|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
też sobie kupię i w niedzielę go obadam 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
somersby jest przedstawicielem sławetnych SAJDRÓW w tym gatunku polecam każdemu -> zmrożony MAGNERS. Widzę, że mnie uprzedziłeś Llama  z ciderów to tylko gruszkowy Kopparberg 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Którą Perłę wolicie: Export czy Chmielową Pils?
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Fanatycy ze Szklanego Zagłębia
|
|
Fanatycy ze Szklanego Zagłębia
polecam słowackiego Smadnego Mnicha naprawdę dobry [ Linked Image] dziś dla porównania kupiłem Żywca i Lecha, no i na Żywcu się skończyło, tak słaby smak, że nie miałem ochoty na nic więcej, a kiedyś Żywiec smakowo był zdecydowanie bez porównania lepszy, jak się już przewijały Ciechan, Kasztelan zdecydowanie niepasteryzowane królują na wakacje ostatnio spróbowałem Warkę Radler i wydaje mi się, że z tym piwem to trafili zajebiście na wakacje, orzeźwienie masakryczne i przypuszczam, że najwięcej klientów zyskali w gronie kobiet, bardzo dobra  z niższej pułki najbardziej cenię Żubra, który poczynił progres niesamowity i cena przyzwoita 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Żubr progres? od ładnych paru lat równia pochyła, od kiedy Kompania przejęła Dojlidy to już nie piwo, kiedyś to smakowało, jak zresztą wiele piw które teraz są szitem. Z popularnych marek teraz da się pić tylko Perłę Chmielową i Łomżę, dostępne w każym sklepie. Kompania, Żywiec, Carslberg to największe gówno na rynku, nic z pradziwego piwa, nie ma prawdziwego chmielu, zastapione jakimś sztucznym gównem, nie leżakuje wogóle w kadziach, 2 tyg i do butelek.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Obecnie moje ulubione piwo to Noteckie. Czerwone najlepsze, ale inne też znakomite.
Jak ktoś śmiga trasą pomiędzy SZczecinem a Poznaniem, to w Czarnkowie jest przy głównej drodze sklep firmowy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hehe, żeby to chociaż 2 tygodnie leżakowało. Wszystkie te wynalazki jak tyskie, warki i cała reszta koncerniaków jest robiona z chemicznego koncentratu, do którego tylko dolewają wodę. Cały proces "warzenia" trwa nie więcej niż 24h.
|
|
|
|
|
Io sono Interista
|
|
Io sono Interista
wczoraj piłem, 4 sztuki a łeb mnie dzisiaj boli, że ja pierdolę, nie służy mi ten browar 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a zadne 0,7 sie tam nie wcisnelo pomiedzy? 
|
|
|
|
|
Io sono Interista
|
|
Io sono Interista
a zadne 0,7 sie tam nie wcisnelo pomiedzy?  nie nie, może słabszy dzień, może dlatego że zaraz po robocie (choć piwo po pracy jest dość często praktykowane nawet w większych ilościach), a może browar mi nie siadł  ogólnie starzeję, wypije kilka lechów na imprezie, potem jakieś mocniejsze lane piwo typu kasztelan i amen w pacierzu 
|
|
|
|
|
Lucio Fulci Forever
|
|
Lucio Fulci Forever
wczoraj piłem, 4 sztuki a łeb mnie dzisiaj boli, że ja pierdolę, nie służy mi ten browar  mi wchodzi to piwko jak Mojżesz w Morze Czerwone 
|
|
|
|
|
|
|
Dzięki, Panowie. Ostatnio trochę się lało Perły i Łomży, ale zdecydowanie wolę Perłę.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
wczoraj piłem, 4 sztuki a łeb mnie dzisiaj boli, że ja pierdolę, nie służy mi ten browar  mi wchodzi to piwko jak Mojżesz w Morze Czerwone   tez mam podobnie
|
|
|
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Którą Perłę wolicie: Export czy Chmielową Pils? Mi bardziej Chmielowa Pils ale Export też dobra, ostatnio piłem Perłę Miodową, pyszna a i także Perła Jabłkowa 5 % alko w cenie 2,99 w ABC lepsza i tańsza niż Reds.
|
|
|
|
|
|
|
Ta Perła Summer jest w ogóle świetna, najlepsza z tych wszystkich owocowych piw bo nie jest taka słodka.
Do tego wielka niespodzianka jak się spojrzy na skład. Po raz pierwszy widzę w Polsce stosowanie świetnego, przyszłościowego (już niektórzy nazywają go ostatnim gwoździem do trumny branży cukrowej),naturalnego i niekalorycznego słodzika: stewia.
Zapamiętajcie tę nazwę bo będzie coraz głośniej o tym. Branża cukrowa robiła wszystko co może by to zablokować (dlatego, że to naturalne - czyli ma szansę wywalić stosowanie cukru w wielu produktach), ale już w USA i UE jest to dopuszczone (dopiero od listopada czy grudnia choć w Japonii stosowane jest od lat czy dekad!) i lobby cukrowe zostało wreszcie przełamane.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Summer to jak dla mnie jebany lift tylko ze troche %%. Co do perly chmielowej, ostatnio sie popsula albo mialem pecha i dostaje wyjatkowo jakies smierdzace jednostki. Z ciekawosci ostatnio sprobowalem 9% Książa od Carlsberga, ma pierdolniecie  2,7 w a kauflandzie jesli ktos jest ciekawy co to za wynalazek 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Summer to jak dla mnie jebany lift tylko ze troche %%. Co do perly chmielowej, ostatnio sie popsula albo mialem pecha i dostaje wyjatkowo jakies smierdzace jednostki. Z ciekawosci ostatnio sprobowalem 9% Książa od Carlsberga, ma pierdolniecie  2,7 w a kauflandzie jesli ktos jest ciekawy co to za wynalazek  czesto pijam perle i musze stwierdzic ze raz sie trafia dobra a raz jakis kwasny sik... 
|
|
|
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Summer to jak dla mnie jebany lift tylko ze troche %%. Co do perly chmielowej, ostatnio sie popsula albo mialem pecha i dostaje wyjatkowo jakies smierdzace jednostki. Z ciekawosci ostatnio sprobowalem 9% Książa od Carlsberga, ma pierdolniecie  2,7 w a kauflandzie jesli ktos jest ciekawy co to za wynalazek  Wiadomo że inny smak, jeden woli kupić butelko pepsi i wlać 100mln wódki w dobrej cenie, ale ten Summer Perła jeśli chodzi o ceny bije redsa i smak ma nie najgorszy, 2, 3 zimne wchodzą aż miło, także bije pod względem procentowym toe warki i lechy co tylko zdzierają kasą od naiwnych, u mnie piwo nie ważne czy smakowe jeżeli kupie musi mieć minimum 5% alko, słabszego nie trawie, taką mam granice, ale w sumie jak sobie to zawsze wpajam piwo to nie alkohol 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|