|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Od bodajże roku czasu posiadam konto w Millenium i nie narzekam. Zwracają 3% za zakupy, wymóg jak napisane wyżej 1000zł wpływu ale nawet jak ktoś nie pracuje to spokojnie sobie to obchodzi. Od marca ma się zmienić zwrot kasy, od bodajże pełnej stówy będą zwracać 3% ale dla mnie to nie problem. Wypłaty ze wszystkich bankomatów bez prowizji. Wg mnie Mbank był dobry ale 8 lat temu. Teraz on się niczym nie wyróżnia, bo niby czym? Nie ma darmowych wypłat z bankomatów obcych (usługa płatna), oprocentowanie na lokatach i kontach oszczędnościowych wygląda blado w porównaniu chociażby z Eurobankiem.
Mbank warto mieć do natychmiastowych przelewów, bo mtransfer to dzisiaj każdy sklep obsługuje. Dobrze napisane. Odkąd dali opłatę 2zł za kartę znacznie rzadziej korzystam. Tylko do części operacji wykorzystuję to co u nich mam. Z karty oczywiście zrezygnowałem. Teraz jest taki wybór banków, że nie ma sensu dawać im kasę kij wie za co. Wystarczy szukać, poczytać opinie by się na mine nie władować i można działać. Co do softu mBanku - przyzwyczaiłem się i jest ok. Prosty, bez szaleństwa i daje radę 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Piszecie o tych oplatach za karte i bankomaty w mbanku, a wystarczy zadzwonic na mlinie i ponegocjowac  ja mam wszystko za darmoszke.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
mbank i badziewny soft?  chyba kogos ostro po... to jak mozna nazwac soft alior sync? Mowa o tym sofcie przed makeover'em. Czyli tak jak to wyglądało wcześniej. Gdzieś z rok temu się tym bawiłem i normalnie jakieś lata 90' przypominał, soft strasznie nędzny jeśli chodzi o nawigację i intuicyjność. Do dziś pamiętam, że większego badziewia jeszcze nigdy nie widziałem pod względem ibankingu. A teraz to nie wiem jak jest bo mbank mnie już nie interesuje. Ale jeśli poprawili to najwyższy czas. Soft w Sync'u też widziałem, o niebo lepszy jest. W ogóle nie ma porównania.
|
|
|
|
|
|
|
Z aktualnej oferty banków o darmowym prowadzeniu konta w większości jest jakiś mały haczyk, ale dla niektórych może to nie robić żadnej różnicy w zależności od własnych upodobań: Pod względem darmowego prowadzenia (bez względu na comiesięczne wpływy), darmowych przelewów, darmowego wydania karty (oraz użytkowania jej) oraz korzystania z bankomatów to według money.pl mamy: - Alior Sync: wszystko za friko. - BPH: wszystko za friko (min. 4 transakcje kartą/mies.). Nawet nie wiedziałem, że oni nadal istnieją...- DB: wszystko za friko (min. 1 transakcja kartą/mies.). Uwaga: w tym temacie pisano o braku przelewów w czasie rzeczywistym między własnymi kontami wewnątrz banku. - ING: wszystko za friko (min. 100zł płacone kartą/mies.). - Inteligo: wszystko za friko (min. 100zł płacone kartą/mies., wypłaty darmowe tylko w: PKO BP, eService, BZ WBK) - mBank: wszystko za friko (min. 100zł płacone kartą/mies., wypłaty darmowe tylko w: BZ WBK, Cash4You, eCard, Euronet) - Millennium: wszystko za friko (min. 100zł płacone kartą/mies., wypłaty darmowe tylko w: BZ WBK, Cash4You oraz własne) - Bank Pocztowy: wszystko za friko (2 darmowe wypłaty bankomatem/mies.) - Raiffeisen Polbank: wszystko za friko (min. 250zł płacone kartą/mies. i 4 darmowe wypłaty bankomatem/mies.). - VW Bank Direct: wszystko za friko (darmowe wypłaty z bankomatów tylko >400zł). --- - Toyota Bank każe wydać 1.000zł/mies. kartą aby prowadzenie było gratis Ten ING coraz lepiej mi wygląda... 
|
|
|
|
|
|
|
Już widzę dwie zmiany: - w ING trzeba 200zł wydać kartą/mies. - w Millennium wypłaty tylko we własnych bankomatach są darmowe dla konta internetowego, inaczej 1zł kosztują. Zostaje 'dobre konto' z wszystkimi za friko, ale trzeba mieć comiesięczne wpływy na konto.
