Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 6 z 11 1 2 4 5 6 7 8 10 11
R
Zbanowany
Zbanowany
R Online: Karty
[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

Nie mialem na mysli zabytkowych bo tam to juz w ogole jest kosmos

Bonus: Unibet
shaken not stirred
shaken not stirred
to chyba dobry temat - pił ktoś Grey Goose, tą francuską wódeczkę o ile się nie mylę? jakieś opinie, warto/niewarto, sik, specjał, itp. wink

Last edited by rafal08; 10/10/2012 03:51. Reason: Polaczylem bo podobny temat a tak to bedzie wszystko w jednym miejscu
Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Originally Posted by Skiper
to chyba dobry temat - pił ktoś Grey Goose, tą francuską wódeczkę o ile się nie mylę? jakieś opinie, warto/niewarto, sik, specjał, itp. wink
Piłem, wódka oczywiście dobra, wysokiej klasy. Wchodziła bardzo gładko mimo, że nie schłodzona.
Ale czy warta swojej ceny? wg mnie raczej nie. Wódka ma poniewierać a nie smakować smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ostanio kosztowałem Soplice Orzechową, warto polecam choć fanem smakowch nigdy nie byłem (nawet ne trzeba przpijać, ew żeby żołądku nie męczyć)

shaken not stirred
shaken not stirred
Originally Posted by qbasmuggy
Piłem, wódka oczywiście dobra, wysokiej klasy. Wchodziła bardzo gładko mimo, że nie schłodzona.
Ale czy warta swojej ceny? wg mnie raczej nie. Wódka ma poniewierać a nie smakować smile

No właśnie. Krakus Exclusive teź wchodzi gładziutko a kosztuje 1/3 ceny co za francuza.

T
old hand
old hand
T Offline

Wodka jak wodka tyle, ze 5-krotnie filtrowana i w recznie malowanej i korkowanej butelce. Oczywiscie Zabki to swiry i spozywaja gorzale cedzac ja powoli przez zeby, wiec dla nich jakosc jest istotna i na pewno przyjemniej pic Grey Goose niz podlego Smirnoffa czy Poliakova. Dla spozywajacych w sposob tradycyjny (np. 3s na 100 jak G.Lato grin) lepiej wydatkowac 40 euro na 2L Absoluta . I jeszcze na salceson i korniszony wystarczy. nauka

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Originally Posted by Terry Butcher
Oczywiscie Zabki to swiry i spozywaja gorzale cedzac ja powoli przez zeby, wiec dla nich jakosc jest istotna i na pewno przyjemniej pic Grey Goose niz podlego Smirnoffa

aż strach pomyśleć jakby im szła w wóda z Czerwoną Kartką, jak nawet Polacy (zawodowcy w tej dziedzinie) mają duże opory tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by royalflush
Ostanio kosztowałem Soplice Orzechową, warto polecam choć fanem smakowch nigdy nie byłem (nawet ne trzeba przpijać, ew żeby żołądku nie męczyć)
Można do orzecha dodać sok jabłkowy i masz tzw. szarlotkę.

Drink nawet niezły, ale głównie dla bab gdyz mega słodki i po wybiciu dwóch było mi tak słodko, aż nie dobrze się robiło.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by eroll
Oczywiscie Zabki to swiry i spozywaja gorzale cedzac ja powoli przez zeby, wiec dla nich jakosc jest istotna i na pewno przyjemniej pic Grey Goose niz podlego Smirnoffa

aż strach pomyśleć jakby im szła w wóda z Czerwoną Kartką, jak nawet Polacy (zawodowcy w tej dziedzinie) mają duże opory tongue
nie mają

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Sabelius
Originally Posted by royalflush

Drink nawet niezły, ale głównie dla bab gdyz mega słodki i po wybiciu dwóch było mi tak słodko, aż nie dobrze się robiło.
zawsze jak coś jest za słodkie można kupić czystą tej samej marki, zmieszać w jakimś garze i przelać z powrotem (dobra wiśniówka z czystą też jest super)
generalnie nie uznaje czegoś takiego jak wódka dla bab, baby to piją parę kieliszków i na tym przestają wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Sabelius

A co to za wynalezek z wiejskiej dyskoteki ?

