|
|
member
|
|
member
Nie do sobie jednak za to uciąć głowy, ponieważ teorii na ten temat miałem już kilka i jakoś czuję się osamotniony w tej walce o wyjaśnienie tych problemów technicznych. Dlatego z tych niewyjasnionych przyczyn, zawsze miałem trochę gotówki przy sobie a zawsze wolałem płacić karta, uniknałem wielu przykrych niespodzianek, szczególnie za granicą. Karty kartami ale piniondz w porfelu być musi 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Neteller pyta tylko w niektórych sklepach, bankomatach. To nie Neteller pyta, tylko niektóre sklepy/terminale odczytują kartę jako walutową i pytają jak mają netka obciążyć. Ja zawsze biorę w złotówkach (kartę mam w E), bo terminal/sklep dadzą bardzo niekorzystny kurs. Obie karty mam w Euro, pytanie o walutę transakcji mam dużo częściej w przypadku karty Skrill. Ja też staram się brać w złotówkach, ale po dwóch odrzuceniach biorę Euro. Terminale aż tak dużo nie biorą, najczęściej 3-4%. Gorzej z bankomatami, tam się zdarza 8 i więcej %. PS. norsk opróżnij skrzynkę.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
PS. norsk opróżnij skrzynkę. Nie mam aktywowanych wiadomości priv, napiszę to może modowie mi odblokują, to się odezwę.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
|
|
|
|
|
a.k.a. jpmaster
|
|
a.k.a. jpmaster
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
Ja mam pytanie o bezpieczeństwo itp, czy Neteller prowadzi weryfikację jak Skrill, że np. wysyłają list? Niedługo się przeprowadzam, i nie wiem, czy istotne jest, który adres podam, i ile czasu taka weryfikacja zajmuje :/
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Dalej trzeba czekac godzine czy dwie na czacie zanim laskawie ktos nam odpisze?
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Miał ktoś z Was zwrot środków w przypadku reklamacji itp. przy płatności online ? Zapłaciłem dzisiaj kartą neteller w sklepie internetowym, ale nie są w stanie wysłać mi produktu, mają zrobić zwrot na kartę. Więc się zastanawiam, czy dojdzie bez problemu.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Trochę ryzykowne. Zwroty na kartę Visa działają dużo lepiej niż zwroty na MC. Dużo bezpieczniej byłoby podpiąć kartę Netka pod konto PayPal i w ten sposób płacić za zakupy w internecie.
Miewam zwroty na kartę Neteller w przypadku błędnej transakcji POS. Takiego zwrotu o którym mowa, czyli wycofuję się z transakcji, nie doświadczyłem, więc nie wiem czy i jak szybko dojdzie.
|
|
|
Link skopiowany do schowka