to samo, co nOcnY. Gdyby nie fakt, że na początku przyszłego roku planuję kolejny wypad do Azji, to brałbym od razu. Oferta perełka 
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Miałem wkleić to samo, co nOcnY. Gdyby nie fakt, że na początku przyszłego roku planuję kolejny wypad do Azji, to brałbym od razu. Oferta perełka  Czy ja wiem...jeżeli się leci samemu to perełka. Ja chciałem skorzystać i kupić dwa bilety to cena wyskakiwała wtedy dużo wyższa - po prostu normalna.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Miałem wkleić to samo, co nOcnY. Gdyby nie fakt, że na początku przyszłego roku planuję kolejny wypad do Azji, to brałbym od razu. Oferta perełka  A gdzie już byłeś jeżeli to nie tajemnica? Miałem wkleić to samo, co nOcnY. Gdyby nie fakt, że na początku przyszłego roku planuję kolejny wypad do Azji, to brałbym od razu. Oferta perełka  Czy ja wiem...jeżeli się leci samemu to perełka. Ja chciałem skorzystać i kupić dwa bilety to cena wyskakiwała wtedy dużo wyższa - po prostu normalna. To jest typowy błąd taryfowy - więc ryzyk fizyk przy podziale zakupów na kilka pojedynczych biletów.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Miałem wkleić to samo, co nOcnY. Gdyby nie fakt, że na początku przyszłego roku planuję kolejny wypad do Azji, to brałbym od razu. Oferta perełka  A gdzie już byłeś jeżeli to nie tajemnica? Póki co tylko Tajlandia. Teraz w planach mam Kambodżę i Malezję.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ładnie. Jak to wychodzi jesli chodzi o budżet na osobę?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To może zrobimy mecz.pl on tour 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ładnie. Jak to wychodzi jesli chodzi o budżet na osobę? W Tajlandii byliśmy 11 dni (10 noclegów). Podróż zorganizowaliśmy sami. Najdrożej wyszły oczywiście przeloty z i do Polski. 2500 PLN/osoba. Na miejscu mieliśmy jeszcze dwa przeloty z Bangkoku na Phuket i z powrotem. Tutaj jednak płaciliśmy jakiś grosze, latając na prawdę tanimi liniami Air Asia. Za 10 noclegów wyszło w sumie niecałe 1000 PLN/osoba. Wszystkie noclegi rezerwowaliśmy za pomocą www.booking.com [ booking.com], opierając się tylko i wyłącznie na ocenach znalezionych w internecie. Poszczególne noclegi: Phuket - http://naiyangbeachresort.com/ - z całego serca polecam. Ośrodek nie znajduje się w najbardziej popularnej części wyspy ale właśnie czegoś takiego szukaliśmy. Spokojnego i cichego miejsca blisko plaży. Ośrodek posiada dwa baseny, restaurację (śniadania wliczone w cenę), a zaraz po wyjściu z kompleksu trafiamy na plażę. Ao Nang - http://www.sundaresort.com/ - również całkiem sympatyczna miejscówka, która spełniła nasze oczekiwania. Jedynym minusem była odległość od plaży i samego miasta, ale i na to hotel znalazł sposób, podstawiając darmowy transport na telefon do i z Ao Nang, w godz. od 07.00 do 22.00 Bangkok - http://iresidencehotel.com/ - tutaj szału nie było. Ale po długim wylegiwaniu się na plażach, w samym Bangkoku szukaliśmy głównie hotelu ze śniadaniem i w okolicach stacji kolejki. Głównie spędzaliśmy czas na zwiedzaniu, więc trochę klaustrofobiczne wymiary pokoju nam nie przeszkadzały  Do powyższego należy dodać ceny wycieczki (skorzystaliśmy z objazdówki po wyspach), wstępu do muzeów, wynajmu skutera (bardzo polecam wszystkim, którzy chcą zwiedzać na własną rękę i czasami zboczyć z utartych szlaków), jedzenia (tylko i wyłącznie lokalne żarcie, bardzo smaczne i bardzo tanie). Podsumowując, zapłaciliśmy jakieś 4,5k/osobę. Planując wyjazd z odpowiednim wyprzedzeniem i czekając na promocje na pewno można zaoszczędzić na cenach biletów lotniczych (nawet ponad 500 PLN/osobę). Kolejny wypad na pewno będzie droższy, bo obejmuje dłuższy okres (3-4 tygodnie), więcej miejsc do zobaczenia, a co za tym idzie większe koszty transportu między poszczególnymi lokalizacjami. Ponadto w Malezji chcemy zaliczyć kurs nurkowania 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Znajomy, który cyklicznie podróżuje po Azji mówił mi żeby zawsze rezerwować max 2 dni przez sieć, a potem wszystko na miejscu. Mówił, że miesiąc w Tajlandii z przelotami zamyka średnio w 5k.