|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
[ Linked Image] [ Linked Image] [ Linked Image] Nie mialem na mysli zabytkowych bo tam to juz w ogole jest kosmos
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
to chyba dobry temat - pił ktoś Grey Goose, tą francuską wódeczkę o ile się nie mylę? jakieś opinie, warto/niewarto, sik, specjał, itp. 
Last edited by rafal08; 10/10/2012 03:51. Reason: Polaczylem bo podobny temat a tak to bedzie wszystko w jednym miejscu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to chyba dobry temat - pił ktoś Grey Goose, tą francuską wódeczkę o ile się nie mylę? jakieś opinie, warto/niewarto, sik, specjał, itp.  Piłem, wódka oczywiście dobra, wysokiej klasy. Wchodziła bardzo gładko mimo, że nie schłodzona. Ale czy warta swojej ceny? wg mnie raczej nie. Wódka ma poniewierać a nie smakować 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ostanio kosztowałem Soplice Orzechową, warto polecam choć fanem smakowch nigdy nie byłem (nawet ne trzeba przpijać, ew żeby żołądku nie męczyć)
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
to chyba dobry temat - pił ktoś Grey Goose, tą francuską wódeczkę o ile się nie mylę? jakieś opinie, warto/niewarto, sik, specjał, itp.  Piłem, wódka oczywiście dobra, wysokiej klasy. Wchodziła bardzo gładko mimo, że nie schłodzona. Ale czy warta swojej ceny? wg mnie raczej nie. Wódka ma poniewierać a nie smakować  No właśnie. Krakus Exclusive teź wchodzi gładziutko a kosztuje 1/3 ceny co za francuza.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
to chyba dobry temat - pił ktoś Grey Goose, tą francuską wódeczkę o ile się nie mylę? jakieś opinie, warto/niewarto, sik, specjał, itp.  Wodka jak wodka tyle, ze 5-krotnie filtrowana i w recznie malowanej i korkowanej butelce. Oczywiscie Zabki to swiry i spozywaja gorzale cedzac ja powoli przez zeby, wiec dla nich jakosc jest istotna i na pewno przyjemniej pic Grey Goose niz podlego Smirnoffa czy Poliakova. Dla spozywajacych w sposob tradycyjny (np. 3s na 100 jak G.Lato  ) lepiej wydatkowac 40 euro na 2L Absoluta . I jeszcze na salceson i korniszony wystarczy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Oczywiscie Zabki to swiry i spozywaja gorzale cedzac ja powoli przez zeby, wiec dla nich jakosc jest istotna i na pewno przyjemniej pic Grey Goose niz podlego Smirnoffa aż strach pomyśleć jakby im szła w wóda z Czerwoną Kartką, jak nawet Polacy (zawodowcy w tej dziedzinie) mają duże opory 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ostanio kosztowałem Soplice Orzechową, warto polecam choć fanem smakowch nigdy nie byłem (nawet ne trzeba przpijać, ew żeby żołądku nie męczyć) Można do orzecha dodać sok jabłkowy i masz tzw. szarlotkę. Drink nawet niezły, ale głównie dla bab gdyz mega słodki i po wybiciu dwóch było mi tak słodko, aż nie dobrze się robiło.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Oczywiscie Zabki to swiry i spozywaja gorzale cedzac ja powoli przez zeby, wiec dla nich jakosc jest istotna i na pewno przyjemniej pic Grey Goose niz podlego Smirnoffa aż strach pomyśleć jakby im szła w wóda z Czerwoną Kartką, jak nawet Polacy (zawodowcy w tej dziedzinie) mają duże opory  nie mają
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ostanio kosztowałem Soplice Orzechową, warto polecam choć fanem smakowch nigdy nie byłem (nawet ne trzeba przpijać, ew żeby żołądku nie męczyć) Można do orzecha dodać sok jabłkowy i masz tzw. szarlotkę. Drink nawet niezły, ale głównie dla bab gdyz mega słodki i po wybiciu dwóch było mi tak słodko, aż nie dobrze się robiło. zawsze jak coś jest za słodkie można kupić czystą tej samej marki, zmieszać w jakimś garze i przelać z powrotem (dobra wiśniówka z czystą też jest super) generalnie nie uznaje czegoś takiego jak wódka dla bab, baby to piją parę kieliszków i na tym przestają 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Można do orzecha dodać sok jabłkowy i masz tzw. szarlotkę.
