|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jakby ktos chcial to moge poszperac w moich archiwach i znalezc warunki jakie Subway oferowal na franczyze, a interesowalem sie tym z 3 lata przed ich oficjalnym wejsciem do polski
z tego co pamietam to wtedy sama licencja byla okolo $15k = 45kPLN, jak dolozysz lokal w dobrym miejscu czyli czynsz okolo 20kPLN miesiecznie, zatrudnisz ludzi i kupisz melexa (uzywaneg)...to juz Ci braknie na remont i wyposazenie ktore mysle ze tak z 200k lyknie (atesty, sanepidy)
tak wiec z tymi 100k to mozna sie porwac ale na szczeki na bazarze a nie Subwaya, o ile zatoarujesz chinina i oplacisz sie ochronie
swojego czasu tez sprawdzalem ze Starbucksem i uwazam ze jak zawsze polacy spierpzyli wejscie na rynek, zrobili z tego normalna kawiarnie jakich dziesiatki zamiast wyksponowac value Starbucksa = donuty, paczki, dobra kawa + zimne napoje kawowe (latte butelkowane) Pewnie, jak byś miał te dane to z chęcią bym zobaczył jakie warunki przedstawiali. Z tym 100k to polecałem znaleźć dwóch kompanów z podobnym kapitałem, nigdy nie pisałem że za to otworzysz lokal.  Co do Starbucksa to Amerykanie chcieli jak chcieli no to tak mają. Z tą "dobrą kawą" to bym nie przesadzał.  Dla mnie Coffee Heaven jest o niebo lepszy, Starbucks się w ogóle chowa... Coffee Heaven to ta siec, ktora jest w Polsce? Co do takich tematow, to ostatnio w Costa coffee w Pardubicach na festiwalu pokerowym jadlem muffinka + ich limonade. Najlepszy muffinek ever 
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
to zalezy skad miales te kawe  bo w Indonezji mozesz kupic w markecie za 2 zł Kopi Luwak i to najzwyklejsza kawa nic specjalnego, natomiast piłem na Jawie, na plantacji kawy, czyli bezposrednio u źródła w cenie ok 50 zł (w przeliczeniu) za filizanke - cena jak na warunki w Indonezji zabójcza, i ta kawa smakowała wyśmienicie, mozna było równiez kupic i przywiezc, tylko, ze cena niestety troche odstraszala
|
|
|
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
|
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
simons1986 co prawda nadal nie dowiedziałeś się jak wprowadzić w obrót 100 tysięcy złotych, ale wiesz już za to dlaczego Polacy nie jadają w Subwayu i gdzie można dostać zajebiste muffinki.. czy to nie cudowne?  i gdzie najlepsza kawa w miescie ;P Nie mam pojecia co do kawy, ale jesli chodzi o, nie poruszany tutaj jeszcze, temat hamburgerów, to najlepsze w poznaniu sa tutaj: klik [ lapupapu.pl] A jak ktoś twierdzi inaczej to burek i basta  Z serii -> Dobre rady na brak kaca. Po piciu nie powinno się jeść, kładziesz się spać a Twój organizm zamiast wypoczywać, ciężko pracuje, żeby strawić to co wypiłeś i zjadłeś. Jeść należy w trakcie picia, najlepiej tłuste, czyli rosół z kury, schabowy z te... tfu, od teściowej, ewentualnie połowę roztopionej kostki masła przed, należy chronić żołądek;-)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
oo do north fisha jeszcze lubie chodzic 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To ja polecam http://padbar.pl/ w Lublinie. Można przepić wygrane 100tys grająć jednocześnie w konsole 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ktoś tam wspomniał o kebabie, to ja powiem że żaden subway, hamburgery czy inne kawy, nawet te robione z kupy, nie zastąpią kebaba jak się znajdzie dobrą budkę 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a w wawie gdzie dobrego kebaba polecacie?
