|
|
veteran
|
|
veteran
|
|
|
|
|
sottocapo
|
|
sottocapo
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Jakby ktos nie wiedzial to juz kolejny buk, który zamyka sie na UK po SBOBet, 12Bet i Mansion.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Ja nie wiedziałem, dlatego dzięki za wszelkie informacje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a.k.a. "croydoncabman"
|
|
a.k.a. "croydoncabman"
Jakby ktos nie wiedzial to juz kolejny buk, który zamyka sie na UK po SBOBet, 12Bet i Mansion. ale moglbys wyjasnic dlaczego?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Z powodu nowych podatków i licencji w UK. Bylo juz o tym wczesniej. Niedlugo bukmacherzy, ktorzy chca akceptowac graczy z UK beda musieli miec angielska licencje i placic 15% podatek od angielskich graczy.
Dla wielu firm bedzie to nieoplacalne i jak widac pierwsi juz sie wycofuja.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a nie wiesz czy naziemne też mają mieć 15 % podatku ? wow - co się dzieje.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Te zmiany dotyczą online. Naziemni płacą takie podatki od dawna.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
15% podatku od czego? Nigdy nie grałem u naziemnego w UK.
Z góry dzięki Michale za odpowiedź.
|
|
|
|
|
a.k.a. "croydoncabman"
|
|
a.k.a. "croydoncabman"
Pinnacle mnie zalamal. nikt nie ma takich kursow no i brak limitow jak oni. wiadomo cos o betfair?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
W UK u naziemnych gracz nie płaci nic. Buk płaci 15% od zysku. To samo wchodzi od 1 października na online.
Betfair na pewno zostanie w UK.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
W UK u naziemnych gracz nie płaci nic. Buk płaci 15% od zysku. To samo wchodzi od 1 października na online.
Betfair na pewno zostanie w UK. Online wcześniej też płacił, zapewne chodzi o to że płacić będą teraz także firmy niezarejestrowane w UK, ale oferujące swoje usługi rezydentom Wysp. Ogólnie bardzo ciekawe zmiany z przeniesieniem obowiązku podatkowego na miejsce zamieszkania gracza. Tak więc zagraniczne firmy oferujące swoje usługi rezydentom Wielkiej Brytanii będą teraz musiały zmienić podejście i płacić tam podatki od generowanych zysków, czyli jeśli jakaś firmy by głównie polegała na tamtejszym rynku to w tym momencie nie miałoby to sensu operować z zagranicy. Ciekawe natomiast które buki się dostosowały a które zrezygnowały z obsługiwania graczy z Wysp lub co gorsze będą to robić wbrew nowym regulacjom.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Wejście w życie zmian przełożone na 1 listopada.
Conrad masz rację. Firmy online mogły do tej pory też działać na licencji UK i płacić tam podatki. Jednak chyba tylko bet365 tak robił a reszta (Will Hill, Ladbrokes, Coral, Betfred itp) wyprowadziły się głównie na Gibraltar bo to też terytorium zależne od UK ale już z dużo mniejszymi podatkami.
Oprocz tego, że firmy będą musiały płacić za graczy z UK to muszą uzyskać tamtejszą licencję. Jeśli tego nie zrobią to przede wszystkim nie będą mogły się w UK reklamować. Nie słyszałem nic o blokowaniu IP itp. Ale w UK jak się ktoś nie reklamuje to wiele nie znaczy i tak więc raczej nie muszą nic blokować a i tak szara strefa będzie nie większa niż 10-15% a nie jak w Polsce 90%.
Swoją drogą płacenie podatku w zależności od lokalizacji graczy to bardzo dobre rozwiązanie, które już dawno powinno zostać przyjęte przez Unię. Firmy musiałyby dostać jedną licencję na całą Unię Europejską, płacić podatek do Brukseli razem z infromacją, z którego kraju ile zarobiły a Unia by już to rozdzielała na kraje.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam,
czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa hazardu, a dokładniej mówiąc zakładów bukmacherskich, na terenie Niemiec? Czy są jakieś landy, które lepiej tę branżę traktują, czy wszystko jest ujednolicone? Jak z zakładami online?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje, czy też materiały, gdyż w internecie nic aktualnego nie znalazłem.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Krótko mówiąc jest to skomplikowane zwłaszcza z online :-)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W to nie wątpię, ale nie ma chyba gorzej niż u nas? Dla jasności mam tu na myśli przebywanie w Niemczech, ale granie z polskich kont bukmacherskich. Zdradzisz coś więcej na ten temat? Z góry dziękuję 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Z punktu widzenia gracza możesz mieć problem z dostępem na giełde Betfair. A niektóre buki mogą ci ściągać 5% podatku od każdego zakładu...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak, o podatku 5% czytałem.
Najważniejsza jednak kwestia dla mnie to legalność, gdyż zdecydowanie groźniejszy wydaje mi się niemiecki organ ścigania, niż nasz polski.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|