|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak czytam o tych finansach w Ekstraklasie, to spora część klubów, tylko czeka na kasę od Canal+.
Bez nich byliby na skrajach bankructw.
Coś tu nie gra w politykach finansowych tych klubów.
A jakby nie było nadawcy, gotowego płacić takie pieniądze ?
Strach pomyśleć, ile drużyn by przetrwało.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tez sie nad tym zastanawialem akagi, teraz jak dokladniej przygladnieto sie budzetom klubow to wychodzie na to, ze bez C+ one nie mialyby racji bytu na tym poziomie - przykra liga
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Kasa się nie zgadza w wielu klubach, na różnych szczeblach. Patrząc na to co dzieje się w klubach niższych lig w moim regionie to jest masakra. Problemy finansowe zżerają kluby, wycofują się, porażka totalna.
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
ja mam kumpla co gra w niższej regionalnej, jak wymienił mi za co muszą płacić (kartki, sędziowie itp) to... lol gdyby nie sponsorzy to chłopaki z własnej kieszeni musieliby dokładać PZPN, OZPN 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bo w wielu klubach, działają jeszcze starzy działacze, przyzwyczajeni do dotacji z różnych szczebli.
A tak się już nie da w obecnych czasach.
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Ty mnie Ojro lepiej powiedz czy będzie się chciało twoim grajkom walczyć jeszcze o puchary w Szczecinie czy będzie to wycieczka połączona z 2h odrobieniem pańszczyzny? 
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
Ty mnie Ojro lepiej powiedz czy będzie się chciało twoim grajkom walczyć jeszcze o puchary w Szczecinie czy będzie to wycieczka połączona z 2h odrobieniem pańszczyzny?  moja odpowiedz >  nie będę pisał jakie ploty po mieście chodzą, rozmawiałem też z chłopakami co są 'bliżej' zabrskiej piłki osobiście nie polecam grać na moich... aczkolwiek kursy na gości fajne już wcześniej pisałem o pucharach i powtarzałem: nie ma stadionu, nie m pieniędzy na regularne wypłaty to po jakiego kija jeszcze zwiększać długi pucharami? chyba że jakaś ustawka i porażka Górnika z ogórami. Pucharów nie będzie! Kwiek ucieka do Lubina, Nakoulma nie chce się grać - obrażony na kibiców... Nawałka będzie musiał kolejny raz składać skład
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Miód na moje uszy Z drugiej strony trochę to niepokoi bo wiadomo jak to często bywa po takich informacjach... -->patrz mecz z Zagłębiem. 
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Tu nawet nie chodzi o działaczy, z jakiego pokolenia są bo nie w tym rzecz. Znam wielu właśnie z tzw 'starej daty' którzy wykonują w swoich klubach dobrą robotę. Wiele klubów zabijają opłaty, składki, do tego piłkarzyki amatorzy żądają za grę sporo gotówki jak na takie warunki co uważam za bardzo chore.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ty mnie Ojro lepiej powiedz czy będzie się chciało twoim grajkom walczyć jeszcze o puchary w Szczecinie czy będzie to wycieczka połączona z 2h odrobieniem pańszczyzny?  moja odpowiedz >  nie będę pisał jakie ploty po mieście chodzą, rozmawiałem też z chłopakami co są 'bliżej' zabrskiej piłki osobiście nie polecam grać na moich... aczkolwiek kursy na gości fajne już wcześniej pisałem o pucharach i powtarzałem: nie ma stadionu, nie m pieniędzy na regularne wypłaty to po jakiego kija jeszcze zwiększać długi pucharami? chyba że jakaś ustawka i porażka Górnika z ogórami. Pucharów nie będzie! Kwiek ucieka do Lubina, Nakoulma nie chce się grać - obrażony na kibiców... Nawałka będzie musiał kolejny raz składać skład Ojro dodaj jeszcze jeden fakt ze porazką w Szczecinie możecie się przyczynić do spuszczenia Niebieskich co by Was bardzo ucieszyło
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
aker lol? kogo by ucieszyło? bo mnie i działaczy Górnika raczej nie...
derby śląska to marketingowo najlepsza promocja piłki, do tego lepiej jechać do Chorzowa niż Szczecina?
Ruch musi się utrzymać!!!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ojro dodaj jeszcze jeden fakt ze porazką w Szczecinie możecie się przyczynić do spuszczenia Niebieskich co by Was bardzo ucieszyło A tego aspektu nie brałem pod uwagę. Zatem gramy : POGOŃ SZCZECIN
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
A tego aspektu nie brałem pod uwagę. Zatem gramy :
POGOŃ SZCZECIN  ja tego nie gram, nie zdziwię się jak Górnik przyczyni się do spadku... Pogoni Szczecin (piszę poważnie moje argumenty wyżej)
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Wiesz co Ojro...Zachowujesz się jak baba. Zmieniasz zdanie co 5 minut.
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
no bo sam nie mam pojęcia co oni tam zagrają... dla mnie no bet pisałem już > 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
aker lol? kogo by ucieszyło? bo mnie i działaczy Górnika raczej nie...
derby śląska to marketingowo najlepsza promocja piłki, do tego lepiej jechać do Chorzowa niż Szczecina?
Ruch musi się utrzymać!!! Ojro miło słyszec ze tak myslisz ale mam paru kumpli Zaboli jeszcze ze studiów i uwierz mi że mysla całkowicie odwrotnie. Zreszta jak cztery lata spadliscie z ligi to u nas była feta 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
(piszę poważnie moje argumenty wyżej) No wiesz... Jeździliście już tyle lat, to pojeździcie i w przyszłym sezonie. Derby derbami, ale jak będziecie mieli nowy stadion, to i nowi kibice mogą zawitać. A jak mniejsza konkurencja w okolicy...
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
aker, taaa tacy to śpiewają że Ruch kur... jest, ale jak nie ma derbów, bo któryś z naszych klubów spadł to płaczą... że najlepsze derby to Górnik-Ruch
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
ale jak będziecie mieli nowy stadion, to i nowi kibice mogą zawitać.
A jak mniejsza konkurencja w okolicy... choleraaa... to też dobry argument
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a Korona przeszkodzi Piastowi ?
|