|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Inzaghi, zajmujesz jakąś pozycję pod dzisiejsze posiedzenie FOMC? z jednej strony logika nakazuje że Q3 nie powinno być bo nic ono nie da realnej gospodarce oprócz pompowania indeksów i cen surowców, z drugiej strony rynek myli się bardzo rzadko... a tak jak napisałeś rynek jest w zasadzie pewien że qe3 jednak będzie Dotarlem do informacji że obecnie wg Citi i jeszzce innych anali rynek wycenia prawdopodobienstwo QE3 na 99%... Wszedzie sie o tym mowi ze to niemal pewne Rynek myli sie bardzo czesto a nie bardzo rzadko - bardzo rzadko myli sie np. Goldman  ktory najpierw za pomoca szumu informacyjnego pokazuje dany kierunek a w tym samym czasie gra przeciwstawnie Ja zdania nie zmieniam i zostaje w tym 1% co uwaza ze Q3 nie bedzie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No i pomylka Q3 stalo sie faktem  Dziwi mnie tylko brak jakiegos wyraznego orgazmu na ta wiesc  Zobaczymy, moze zagramy scenariusz kupuj plotki sprzedawaj fakty 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
otóż to, w dużej mierze było już w cenach. Chociaż na metalach małą euforię widać co mnie bardzo cieszy  Ale zapewne jakaś grubsza korekta i realizacja zysków niebawem nastąpi
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
W co byście się w obecnej sytuacji zapakowali mając trochę wolnego kapitału? Jakieś spółki surowcowe? Zaznaczam, że mam jedynie emaklera więc chyba jakieś kontrakty na surowce nie wchodzą w grę.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
polimex midas te dwie spolki mam w portfelu i mysle ze bedzie dobrze pozdro bbi jak spadnie do 10 gr kupie ....pozdrawiam
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
Sprzedałem fakty, luka domknięta, wziąłem małe s na eur/usd i l na usdpln poczekam aż zamkną luke na usdpln w okolicach 3,17
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W co byście się w obecnej sytuacji zapakowali mając trochę wolnego kapitału? Jakieś spółki surowcowe? Zaznaczam, że mam jedynie emaklera więc chyba jakieś kontrakty na surowce nie wchodzą w grę. mozesz spokojnie w emaklerze brac ETF na wig,dax czy S&P , mozesz brac tez certy na srebro , zloto czy rope wiec jakis tam wybor jest - pozostaje tylko kwestia plynnosci
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
Sprzedałem fakty, luka domknięta, wziąłem małe s na eur/usd i l na usdpln poczekam aż zamkną luke na usdpln w okolicach 3,17 zamkniete, nie czekam na więcej. Teraz będę się zastanawiam gdzie wejść w longa na eurusd
|
|
|
|
|
member
|
|
member
polimex midas te dwie spolki mam w portfelu i mysle ze bedzie dobrze pozdro bbi jak spadnie do 10 gr kupie ....pozdrawiam do mojego portfelu dorzucam kov ....
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Jakie teraz standardowe lokaty są najlepsze? Takie bez haczyków typu część kasy na wysokiej lokacie, ale pod warunkiem że druga część idzie w jakiś "produkt inwestycyjny"...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
6,5% można znaleźć na zwykłych lokatach, opakowując w polisę nawet 7% ubruttowione
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
BBZ coś się zaczyna dziać na kursie, już czas na większe wzrosty?
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
BBZ coś się zaczyna dziać na kursie, już czas na większe wzrosty? bbz pierwszy większy opór na 0,27 wtedy zniesienie fali fibo i kontynuacja wzrostów ,pozdrawiam cierpliwych do zobaczenia może gdzieś kiedyś w przyszłości , co złego to nie ja 
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Niestety jestem w posiadaniu akcji spółeczki SERENITY notowanej na NC. Dzisiaj pojawił się komunikat o wykluczeniu tej spółki z obrotu na NC, a obrót akcjami jest zawieszony. Czy może mi ktoś kompetentny odpowiedzieć co teraz z moimi akcjami? Czy będę mógł je w jakiś sposób sprzedać?
|
|
|
|
|
|
|
Panowie, a nie sądzicie że najlepsze pieniądze są do zrobienia czekając teraz na drugi krach na światowych rynkach? Wystarczy spojrzeć co się stało ostatnim razem z takimi walutami jak AUD i PLN, oraz akcjami od Apple po KGHM. Wystarczy "zaparkować" swój kapitał bezpiecznie i cierpliwie czekać, przy tym śpiąc spokojnie że nie posiadamy walut/akcji, które w takiej sytuacji mocno mogą ucierpieć (AUD leciał na łeb na szyję pomimo bardzo dobrego stanu australijskiej gospodarki i super-solidnego sektora bankowego).
|
|
|
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
a nie sądzicie że najlepsze pieniądze są do zrobienia czekając teraz na drugi krach na światowych rynkach? oczywiście tak do zobaczenia gdzieś kiedyś w przyszłości tak W listopadzie będe we Wrocławu na operacji ( nic poważnego , tylko moje fanaberie  )Więc musimy się spotkać . Interesuje mnie temat dotyczący jak długo potrwa kryzys na świecie i w polsce . Zamierzam w odpowiednim czasie wykupic papier na giełdzie z perspektywą zarobienia 1 miliona zł. Teraz pytanie kiedy to będzie ? Za 7, 10 czy może 15 lat osiągniemy dół ? ps. Przygotuje się do tej rozmowy  i zajebiscie by było gdyby pojawił się z o R r o i mura , wszyscy , którzy rozumieją to ,że na zyski trzeba czekać nawet 20 lat na giełdzie ps 2. Trzeba jakoś zarobić na czas emerytalny . Niby to jeszcze daleko , ale czas szybko leci , za szybko..
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
BBZ coś się zaczyna dziać na kursie, już czas na większe wzrosty? bbz pierwszy większy opór na 0,27 wtedy zniesienie fali fibo i kontynuacja wzrostów ,pozdrawiam cierpliwych do zobaczenia może gdzieś kiedyś w przyszłości , co złego to nie ja  Zaczynają stukać pod 27gr,pewnie z marszu nie przejdziemy ale na kursie coraz lepiej, oby tak dalej  chyba niedługo podadzą cenę emisji i ujawnią szcześliwca który ją obejmie
|
|
|
|
|
|
|
Wreszcie zaczyna się dziać coś pozytywnego z kursem na naszym śmieciuszku. Wzrost kursu cieszy, jednak bez pozytywnej informacji taki wzrost jest niewiele warty. Wreszcie wyniki muszą się polepszyć, bo inaczej bankructwo całkiem prawdopodobne. Ciekawe, czy te wzrosty są pod jakieś info czy to jest ostatnie ubieranie leszcza przed bankructwem?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
może to gra pod ustawę o OZE. Podobno jest już gotowa.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|