|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
heh, no i moje 2tygodniowe wakacje rozsypały się... niestety ale jest plan awaryjny kiedy najlepiej lecieć do Singapuru? tak Conrad do tego Singapuru. Teraz widzę, że są bilety po 2,6k w QatarAirways (dwie strony) + hostel i na tydzień można lecieć i pozwiedzać  taki jeden koleś ma bilety na luty za 1,5k w AirFrance... szukałem i nie znalazłem
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
ojro a tam wizy zadnej nie trzeba?
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
nie
Polscy obywatele nie potrzebują wizy by przebywać turystycznie w Singapurze do 90 dni. Do pracy lub nauki konieczna jest wiza/karta pobytu (Employment Pass lub Student Pass), którą można uzyskać na miejscu. Prawo imigracyjne jest bardzo restrykcyjnie przestrzegane, wiec należy uważać, by nie przekraczać terminów zaznaczonych stemplami w paszporcie i/lub na kartach pobytu (w przypadku pracy/nauki).
ciekawe, że podobno w Singapurze jest około 450 Polaków na stałe...
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
heh, no i moje 2tygodniowe wakacje rozsypały się... niestety ale jest plan awaryjny kiedy najlepiej lecieć do Singapuru? tak Conrad do tego Singapuru. Teraz widzę, że są bilety po 2,6k w QatarAirways (dwie strony) + hostel i na tydzień można lecieć i pozwiedzać  taki jeden koleś ma bilety na luty za 1,5k w AirFrance... szukałem i nie znalazłem Singapur fajny ale i drogi:p dużo zwiedzania tam to nie ma i chyba codziennie nawet trochę ale pada  może lepiej Bangkok lub wschodnie wyspy Tajlandii - zajebiste są,a bilety do Taj co raz to tańsze można dorwać nawet 1600zł w obie strony, tylko minus w okresie letnim spora szansa że będzie padać. A w Singapurze uważaj na granicy 
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
Singapur nuuudy - max 2 dni - no i drogo, jesli juz to jedynie potraktować jako przesiadkowy hub na drodze do Tajlandii, Kambodzy, Filipin, czy Indonezji 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Witam, Moglibyście mi podpowiedzieć jakie Państwo jest najtańsze do wyjazdu w połowie lipca z opcją ALL INCLUSIVE? najlepiej samolotem. I na jakich stronach ewentualnie to szukać żeby było bezpieczne i sprawdzone.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a co chcesz robic w tym panstwie, lezec na plazy, chodzic po gorach, zwiedzac zabytki czy co 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
raczej leżeć na plaży i wypoczywać 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
to pewnie egipt/turcja sprawdzaj oferty tutaj: https://www.facebook.com/Lastminuter?ref=ts&fref=ts wrzucaja mnostwo last minute, takich ze np wylot za dzien lub dwa, ale ceny maja bardzo dobre. chyba ze chcesz cos na wlasna reke, to znajdziesz tanie bilety do wloch, na zalurowe wybrzeze no i szuaksz hoteli na wlasna reke, ale tutaj z all inclusive bedzie drogo.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
to pewnie egipt/turcja sprawdzaj oferty tutaj: https://www.facebook.com/Lastminuter?ref=ts&fref=ts wrzucaja mnostwo last minute, takich ze np wylot za dzien lub dwa, ale ceny maja bardzo dobre. chyba ze chcesz cos na wlasna reke, to znajdziesz tanie bilety do wloch, na zalurowe wybrzeze no i szuaksz hoteli na wlasna reke, ale tutaj z all inclusive bedzie drogo. ok dziękuję bardzo 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Był ktoś z was w Gambii ? bardzo wielu operatorów ma ją w ofercie, ale nie wiem czy warto ....jest coś do zobaczenia ? można liczyc na turkusowy kolor wody i ładne piaszczyste plaze ? czym sie charakeryzuje to państewko ? czy warto te niecałe 3 klocki wydać, czy lepiej załadować klocka i polecieć do kenii ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeszcze w sobotę sobie przeglądałem oferty na trendtravel bo muszę gdzieś wyfrunąć w sierpniu, dziś 'Strona www niedostępna'... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
plantacje kawy, moze trzeba pomoc przy zbiorach 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeszcze w sobotę sobie przeglądałem oferty na trendtravel bo muszę gdzieś wyfrunąć w sierpniu, dziś 'Strona www niedostępna'...  Przejściowe kłopoty z serwerem.. Pisz co trzeba 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wwwujek kiedys mi przeslales oferty dzieki. Ale teraz szukam czegos na tydzien w okolicach 20-23 sierpnia. Najlepiej w peryferyjne miejsce. Zdala od Egiptow i innych oklepanych miejsc. Jakis pomysl?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wwwujek mam pytanko poszukuje wyjazdu do Hiszpanii(bardziej interesuja mnie wyspy) mniej wiecej wylot od 20 sierpnia na dwa tyg. opcja wyzywienia bez znaczenia moze byc samo sniadanie jak i HB czy All , dla dwoch osob. czy warto juz teraz cos zaklepac czy tez czekac na jakiegos lasta ??? jak ksztaltuja sie ceny czy warto czekac czy nie ??
bys cos podrzucil
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to i ja się podłącze do pytania, tyle że powiedzmy od 5 sierpnia 
|