|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Ze skandynawskich to Borgen ponoć bardzo dobry serial.
The Killing (ten skandynawski) jest już w całości w 3 sezonach czy dalej to kontynuują?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z jakich torrentow sciagacie filmy ? Pomijajac piratebay.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Z jakich torrentow sciagacie filmy ? Pomijajac piratebay. http://kat.ph/usearch/lektor%20pl/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z jakich torrentow sciagacie filmy ? Pomijajac piratebay. Najprosciej - http://torrent-finder.info/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ze skandynawskich to Borgen ponoć bardzo dobry serial.
The Killing (ten skandynawski) jest już w całości w 3 sezonach czy dalej to kontynuują? poprzestali na trzech sezonach, chyba już wydano box z całością Borgen, The Bridge i The Protectors - Duńczycy robią teraz lepsze seriale kryminalne niż Jankesi
|
|
|
|
|
+
|
|
+
the americans - ogladal ktos.. warto ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Broadchurch
Z braku lepszego porównania można napisać, że to angielski odpowiednik Twin Peaks. Miasteczko położone w Dorset, gdzie życie toczy się dość leniwie, a zarabia głównie na turystach odwiedzających miejscową plażę. Pewnego dnia ta sielanka zostaje zakłócona poprzez zabójstwo małego chłopca. Śmierć ta ma oczywiście wpływ na mieszkańców, zaczynają wychodzić na jaw różne skrywane tajemnice, sekrety, powiązania. Nic nie jest tym, czym się mogło wydawać. Zbrodnia zbiega się z przyjazdem nowego oficera policji, który w skutek zaniedbań w poprzedniej pracy, został za karę oddelegowany do Broadchurch. I teraz on będzie musiał poprowadzić śledztwo i znaleźć winnego. Całkiem zgrabnie napisane i zagrane. Sporo różnych typów, choć wszystkie powiedzmy sobie schematyczne, gdzieś je już wcześniej poprzednio widziało. Ma to jednak swoją niepowtarzalną, brytyjską atmosferę i tym razem akcja rozgrywa się w słonecznym klimacie. Intryga nieźle poprowadzona, może miejscami brakuje jej nieco większej dynamiki, ale też nie nuży. Toczy się sobie właściwym tempie. Dużym plusem jest zwartość kompozycyjna - nakręcono raptem 8. odcinków (trzy zostały dotąd pokazane w tv), z których każdy trwa mniej więcej trzy kwadranse, więc nie będzie się to przesadnie dłużyć.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
the americans - ogladal ktos.. warto ? ja obejrzalem wczoraj 7 odcinków ciurkiem. Lubie takie klimaty szpiegowskie, FBI itp.
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Banshee już się skończył. W ostatnim odcinku brakowało tylko, żeby "drużynę pierścienia" udającą się na miejsce konfrontacji podwieźli lokalni Amisze swoimi bryczkami. Wczoraj dojechałem do końca z pierwszym sezonem. Jak pisałem chyba wcześniej początek był naprawdę niezły, 4-5 odcinków przyjemnie się oglądało. Z czasem było jednak gorzej. Końcówka zwalona, ta scena walki Any z Olusiem  Coś jeszcze mnie zdenerwowało ale teraz nie pamiętam. No i fakt, brakowało żeby tylko Amisze jeszcze się przyłączyli  Ogólnie znośnie, można obejrzeć.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Line of Duty. Świetna produkcja brytyjska o policjantach łącząca kilka gatunków tego nurtu. Po prostu nie wypada nie obejrzeć, raptem tylko pięć odcinków i spory nie dosyt, że tylko pięć, ale ponoć ma powstać druga seria.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Polećcie jakiś dobry film o włamie, kradzieży itp. Coś komediowego- w stylu oceans albo bardziej w strone thrillera- Inside man.
Z góry dzięki. The Bank Job
|
|
|
|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
Juliusz jebany Cezar  Spartakus 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Juliusz jebany Cezar  Spartakus  Cezar powód dla którego nie siedzisz rozkrakiem na koniu 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Sry za post pod postem
End of Watch
Bardzo dobry film o Gliniarzach z LA. Pokazany w inny sposób trzyma do samego końca w napięciu jak dla mnie 8/10 spokojnie. Polecam
|
|
|
|
|
Huachipato
|
|
Huachipato
Polećcie jakiś dobry film o włamie, kradzieży itp. Coś komediowego- w stylu oceans albo bardziej w strone thrillera- Inside man.
Z góry dzięki. Człowiek na krawędzi Bardzo dobry thiller o tej tematyce
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Obejrzałem amerykańską wersję The Killing, czy wersja skandynawska różni się od niej znacznie (np. osoba mordercy)? warto się za nią zabierać po obejrzeniu amerykańskiej wersji czy strata czasu?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No ja też zrobiłem ten błąd i obejrzałem Yankeską wersję jako pierwszą. Później zacząłem oglądać skandynawską i przestałem po 3 odcinkach bo fabuła była ta sama i wszystko praktycznie miałem podane na tacy. Pzdr vindom  za Topkapi, świetne kino 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
właściwie nie wersja skandynawska, tylko pierwowzór różni się w pewnych, powiedzmy kluczowych elementach, także jeśli idzie o osobę mordercy, ale nie tylko, od tej amerykańskiej popłuczyny
warto nadmienić, że winny jest lokaj
strata czasu to pojęcie dość względne, zacznij oglądać, albo cię wciągnie i będziesz oglądać dalej, albo nie - to jedyne rozsądne wyjście
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No ja też zrobiłem ten błąd i obejrzałem Yankeską wersję jako pierwszą. Później zacząłem oglądać skandynawską i przestałem po 3 odcinkach bo fabuła była ta sama i wszystko praktycznie miałem podane na tacy. Pzdr vindom  za Topkapi, świetne kino  wiem, inaczej bym nie pisał o nim 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gdzie by można znaleźć/ściągnąć lub obejrzeć online filmy: Metropolis Obywatel Kane i musi być z lektorem albo z napisami, bo dla kogoś szukam a nie mam pomysłu jak takie starocie znaleźć 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|