Drink szarlotka to :
Wódka żubrówka
Sok jabłkowy (antonówka)
Kostki lodu
Cynamon
Plasterek cytryny (do przełamania słodyczy) lub jabłka do dekoracji

Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Zna ktoś przepis na wino domowe z winogron np. na 10litrów wina jakie proporcje składników? Patrze w necie to różnie piszą. Kiedyś już robiłem ale nie pamiętam jakie proporcje dawałem.

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Originally Posted by tyson
Originally Posted by eroll

nie mają

kiedyś smakowałem tego trunku, nie taki najgorszy grin ogólnie standardowo polecam Ballantines z lodem, czarny Johny z lodem. A z wódek, Pałacówkę smile

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
czy w jakiejś sieciówce dostane cos w stylu ginger ale'?

kupiłem na wypróbowanie tego jacka danielsa miodowego, oczywiscie likier. takie słodkie, ze nie da sie tego normalnie pić(aczkolwiek bardzo dobre), z kieliszka można ciągnąć bez popijania mimo 38%. Do butelki dorzucili taka ulotkę, ze dobrze smakuje z tymi gingerem. w leclercu nie znalazłem, w almie nie znalazłem, w realu nie znalazłem. ktos wie gdzie to kupię?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
po ile Jacek miodowy i gdzie kupiłes?

R
Zbanowany
Zbanowany
R Online: Karty
Ten Ginger ale daje sie do wielu drinkow .Tez kiedys go szukalem w paru wiekszych sklepach i nie znalazlem.Moze w jakichs wiekszych miastach gdzie jest jakis typowy sklep pod restauracje/barmanow mozna by go znalezc. Jednak jakos slabo przekonuje mnie to polaczenie mimo,ze nie probowalem

Ja kupowalem 69 lub 79 .W Leclerc caly czas jest ta sama cena z tego co pamietam

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by anfa_
czy w jakiejś sieciówce dostane cos w stylu ginger ale'?

kupiłem na wypróbowanie tego jacka danielsa miodowego, oczywiscie likier. takie słodkie, ze nie da sie tego normalnie pić(aczkolwiek bardzo dobre), z kieliszka można ciągnąć bez popijania mimo 38%. Do butelki dorzucili taka ulotkę, ze dobrze smakuje z tymi gingerem. w leclercu nie znalazłem, w almie nie znalazłem, w realu nie znalazłem. ktos wie gdzie to kupię?
Originally Posted by Kielon86
po ile Jacek miodowy i gdzie kupiłes?
ten ginger ale kupiłem w kerfurze
a za Jacka miodowego dziś zapłaciłem 72 zł też w kerfurze

member
member
Słyszałem już od kilku osób, że japońska Sake jest mocnym trunkiem,ja tak nie uważam - to wódka niezbyt mocna, zawiera tylko 10-15% alkoholu. Natomiast"Starka" - żytniówka, polecana przez smakoszy, jest mocnym trunkiem,wyrabianym ze spirytusu, a dodatkowym walorem jest jej leżakowanie od 10 do 15 lat. Jeśli ktoś będzie miał okazję - polecam.Warto wypróbować, jeśli jest taka możliwość.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Czarny johnie walker 0,5 litra za 50zl sie oplaca ? ktos pija te trunki?

Bo zastanawiam sie czy nie kupic sobie do barku

Porucznik
Porucznik
Do barku można kupić. Osobiście nie jestem jego fanem, kupowałem dawno temu więc teraz nie wiem czy się opłaca wink

Strona 6 z 11 1 2 4 5 6 7 8 10 11

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
3 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, burbon, $-man), 1,928 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,830,750
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025