|
|
veteran
|
|
veteran
Ogólny mail to: [email protected], ale po pierwsze nie mają polskiego supportu, po drugie wolą, żeby im zadawać pytania z formularza na stronie. Złudzenie polskiego supportu wynika z faktu, że tłumaczą maile po polsku translatorem, ale de facto jest to oddział w Rumunii i stamtąd też są obsługiwani polscy użytkownicy Skrill.
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Specjalnie założyłem teraz konto by uzyskać informację. Numer telefonu na jaki dzwoniłem: 0044 203 514 5562 jest w Anglii, więc jakim cudem polskie konta obsługują z terytorium Rumunii? Czy ten głupi dział bezpieczeństwa, który już 2 razy zablokował mi konto znajduje się w Anglii czy Rumunii? Pytam bo to bardzo ważne. Kilka lat temu czytałem o wycieku danych z moneybookers. Nie chciałbym aby moje dokuementy trafiły w ręce jakiegoś przypadkowego Rumuna.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
44 203 514 5562 to numer angielski, do nagłych przypadków. Nie trzeba specjalnie zakładać konta, żeby go uzyskać. Wystarczy kliknąć zakładkę "contact".
Dział obsługi klienta na Polske jest w Rumunii, dział bezpieczeństwa i wszystkie inne poważne działy znajdują się w Anglii. Wyciek danych nie był winą Rumunów. Wyciekły dane z głównego sytemu, nie wiadomo w jakiej formie, prawdopodobnie ktoś wyniósł adresy mailowe klientów.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Nie chciałbym aby moje dokuementy trafiły w ręce jakiegoś przypadkowego Rumuna. Równie dobrze wszystko mogło trafić w ręce jakiegoś przypadkowego Polaka, Węgra, Czecha, Słowaka, Ruska, Ukraińca, Francuza, Niemca, Amerykańca, Angola... Trafiło akurat do Angola. Nie wiem po co czepiasz się Rumunów.
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Myślałem, że ten dział bezpieczeństwa może jest w Rumunii, o to mi chodziło.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Spoko. Obniżają koszty gdzie się da, ale firma jest wciąż angielska jakby co. Od strony decyzyjnej patrząc zarząd i wszystkie najważniejsze działy siedzą w Londynie. Dział obsługi klienta to ludki od czarnej roboty, na których oszczędzają.
Pamiętam, że dawne moneybookers miało powiązania z kasą mieszkaniową w Newcastle (można to porównać z polskim SKOKiem), pod kątem wydawania kart płatniczych. Nie wiem czy dalej tak jest. Chyba już zerwali współpracę i wydają karty MC na własną rękę bez pośrednika.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
A może ktoś załatwiał sobie SecureCode dla karty Skrill? W formularzu nie znajduje na stronie Mastercard takiego banku jak Skrill czy Moneybokers. Potrzebuję tej opcji do zakupu pewnych biletów.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Lepiej nie udziwniać. Skrill najlepiej sprawdza się w wypłacie z bankomatu. Bilety kup płacąc kartą jakiegoś banku.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Ile czasu (od pobrania pieniędzy z konta) czekaliście na nową kartę?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Coś w okolicach tygodnia. Na pewno nie dłużej niż dwa tygodnie.
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
jak oblokować kartę, gdy trzy razy wbiłem błędny PIN? 
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
U mnie pieniądze pobrali czwartego marca, do teraz karta nie doszła  Mail póki co nie odpowiada.
|
|
|
Link skopiowany do schowka