mi to nad morzem zawsze smakuja mega, duzo warzyw itp
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
nad morzem zawsze smakują bo zawsze jesteś na bani pewnie:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mi to nad morzem zawsze smakuja mega, duzo warzyw itp a to widzisz kolego zalezy od smaku jaki posiadasz, w srodmiesciu sa calkiem dobre, w miare spolszczone na Woli masz bardziej na tureckie, twarda bula, tluste sosy i czerwona kapusta, ogolnie ociekaja tluszczem i mdli tarchomin i bielany tez tak pomiedzy najbardziej spolszczone to praga, targowek, marki jak dla mnie to najlepsze na swietokrzyskiej (ale od polakow) i marki ...no ale ja gustuje w duzej ilosci warzyw i sosow aa jak bedzie w krakowie to na florianskiej, tam znowu calkowicie inne niz w wawie, i duzo bardziej ostre
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mi to nad morzem zawsze smakuja mega, duzo warzyw itp Kebab Diana przy Alei Jana Pawła II blisko skrzyżowania ze Świętokrzyską, Shaam Kebab przy Rondzie ONZ, mi najbardziej te dwa odpowiadają, może ktoś coś jeszcze konkretnego poleci 
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Nie no temat rzeźnia się zrobił. Brakuje jeszcze tylko rozkminy typu, ktoś miał problem, że mu się kiełbachą odbija i jak pomóc  Chyba to był Wafel co? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mi to nad morzem zawsze smakuja mega, duzo warzyw itp Kebab Diana przy Alei Jana Pawła II blisko skrzyżowania ze Świętokrzyską, Shaam Kebab przy Rondzie ONZ, mi najbardziej te dwa odpowiadają, może ktoś coś jeszcze konkretnego poleci  a co powiesz o barze DUDU na rogu swietokrzyska/krolewska? kojarzysz?
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
U mnie kebabow od groma, wlasciwie to juz je tylko zamykaja. tylko, że co jeden to gorszy poziom trzyma tylko Krashkebab na Jeżycach
|
|
|
|
|
Inwestor
|
|
Inwestor
mi to nad morzem zawsze smakuja mega, duzo warzyw itp Kebab Diana przy Alei Jana Pawła II blisko skrzyżowania ze Świętokrzyską, Shaam Kebab przy Rondzie ONZ, mi najbardziej te dwa odpowiadają, może ktoś coś jeszcze konkretnego poleci  a co powiesz o barze DUDU na rogu swietokrzyska/krolewska? kojarzysz? nie ma takiego skrzyzowania w warszawie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
sorry pozno pisalem, krolewska/marszalkowska
kebaby sa na swietokrzyskiej:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
U mnie kebabow od groma, wlasciwie to juz je tylko zamykaja. tylko, że co jeden to gorszy poziom trzyma tylko Krashkebab na Jeżycach W ktorym to jest miejscu? Mieszkalem na Jezycach i kojarze Marhabe i jeden przy petli na ogrodach. IMO spoko jest Kebab City przy Akumulatorach
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kebaby sa na swietokrzyskiej:) ja się domyśliłem o który chodzi ;p przechodziłem/przejeżdzałem obok często, ale bliżej niż z chodnika/ulicy się nie zapędzałem. a co, warto? proponuję przemianować temat na: 'Rozmowy i rozmowki o dupce kruffki [26]' 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Jak już o jedzniu mowa, to mi najbardziej smakuja zapiekane kanapki [na cieście razowym ;)], gdzie sam decyduje jakie chce bazy [mieso, tunczyk, jajko czy sery] oraz jakie dodatki [do wyboru mnostwo warzyw].
Pewnie w kazdym wiekszym miescie sa takie knajpy. Polecam.
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
na Kraszewskiego, z 200 metrów od rynku jeżyckiego, lokal ma może z rok, ale kebaba w Poznaniu lepszego nie jadłem 
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
kebaby sa na swietokrzyskiej:) Są tam dwa kebaby obok siebie (prostopadle do McDonalda, za ulicą, ale teraz przejsćia tam nie ma bo buduje sie metro), jeden to syf a drugi był numerem 1 w Warszawie jakiś czas temu do momentu aż wyszło na jaw, że nie mają toalety i robią siusiu do wiader  ! Poza tym w czasie przebudowy Dworca Centralnego w tych śmierdzących piwnicach znalezli jakieś miejsce gdzie przechowywane jest mięso do kebabów i dostarczane praktycznie na całe centrum Warszawy, też głośna afera. Fakt, że jak się z klubu wychodzi to coś czasem się zje. W Lemonie na dobre śniadanko można pójść. Amrit na Pl.Wilsona bardzo dobry, na Bemowie kebab cały zapiekany u...murzyna - pychotka  . Oczywiście w Warszawie numer jeden cenowo i smakowo to budka chińczyka Hami na dawnym Marymoncie, teraz to Słodowiec  .
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|