Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 5 z 7 1 2 3 4 5 6 7
D
addict
addict
D Offline
W praktyce nie, ale z tego co wiem to jeśli przybywarz gdzie ponad chyba 48h włąściciel lokalu w pierwszej kolejności ma obowiązek Cie zameldować chociaż na okres pobyt tymczasowy, w innych wypadku popełnia wykroczenie, inna sprawa że nikt tego nie robi, bo później cięzko się pozbyć lokatora.

Bonus: Unibet
D
addict
addict
D Offline
Poczytaj sobie o obowiązku meldunkowym to będziesz wiedział o co chodzi.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by deathguard
Poczytaj sobie o obowiązku meldunkowym to będziesz wiedział o co chodzi.

no okej, ale to nie oznacza ze osoba ktora mieszka po za miejscem zameldowania od razu sie ukrywa smile

D
addict
addict
D Offline
to może właśnie po to jest obowiązek meldunkowy żeby było wiadomo w razie czego gdzie ktoś jest ? więc na zdrowy chłopski rozum osoba która znajduję się po za swoim miejscem zameldowania dłuższy czas może się ukrywać.

Przykład ściaga Cie Policja i tak nigdzie Cie nie znajdą bo nie wiadomo gdzie jesteś, proste... przecież dużo osób się ukrywa po za miejscem zameldowania.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Myślicie że banki nie mają co robić tylko zgłaszać do US takie transfery?Przecież oni mają z tego interes że kasa przez nich przechodzi, więc jeśli nie mają jakiegoś zarzadzenia lub obowiązku na danego osobnika nikogo nie podpierdolą za ogarnięte kwoty.
Śmieszne wogóle jest to że ktoś kto sobie stale wpłaca i wypłaca przez MB czy Netka myśli że ma jakieś ubezpieczenie na granie u buka, jeśli ktoś się zabierze za wasze konta i zobaczy te wszystkie transfery wychodzące i przychodzące też zacznie kminić na jaką to idzie działalność.Choć tu kminić długo nie trzeba bo wiadomo do czego w większości wykorzystuje się takie portfele.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
to może właśnie po to jest obowiązek meldunkowy żeby było wiadomo w razie czego gdzie ktoś jest ? więc na zdrowy chłopski rozum osoba która znajduję się po za swoim miejscem zameldowania dłuższy czas może się ukrywać.

Przykład ściaga Cie Policja i tak nigdzie Cie nie znajdą bo nie wiadomo gdzie jesteś, proste... przecież dużo osób się ukrywa po za miejscem zameldowania.

byc moze masz racje, ale nie jest to zadne rozwiazanie odnosnie walki z Kapica gdyż jeśli beda chcieli Cie namierzyc to zrobia to szybciej niz sobie wyobrazasz smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah

byc moze masz racje, ale nie jest to zadne rozwiazanie odnosnie walki z Kapica gdyż jeśli beda chcieli Cie namierzyc to zrobia to szybciej niz sobie wyobrazasz smile

D
addict
addict
D Offline
Nikt nie będzie nikogo namierzał, przecież to nie są jakieś malwersacje finansowe czy oszustwa na duża skale, do płotek( czyt: graczy) nikt się nie przyczepi bo nie ma sensu ani środków na to, jak się za kogoś brać to wyeliminować GRUBE RYBY(bukmacherów), wiadomo że sporo buków się wycofało ale czy to ze względu na ustawę to huj wie smile

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
przypominam, ze to temat o oszustach gwizdek

Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Jakby się do kogoś dowalili za granie w bukach netowych i jeszcze jakby to był na dodatek jakiś znany typer z polskich stron/for bukmacherskich to myślę że było o tym głośno przynajmniej w internecie może to by była rewolta wink.

