|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zalayeta, teraz to ja też wiem,że takowe są robione. Mimo wszystko kobieta mnie zaskoczyła. Poza tym cena robi swoje i skończyłoby się tym,że laska kupiła by butelkę bądź dwie, a ja pozostałbym z resztą kartonu do końca terminu.. i pewnie później sam musiał się nim raczyć  Więc odrzucam taki wynalazek.. zgadzam sie ze nie warto dla tak malej klienteli ryzykowac z takimi wynalazkami chociaz jestem ciekaw jak takie piwko smakuje, moze jak bede mial okazje byc w belgii przypomne soebie o tym i zaryzykuje . ogolnie czlowiek czasem pije takie wynalazki ze dla innego wydaje sie to rzecza niespotykana czego to sie nie pije
|
|
|
|
|
Smakosz jedzenia i alko
|
|
Smakosz jedzenia i alko
dzień dobry nie, że reklama jakaś, ale od dzisiaj w lidlu, festiwal piw czeskich 
|
|
|
|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
Ktore z Lidla warto sprobowac ? [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Smakosz jedzenia i alko
|
|
Smakosz jedzenia i alko
dopiero co wróciłem i zdążyłem wypić trzy - pierwszy rząd od prawej - ten Kvasar z miodem, zupełnie inny niż nasze..i niefiltrowanego Staropramena ( uwaga butelka 0,33 ml ) - te z dolnego rzędu - wiadomo znane - ja najbardziej uważam Krusovice 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
od siebie polecam Cerna Hora Pater - dla mnie bomba, jak również Cerna Hora Niefiltrowana Sklepni 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja kupiłem wszystkie dla spróbowania i cały karton mojego ulubionego Zlatego Bazanta Tmavego. Także wg mnie Bazancik i Staropramen na pewno warto, resztę dopiero muszę pokosztować 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
To ja wam polecę coś z moich rodzinnych okolic. Okocim po przejęciu przez duńczyków strasznie zszedł na psy, ale ten oto browar strasznie mi podchodzi (do dostanie choćby w Auchan albo Carrefour). Polecam [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Smakosz jedzenia i alko
|
|
Smakosz jedzenia i alko
powiem Ci, że może być, chociaż już nie wierzę dużym browarom koncernowym w tą ich świeżość i brak pasteryzacji, która jest tam akurat mikrofiltracją 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To ja wam polecę coś z moich rodzinnych okolic. Okocim po przejęciu przez duńczyków strasznie zszedł na psy, ale ten oto browar strasznie mi podchodzi (do dostanie choćby w Auchan albo Carrefour). Polecam [ Linked Image] ochydztwo, wypiłem to w sobotę i patrząc na markę Okocim wiedziałem, że to syf ale kumpel kupił to trzeba spróbować. Potwierdziło się po pierwszych łykach, sama woda i gaz, beznadziejne piwo. Daleko mu bardzo do Książęcego choćby...
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
nr 1 zdecydowanie Bernard nr 2 Krusovice i Staropromen
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
tez lubie Bernarda 
|
|
|
|
|
Olimpijczyk
|
|
Olimpijczyk
Wczoraj bylem u siebie w lidlu , tego Bernarda stalo z 10 kartonow, reszte same koncowki, to go nie bralem, myslalem, ze scierwo, nikt nie kupuje 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Wczoraj bylem u siebie w lidlu , tego Bernarda stalo z 10 kartonow, reszte same koncowki, to go nie bralem, myslalem, ze scierwo, nikt nie kupuje  Pewnie Bernard 10 a on ma 3,8 volt, toż to nie sponiewiera 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Wczoraj bylem u siebie w lidlu , tego Bernarda stalo z 10 kartonow, reszte same koncowki, to go nie bralem, myslalem, ze scierwo, nikt nie kupuje  Pewnie Bernard 10 a on ma 3,8 volt, toż to nie sponiewiera  4,7%też dziś testowałem co znawcy polecili - Staropramen niepasteryzowany, Krusovice i Bernard. Moje kubki smakowe podpowiadają, że drugie najlepsze.Reszta kiedy indziej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no te Krusovice bardzo smaczne piwko. O ile Bażant się zesrał to te jest bardzo dobre i jak bywam w Pradze na GP to zawsze wypijam ich troszkę i zabieram zapas do domku:)
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Chciałem zrobić dzisiaj degustację wszystkich tych czeskich i słowackich browarków, ale rozeszły się ponoć równie szybko jak pierwszy rzut crocsów. 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Co dobrego można kupić w to lato?  Czy weszło na rynek może jakieś piwo o niskiej zawartości węglowodanów?
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy weszło na rynek może jakieś piwo o niskiej zawartości węglowodanów? jak to sobie wyobrażasz? Węglowodany w piwie to tzw. cukry resztkowe które w procesie fermentacji nie zmieniły się w alkohol. Czyli im niższa gęstość brzeczki nadstawnej (wrażona w skali Balinga lub plato) i im wyżej odfermentowane piwo (więcej %) tym mniej w nim węglowodanów. Upraszczając: im bardziej wodniste, bezsmakowe, a przy tym mocne piwo tym mniej w nim cukru. Wymogi te spełniają powszechnie dostępne na rynku koncernowe jasne lagery. A EB lipa straszna. Trudno pijalne nawet jak na koncerniak. Ja polecam produkty browarów regionalnych i rzemieślniczych 
|
|
|
|
|
|
|
Ogólnie przestawiłem się na piwa typu "low carb" aby nie łoić niepotrzebnych kalorii... Generalnie jest to obniżone nawet do 1g węglowodanów na 100ml, choć i ostatnio wyszło nowe piwo o nazwie "Big Head", które w ogóle nie ma węglowodanów. Jeśli chodzi o moc to standard tego typu piw tutaj to 4.6%.
Wiadomo, że kosztem tego będzie w jakiejś części smak, tak jak zresztą z wszystkimi produktami "light". Ale po ludziach w pubach widać, że jednak sporo z nich decyduje się na piwo o tym samym poziomie volt ale z 25-30% mniejszą zawartością kalorii.
Zastanawiam się kiedy u nas wyjdzie cała seria tego typu piw, przeznaczonych dla tych co lubią żłopać sporo piwa a niekoniecznie chcą odczuwać efekty uboczne tego.
Z regionalnych jest coś nowego z alk. <5%? Może jakiś lekki, rześki lager? Coś a la dawny Konstancin Light, który chyba już zniknął z rynku?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|