|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
swietnie, o to chodzilo, bardzo dobry czas  biorac poprawke na niedokladnosc gpsu w telefonie, latwa trase tego sprawdzianu itd powinienes sie zmiescic pomiedzy 1:30-1:40h. to bedzie debiut czy masz juz jakies doswiadczenie w zawodach?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wlasnie zadnego nie mam  jak ja biegam regularnie niecale 2 miechy to co tu mowic o zawodach  Boje sie wlasnie, ze sie podpale za bardzo albo zrobie inny blad. Nerwy tez pewnei beda jak to takie prestizowe zawody. Tam bedzie 840 osob startowalo :| Pierwsze dwa okrązenia sa na biezni wiec znajac zycie, przy takiej liczbie startujacych bedzie mega zamułka jesli sie nie przepcham od razu gdzies na początek stawki.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
zerknij na zeszloroczne wyniki i ustaw sie mniej wiecej na takiej wysokosci na starcie albo nawet nieco blizej linii startu. nie wiem na jaki czas ostatecznie chcesz biec, ale wylicz sobie jaki to bedzie na km (4:15 na <1:30h) i staraj sie trzymac jakies 5s/km wolniej przez pierwsze 50-60% dystansu, a potem powoli zacznij przyspieszac zaczynajac od 5s/km szybciej niz zakladana predkosc. w zaleznosci od samopoczucia predkosc na km 15-meta juz sobie sam ustalisz. wazne zeby w polowie dystansu byc ok 1 minuty 'w plecy' z czasem. dzieki temu bedziesz mial sile cisnac w drugiej polowie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a co mi da patrzenie na zeszłoroczne wyniki bo nie rozumiem ?  Tam startują zawodowcy wiec te najlepsze wyniki beda poza moim zasiegiem hehe. Jesli bede mogl to sie ustawie jak najblizejs tartu ale przy takiej liczbie startujacych to moze byc trudne 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ile juz zjechales z wagi?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przed startem kwietniowej redukcji wazylem 89kg. Twała ona jakos do polowy czerwca i zbilem do 82. Ale to byla dieta plus cwiczenia na silowni i 30minutowe areoby po niej( niekoniecznie bieganie). Teraz przez te moje 2 miesieczne regularnebieganie duzo mi nie spadlo od tamtego czasu. Waze niecale 81kg. Mam silownie 3 razy w tyg a 4 razy biegam wiec to juz duze obciazenia. Dlatego dla podtrzymania sily, zwiekszenia wytrzymalosci, szybszej regeneracji ale przede wszystkim jako antykatabolik kupilem monohydrat universala i jade na nim juz trzeci tydzien.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dodam ze teraz jem masakrycznie ilosci jedzenia, praktycznie ciagle cos jem  Oczywiscie przywyczailem juz sie do zdrowego odzywnia ale nie jest to jakas scisla dieta jak na redukcji. Nie licze kalorii ale pewnie moja dzienna porcja to miedzy 3,5 a 4tys.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Czyli zjezdzasz w dol niczym Lama 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ale na zime pojdzie gruba masa  Juz oglosilem wsrod znajomych oficjalny koniec kariery po kolejnych zawodach http://k2partners.org.pl/k2/  Pózniej bede szukal kolejnego wyzwania w innej dyscyplinie  a biegal bede tylko rekreacyjnie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mundial team, wieloletnia tradycja, sprawdzone powinny dlugo wytrzymac, moze nie prezentuja sie jak najnowsze modele adidasa i konkurencyjnych marek, to sa warte ceny i rowniez polecam copa mundial, mundial team, world cup, modele adidasa, ktore do dzis mozna zobaczyc na nogach pilkarzy pomimu wielu lat na rynku nie kazdy gustuje w lekkich jak piorko f50 itd
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ja z halóweczek tylko tiempo, na orlik tez sie swietnie nadaja. Bardzo dobrze leza i sa wygodne. Najwazniejsze, zeby mocno opinaly noge, z czasem oczywiscie to sie zmieni, ale to normalne.
