jeśli pytanie było 'dodaj wszystkie liczby' to możliwe że trzeba wszystkie dodać, do tego dodać każdą cyfrę osobno, do tego każde mnożenie, być może nawet nawias jest liczbą '1' a znak mnożenia 'x' to rzymskie 10 itd., nie chce mi się nawet wnikać jak to sobie wymyślili
Zagadka z jednego z teleturniejów on-line Zagadka: Dodaj wszystkie liczby: (7+4)x1+5-15+18+2x(9+7x8)= ??? Liczyłem 100 razy jak usłyszałem odpowiedź prawidłową i za nic nie mogę pojąć skąd im wyszło 1874 bo taka była ich zdaniem odpowiedz prawidłowa
Mi wychodzi 149 ale pewnie się okaże, że gdzieś jakiś haczyk jest i inaczej się to liczy.
Zagadka z jednego z teleturniejów on-line Zagadka: Dodaj wszystkie liczby: (7+4)x1+5-15+18+2x(9+7x8)= ??? Liczyłem 100 razy jak usłyszałem odpowiedź prawidłową i za nic nie mogę pojąć skąd im wyszło 1874 bo taka była ich zdaniem odpowiedz prawidłowa
Mi wychodzi 149 ale pewnie się okaże, że gdzieś jakiś haczyk jest i inaczej się to liczy.
Mój kolega dodzwonił się kiedyś na "take co" ... wygrał chyba 600 zł ... a rachunek za telefon dostał na 700 Po sprawdzeniu bilingu okazało się, że w tym czasie miał kilkadziesiąt zrealizowanych połączeń do Panamy czy innego Tajwanu, co jedną dwie sekundy Reklamacji oczywiście nie uznano
Godny uwagi jest tutaj nie przypadke meczu Zawiszy, ale to w jaki sposób UEFA ma kontrolę nad każdym praktycznie meczem i jaki mają system. Tak to właśnie działa. Jeśli mogą "kontrolować" wynik meczu niby "ustawionego", to znaczy, że mogą kontrolować wynik praktycznie każdego meczu, który mógłby przynieść duże straty "systemowi" 300-tu bukmacherów.
Kilka miesięcy temu czytałem w angielskim Newsweeku kilkustronowy wywiad z nim o jego książce/przeżyciach, teraz widzę że cała książka nawet dotarła do Polski.
i co uwazasz sie lepszym ze nie klękasz przed nimi? bo to, ze jestes ateistą i fanatykiem zwalczającym PiS każdy wie, ale ch..j ci do tego kto przed kim klęga i kazdy ma w dupie jakie masz zdanie na cokolwiek
Są i tacy co widzą w watykańskich złodziejach i zboczeńcach boga i przed takimi zwyrodnialcami klękają.
Natomiast o tej książce było dosyć głośno na całym świecie, stąd podałem link. Nie mam zdania na temat tej książki gdyż nie przeczytałem jej.
Dobrze, że napisałeś "boga" małą literą. Bo Watykan i cała armia rzymskiego kościoła, który śmie się nazywać katolickim, z Bogiem nie mają nic wspólnego.
Spauperyzowanymi Polacy jako niewolnicy - pracownicy oficjalnie rocznie przepracowują aż 2015 godzin. W rzeczywistosci pracuja jeszcze wiecej. Niemcy pracuja 1309 godzin rocznie a Holendrzy 1288 godzin. W ubiegłym roku media podały ze według zestawienia OECD, które bada 29 z 34 krajów członkowskich zajmujemy ostatnie miejsce w kategorii wynagrodzen. Szwajcarzy zarabiają od nas niemal 7 razy więcej a Norwedzy - 6 razy więcej.