Drink nawet niezły, ale głównie dla bab gdyz mega słodki i po wybiciu dwóch było mi tak słodko, aż nie dobrze się robiło. A co to za wynalezek z wiejskiej dyskoteki ? Drink szarlotka to : Wódka żubrówka Sok jabłkowy (antonówka) Kostki lodu Cynamon Plasterek cytryny (do przełamania słodyczy) lub jabłka do dekoracji
|
|
|
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Zna ktoś przepis na wino domowe z winogron np. na 10litrów wina jakie proporcje składników? Patrze w necie to różnie piszą. Kiedyś już robiłem ale nie pamiętam jakie proporcje dawałem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Oczywiscie Zabki to swiry i spozywaja gorzale cedzac ja powoli przez zeby, wiec dla nich jakosc jest istotna i na pewno przyjemniej pic Grey Goose niz podlego Smirnoffa aż strach pomyśleć jakby im szła w wóda z Czerwoną Kartką, jak nawet Polacy (zawodowcy w tej dziedzinie) mają duże opory  nie mają kiedyś smakowałem tego trunku, nie taki najgorszy  ogólnie standardowo polecam Ballantines z lodem, czarny Johny z lodem. A z wódek, Pałacówkę 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy w jakiejś sieciówce dostane cos w stylu ginger ale'?
kupiłem na wypróbowanie tego jacka danielsa miodowego, oczywiscie likier. takie słodkie, ze nie da sie tego normalnie pić(aczkolwiek bardzo dobre), z kieliszka można ciągnąć bez popijania mimo 38%. Do butelki dorzucili taka ulotkę, ze dobrze smakuje z tymi gingerem. w leclercu nie znalazłem, w almie nie znalazłem, w realu nie znalazłem. ktos wie gdzie to kupię?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
po ile Jacek miodowy i gdzie kupiłes?
|
|
|
|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
Ten Ginger ale daje sie do wielu drinkow .Tez kiedys go szukalem w paru wiekszych sklepach i nie znalazlem.Moze w jakichs wiekszych miastach gdzie jest jakis typowy sklep pod restauracje/barmanow mozna by go znalezc. Jednak jakos slabo przekonuje mnie to polaczenie mimo,ze nie probowalem
Ja kupowalem 69 lub 79 .W Leclerc caly czas jest ta sama cena z tego co pamietam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy w jakiejś sieciówce dostane cos w stylu ginger ale'?
kupiłem na wypróbowanie tego jacka danielsa miodowego, oczywiscie likier. takie słodkie, ze nie da sie tego normalnie pić(aczkolwiek bardzo dobre), z kieliszka można ciągnąć bez popijania mimo 38%. Do butelki dorzucili taka ulotkę, ze dobrze smakuje z tymi gingerem. w leclercu nie znalazłem, w almie nie znalazłem, w realu nie znalazłem. ktos wie gdzie to kupię? po ile Jacek miodowy i gdzie kupiłes? ten ginger ale kupiłem w kerfurze a za Jacka miodowego dziś zapłaciłem 72 zł też w kerfurze
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Słyszałem już od kilku osób, że japońska Sake jest mocnym trunkiem,ja tak nie uważam - to wódka niezbyt mocna, zawiera tylko 10-15% alkoholu. Natomiast"Starka" - żytniówka, polecana przez smakoszy, jest mocnym trunkiem,wyrabianym ze spirytusu, a dodatkowym walorem jest jej leżakowanie od 10 do 15 lat. Jeśli ktoś będzie miał okazję - polecam.Warto wypróbować, jeśli jest taka możliwość.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czarny johnie walker 0,5 litra za 50zl sie oplaca ? ktos pija te trunki?
Bo zastanawiam sie czy nie kupic sobie do barku
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Do barku można kupić. Osobiście nie jestem jego fanem, kupowałem dawno temu więc teraz nie wiem czy się opłaca 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|