|
|
veteran
|
|
veteran
No ale jesteś tak mało precyzyjny, że nie wiem o co Ci chodzi. Sorki  Przelać pieniądze skąd dokąd? Ciężko Cię zrozumieć. Domyślam się, że chodzi o przelanie od buka na własne konto?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Podnieśli prowizje od wypłaty? Zawsze było ~8 pln, a teraz chciałem wypłacić a tu ponad 12 pln prowizji  Nowy Rok, nowe podwyżki... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Podnieśli prowizje od wypłaty? Zawsze było ~8 pln, a teraz chciałem wypłacić a tu ponad 12 pln prowizji  Nowy Rok, nowe podwyżki...  jaki nowy rok, juz od miesiaca takie oplaty
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Podnieśli prowizję na wypłaty z konta Skrill na konto bankowe z 1,80 Euro na 2,95. Wypłata w bankomacie kartą przedpłaconą wciąż 1,80.
Dzisiaj po miesięcznej przerwie spróbowałem zrobić zakupy kartą Skrill z przewalutowaniem Skrill/MC (płatność w złotówkach) i znowu to samo. Transakcja odrzucona, środki z konta zeszły.
Drugie podejście, płacę bez przewalutowania (płatność w Euro, tak jak karta), tylko z przewalutowaniem pośrednika transakcji w Polsce i jest git. Zakupy zrobione z konta schodzi tyle, ile ma zejść.
Coś z tymi przewalutowaniami po drodze się im pitoli. W Netku nie ma takich problemów.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Skrill już mi zwrócił środki z pierwszej odrzuconej wczorajszej transakcji. Pod tym względem są ok, ale zastanawiam się ostatnio czy jest to ich wina, czy Elavonów i innych pośredników którzy wymuszają płatność walutową po swoim kursie.
Póki co, od miesiąca płacę w Polsce w Euro z przewalutowaniem pośrednika, ze względu na mniejszą awaryjność takiej transakcji. Za jakiś czas spróbuję znowu w złotówkach z ciekawości czy się uda. Może znowu za miesiąc.
Mimo wszystko w bankomacie nie odpuszczam i nie wybieram 3,75 za Euro. Wolę zaryzykować, ale jednak wypłacić po kursie 4,05. Przy dużych kwotach to robi sporą różnicę, tym bardziej że MB zwraca błędne transakcje bardzo szybko. Przynajmniej w moim przypadku.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przelalem dzisiaj kasę z bzwbk na skrilla około 16 i trochę się zdziwilem, że jeszcze nie dotarła  Zawsze czekałem max 15 minut. Dojdzie dopiero w poniedziałek?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Wpłacałeś przelewem, kartą czy jakoś inaczej? MB ostatnio miało konta w PKO SA. Jeśli przelewałeś z WBK, to wcześniej niż we wtorek nie będziesz miał środków (w poniedziałek jest święto). Gdybyś przelewał z PKO SA miałbyś je prawie natychmiast. Jeśli wpłacałeś kartą, kasa powinna być od razu. W przypadku innych wynalazków nie jestem fachowcem.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Teraz jeszcze się upewniłem, że wciąż mają konta w Pekao S.A. To oznacza, że robiąc wpłatę przelewem wczoraj, nie możesz liczyć na dotarcie środków szybciej niż we wtorek w pierwszej sesji.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przelewem, no nic trzeba poczekać. Dzięki za odpowiedź 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Gdyby mieli konta w WBK wtedy rzeczywiście sekunda, ale teraz mają gdzie indziej. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Troche walą w hooja, kasy nie ma jeszcze i wątpie, że bedzie dzisiaj  Dlaczego widnieje informacja, że transakcja natychmiast jak trzeba czekać kilka dni 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zniknęło mi z konta koło 40zł . Domyślam się że chodzi o opłatę za kartę ,ale nie ma tego nigdzie w historii. E-maila z informacją o tym tez nie mam,,,to tak standardowo jest czy powinno być gdzieś odnotowane w historii?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czekał już ktoś tyle dni na pieniądze? Bo zaczynam sie powoli martwić.
|
|
|
|
|
Sherlock Holmes
|
|
Sherlock Holmes
w jaki sposob wyslales pieniadze Marcin ?
jest 2014 rok ,dzisiaj kasa idzie w kilka sekund
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przelewey24 z bzwbk.
W historii przelew widnieje jako wykonany i środki odjęte z konta.
|
|
|
|
|
Sherlock Holmes
|
|
Sherlock Holmes
Marcin zadzwon na przelewy 24 tam sie zapytaj
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Już wszystko wyjaśnione, posiada ktoś konto w bzwbk?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Wpłacałeś przelewem, kartą czy jakoś inaczej? W przypadku innych wynalazków nie jestem fachowcem. Przelewem, no nic trzeba poczekać. w jaki sposob wyslales pieniadze Marcin ? Jak tu z Wami rozmawiać?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Dzisiaj pierwszy raz w tym tygodniu udało mi się zapłacić kartą Skrill w sklepie. Od poniedziałku, dzień w dzień miałem problem z odrzuceniem i zejściem środków z konta. Komunikat "błędny numer karty", albo "autoryzacja niemożliwa" w zależności czy to był Elavon, czy Polcard. Następnego dnia środki wracały na konto. Jutro spróbuję wypłacić coś z bankomatu i jeżeli będą problemy zacznę się zastanawiać nad rezygnacją z korzystania z tej karty. W Netellerze nie miałem żadnych problemów od wielu miesięcy.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Dodam jeszcze, że nawet sposób przewalutowania nie miał najmniejszego znaczenia.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|