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
Originally Posted by royalflush
Śmieszne wogóle jest to że ktoś kto sobie stale wpłaca i wypłaca przez MB czy Netka myśli że ma jakieś ubezpieczenie na granie u buka, jeśli ktoś się zabierze za wasze konta i zobaczy te wszystkie transfery wychodzące i przychodzące też zacznie kminić na jaką to idzie działalność.Choć tu kminić długo nie trzeba bo wiadomo do czego w większości wykorzystuje się takie portfele.

tu kolega mądrze napisał, strasznie mnie śmieszy to rzekome "omijanie systemu" poprzez e-wallety. Prawda jest taka, że w przypadku kontroli US jeden chuj czy Ci buk wypłacał na netka, czy bezpośrednio na konto

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
dla wyjasnienia ... chodzilo mi ze po cholere ktos ma robic wymiane jezeli na MB moze wplacic karta w seundy, wiec jaki benefit z wymiany? to juz nie te czasy ze pieniadze szly dniami

a co do lamania systemu to niektorzy zachowuja sie jak w przedszkolu, jak na razie nikogo za to nie scicgaja, banki tez zglaszaja dopiero powyzje pewnego limitu euro..wiec skad US ma wjechac?

a jakby juz rzeczywiscie US wjechal to zadne MB nie ratuje bo tez to sprawdza jezeli juz mieliby szukac w kierunku bukmacherki, zreszta jakby zobaczyli przelew z MB to zawsze moga to zakwalifikowac jako nieopodatkowane przychody:), paragraf sie znajdzie.

zycze w powodzeniu lamania systemu, ja zostane przy mojej karcie na razie smile

W
enthusiast
enthusiast
W Offline
...ale zdajecie sobie sprawę, że z MB czy Netellera aby wypłacić pieniądze to nie trzeba wcale robić przelewu na swoje konto bankowe?

old hand
old hand
Originally Posted by Experto
ma ktos jeszcze slynna legitymacje konrada cylki?
Szukałem ale już chyba znikneło z internetu, o dziwo:)

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by kazow
dla wyjasnienia ... chodzilo mi ze po cholere ktos ma robic wymiane jezeli na MB moze wplacic karta w seundy, wiec jaki benefit z wymiany? to juz nie te czasy ze pieniadze szly dniami

a co do lamania systemu to niektorzy zachowuja sie jak w przedszkolu, jak na razie nikogo za to nie scicgaja, banki tez zglaszaja dopiero powyzje pewnego limitu euro..wiec skad US ma wjechac?

a jakby juz rzeczywiscie US wjechal to zadne MB nie ratuje bo tez to sprawdza jezeli juz mieliby szukac w kierunku bukmacherki, zreszta jakby zobaczyli przelew z MB to zawsze moga to zakwalifikowac jako nieopodatkowane przychody:), paragraf sie znajdzie.

zycze w powodzeniu lamania systemu, ja zostane przy mojej karcie na razie smile

To ze nikt sie nie chwali ze go zlapali nie oznacza ze nie lapia smile Gdybym mnie zlapali to tez bym sie nie chwalil smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Wino
...ale zdajecie sobie sprawę, że z MB czy Netellera aby wypłacić pieniądze to nie trzeba wcale robić przelewu na swoje konto bankowe?

Brawo Geniuszu cool

O
oli Offline
sottocapo
sottocapo
O Offline
Originally Posted by simons1986
Gdybym mnie zlapali to tez bym sie nie chwalil

czemuż to kopara

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by oli

czemuż to kopara

uważasz że to powod do dumy smile?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
mysle ze to panika, w kazdym badz razie mnie nie dotyczy wiec to teoretyczne rozwazania, za stary juz jestem na granie smile

O
oli Offline
sottocapo
sottocapo
O Offline
Originally Posted by oli

czemuż to kopara

uważasz że to powod do dumy smile?

Nie skąd.
Ale nie widzę powodu żeby nie podzielić się ewentualnym (oby nie) doświadczeniem z US

Strona 5 z 7 1 2 3 4 5 6 7

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (alfa, rafal08, ElNinho[mmdea], aker), 2,961 gości, oraz 24 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,880
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025