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Moj znajomy byl w Kambodzy, Birmie, Wietnamie. Miazga. Oceniajac po zdjęciach 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moj znajomy byl w Kambodzy, Birmie, Wietnamie. Miazga. Oceniajac po zdjęciach  Śmialo wrzucaj do tematu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bardzo dobre ceny na 12.06! [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To ja przyziemnie - może ktoś polecić miejse na 7-10 noclegów w terminie 2 - 15 lipiec w Dalmacji ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wwwujek,
Planuje urlop (2 osoby) w Turcji (Antalya, Dalaman, Bodrum) na tydzień w pierwszym tygodniu września. Cel rekreacyjny, może 1 wycieczka max. Zależy mi na bliskości plaży i basenu. Opcja All inclusive. Wylot z Gdańska.
Jesteś w stanie coś ciekawego podesłać?
Ewentualnie jakąś dobrą alternatywę dla Turcji ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wwwujek, To i ja "sprzedam mój plan"  Planuje wyjazd w lipcu, 3 osobowa rodzina ---córka na dostawce ale liczona jako osoba dorosła---gdzie muszę się zmieścić od 15.07-5.08, wylot z Gdańska. Najlepiej Egipt 5* ALL inclusive ale może być też Turcja lub Tunezja. Najlepiej jakiś last po dobrej cenie,czyli pewnie trzeba jeszcze poczekać z 2 tygodnie. Jeśli miałbyś jakąś ciekawą ofertę wyślij mi proszę na skrzynkę ok? Email wyślę na prv. ps.mam też znajomą z Holidaysa w Gdańsku i ona też ma coś zaproponować i jeszcze pytanko:jak wygląda podpisanie umowy na odległość?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dominikana: przeloty, hotel z all inclusive, dojazd na lotnisko i z powrotem na terenie Niemiec od 2470 zł: - pobyt 7-dniowy 2470 zł, - pobyt 11-dniowy 2850 zł, - pobyt 13-dniowy 3050 zł, - pobyt 15-dniowy 3245 zł.
http://lastminuter.pl/okazje/4477,Dominikana+hotel+z+all+inclusive+od+2470+z%C5%82
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
Jako że planuję w przyszłym sezonie zrobić wypad ze znajomymi na m.in. Ibizę (niekoniecznie cały czas tańczyć) chciałbym już teraz zasięgnąć informacji, rady itp. Chyba najszybciej to samolotem z przesiadką, albo dojazd na Lazurowe Wybrzeże i stamtąd promem. A jak z hotelami itp. W sezonie to tam pewnie ceny kosmos, ale mimo wszystko myślę że warto sprobować. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jako że planuję w przyszłym sezonie zrobić wypad ze znajomymi na m.in. Ibizę (niekoniecznie cały czas tańczyć) chciałbym już teraz zasięgnąć informacji, rady itp. Chyba najszybciej to samolotem z przesiadką, albo dojazd na Lazurowe Wybrzeże i stamtąd promem. A jak z hotelami itp. W sezonie to tam pewnie ceny kosmos, ale mimo wszystko myślę że warto sprobować.  http://fly4free.pl/forum/viewforum.php?f=155
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Yo, moze ktos pomoc: planuje ze znajomymi (razem 6 osob) wyjazd nad polskie morze, wymagania : pokoje 2 osobowe, dlugosc 6-7dni, najlepiej tv/net w pokoju i kazdy osobna laznie  no i tanio 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Kiedy najlepiej lecieć na Dominikanę? W sierpniu czy jeszcze później? wwujek masz jakąś ciekawą ofertę na Dominikanę?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|