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
a co mi da patrzenie na zeszłoroczne wyniki bo nie rozumiem ?  Tam startują zawodowcy wiec te najlepsze wyniki beda poza moim zasiegiem hehe. Jesli bede mogl to sie ustawie jak najblizejs tartu ale przy takiej liczbie startujacych to moze byc trudne  nie masz co panikować. stawka się szybko porwie a z przodu pójdą czarne murzyny. jak się podpalisz i pójdziesz za murzyńskim ciosem to przy Błoniach będziesz już reanimowany. spokojnie jak zajmiesz miejsce gdziekolwiek w stawce i tak się przebijesz, byleby biec swoim tempem. ciekawostka przyrodnicza: od tygodnia nie przyjmują zapisów, a Ci ostatni i tak zapisani mają dostać zwrot kasy i będą wycofani bo za dużo ludków się zgłosiło.
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
Czyli zjezdzasz w dol niczym Lama  dziś se kupie wagę bo nikt mi nie wierzy, że mam jednocześnie 3 cyfry w wartości IQ i w wartości masy.
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
zerknij na zeszloroczne wyniki i ustaw sie mniej wiecej na takiej wysokosci na starcie albo nawet nieco blizej linii startu. nie wiem na jaki czas ostatecznie chcesz biec, ale wylicz sobie jaki to bedzie na km (4:15 na <1:30h) i staraj sie trzymac jakies 5s/km wolniej przez pierwsze 50-60% dystansu, a potem powoli zacznij przyspieszac zaczynajac od 5s/km szybciej niz zakladana predkosc. w zaleznosci od samopoczucia predkosc na km 15-meta juz sobie sam ustalisz. wazne zeby w polowie dystansu byc ok 1 minuty 'w plecy' z czasem. dzieki temu bedziesz mial sile cisnac w drugiej polowie. widać, że pisze to użytkownik garmina  jakie są ceny tych cudeniek w UK? które byś polecił (HR + GPS)?
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Bedziecie go z Byzkiem i Coronachem dopingowac?;)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a co mi da patrzenie na zeszłoroczne wyniki bo nie rozumiem ?  Tam startują zawodowcy wiec te najlepsze wyniki beda poza moim zasiegiem hehe. Jesli bede mogl to sie ustawie jak najblizejs tartu ale przy takiej liczbie startujacych to moze byc trudne  nie masz co panikować. stawka się szybko porwie a z przodu pójdą czarne murzyny. jak się podpalisz i pójdziesz za murzyńskim ciosem to przy Błoniach będziesz już reanimowany. spokojnie jak zajmiesz miejsce gdziekolwiek w stawce i tak się przebijesz, byleby biec swoim tempem.(...) to wlasnie problem debiutantow, ze nie sa w stanie ocenic jak szybko biegna. a ze w stawce jest duzo takich 'optymistow' to konczy sie tym ze gnasz owczym pedem za nimi a jak sie opamietasz to juz jest zazwyczaj za pozno. z drugiej strony jak utkniesz w wolnym tlumie to tez do bani, bo szarpiesz raz wolniej raz szybciej i tez tylko tracisz sily bez sensu. nie mowie nawet ze ktos moze skrobnac po piecie i sciagnie buta albo sie wywrocisz. rozne rzeczy sie zdarzaja a to wszystko wybija z rytmu. do tego dochodzi stres/wk..rw, ze nie mozesz biec tak jak chcesz a to oslabia psychike, ktora jest podstawa na zawodach. idealnie byloby trafic w tlum, ktory bedzie utrzymywal pozadana predkosc przez pierwsze kilka km
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
widać, że pisze to użytkownik garmina  jakie są ceny tych cudeniek w UK? które byś polecił (HR + GPS)? zalezy od modelu oczywiscie - od kilkudziesieciu do ok £400 (najnowsze modele). sam mam FR305 - kosztowal £110 ok rok temu - ten moge smialo polecic, ma wszystko co potrzeba a nawet wiecej a jest tani. rzeczy typu planowanie treningu (interwaly itp), wirtualny partner (lub przeciwnik ;)), planowanie tras (rysujesz sobie trase na mapie na kompie, ustalasz w jakim tempie chcesz ja przebiec, wrzucasz w urzadzenie i w czasie biegu wyswietla Ci w kazdym momencie informacje ile metrow jestes do przodu/w plecy. jest tego wiecej, dlugo by pisac, raz sie przebiegniesz z takim cudem to juz nie wrocisz do gpsu w telefonie, gwarantuje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kurde juz czuje lekki stresik  a co dopiero bedzie na starcie 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ile kosztował, bo szlaczki sie wyświetlają.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|