|
|
|
|
|
A7
|
|
A7
Czy istnieje jeszcze możliwość otrzymania bonusa (50 PLN) za założenie konta w Alior Sync? Wiem, że coś takiego było jakiś czas temu. Nie mogę teraz znaleźć takiej informacji. Dzięki.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chodzi Ci o promke z raczkowania AliorSyfu(  ). Dostawalo sie 100wke tak naprawde. Juz jej nie ma, jest natomiast jakis program lojalnosciowy.
|
|
|
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Panowie co jakiś czas z konta mi biorą kasę pisze że za kartę rozliczenie, mam w PKO, dziś mi zgarneli niecałe 40 zł za nic hmm dzwonić do banku czy jak
|
|
|
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Jakiś zespół rozliczeń kart giełdowych hmm
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pewnie pożyczyli na peffki
|
|
|
|
|
|
|
[b]Alior tnie cashback za zakupy internetowe[/b] [ wyborcza.biz] Ma być limit zwrotu do... 200zł rocznie (w tym 50zł miesięcznie).  Coraz lepiej wygląda ten Deutsche Bank i ich oferta bez opłat.
|
|
|
|
|
A7
|
|
A7
W którym banku internetowym istnieje opcja dodawania komentarzy/notatek w Historii Przelewów do każdej zrealizowanej transakcji, np. żeby zapisać sobie na co poszedł przelew  ?
|
|
|
|
|
|
|
W którym banku internetowym istnieje opcja dodawania komentarzy/notatek w Historii Przelewów do każdej zrealizowanej transakcji, np. żeby zapisać sobie na co poszedł przelew  ? W Singapurze to standard.  Coś się zmieniło na rynku kont, coś nowego i ciekawego czy po staremu wszystko? Jak wygląda sprawa debetu na koncie spowodowana kosztami banku typu miesięczne utrzymanie konta/karty? Czy jeśli się wyczyści saldo do zera i zaczną naliczać te miesięczne opłaty to po kilku miesiącach automatycznie zamkną konto i będzie spokój? Czy Kruk będzie człowieka ścigał? 
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
No właśnie - jest coś ciekawego teraz na rynku? Rozglądam się za jakimś kontem wspólnym z małżonką 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@Conrad ..beda sciagac ..ale to tez nie takie proste ja mialem stare konto w eurobanku, bylo darmowe, nie zagladalem to od lat a jak zajrzlem to sie okazalo ze w miedzyczasie zmienili regulamin i wprowadzili oplaty, wiec bylem ponad 100 na debecie wiec alska powiedziala mi, ze oni nie musza o tym informowac i ze to broszka wlasciciela, oni moga po jakims czasie (jask pewnie debet podskoczy) zglosic do BIKu i tyle. a teraz najsmieszniejsze, zlecilem zamkniecie tego konta i oficjalnie konto ma sie zamykac 28 dni  i tez moja broszka po 28 dniach przyjsc i sprawdzic czy sie zamknelo ..bo moze np naliczyli mi jakis 1 grosz debetu znowu i sie konto nie zamknie...omijac z daleka
|
|
|
|
|
|
|
W innych krajach jeśli masz debet tylko z tytuły np. miesięcznych opłat za prowadzenie konta to nie ma problemu - zamkną Ci i tyle. Nawet sami to zrobią i mają tak ustawiony regulamin, że x miesięcy z rzędu na debecie (z jedynie kosztami utrzymania konta) i rachunek automatycznie zamykają.
Dawno temu u nas też miałem podobną sprawę i debet z tytułu takich opłat. Jak mnie poprosili bym wyrównał zaległości to ja ich grzecznie poprosiłem by jednak to umorzyli bo to są tylko ich opłaty a nie jakieś długi narobione przeze mnie i po napisaniu podania (na miejscu, ręcznie) konto zostało zamknięte.
|
|
|
|
|
|
|
Coś się zmieniło na rynku jeśli chodzi o fajne konta? Które banki obecnie mają coś ciekawego do zaoferowania?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dokładnie to samo chciałem napisać i spytać się posiadaczy kont w Gettin Banku, warto tam założyć konto? Dzwonili do mnie żebym założył, ale co z tego jak przeglądnę ich ofertę, jak nie wiem co w innych mają. Jakieś propozycje?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No właśnie - jest coś ciekawego teraz na rynku? Rozglądam się za jakimś kontem wspólnym z małżonką  Chciałem podobne pytanie zadać. Chodzi o wspólne konto i do tego, żeby dawali dwie karty równolegle. Dobrze byłoby dostawać smsy o wpływach na konto.... Polecacie coś?
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Knockin' On Heaven's Door
No właśnie - jest coś ciekawego teraz na rynku? Rozglądam się za jakimś kontem wspólnym z małżonką  Chciałem podobne pytanie zadać. Chodzi o wspólne konto i do tego, żeby dawali dwie karty równolegle. Dobrze byłoby dostawać smsy o wpływach na konto.... Polecacie coś?  hardcory 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|