Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 6 z 16 1 2 4 5 6 7 8 15 16
E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Zrodzony w Ogniu - wiem że większości osób dupy nie urwie, ale moją zdecydowanie urwał. Klimat,klimat,klimat i Woody Harrelson w roli squrwiela (10/10). Nie wiem czy to Bale jest tak dobry czy po prostu tak dobrze dobiera sobie role : Mechanik, American Psycho, Fighter - w każdym świetna postać.

Dla mnie subiektywnie 9/10 bo cholernie mnie wciągnął , a tak obiektywnie to pewnie jakieś 7/10 .

ps. Jeżeli znacie coś z podobnym klimatem do tego filmu i do Mechanika to proszę o info .

Bonus: Unibet
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by eroll
ps. Jeżeli znacie coś z podobnym klimatem do tego filmu i do Mechanika to proszę o info .

Dla mnie te filmy nie miały specjalnie podobnego klimatu tongue Mechanik jest dużo lepszy.

Mechanik bardziej w stronę Memento (na pewno widziałeś). ZwO w stronę czegoś takiego: http://www.filmweb.pl/film/Drugie+oblicze-2012-614352

Poza tym polecam ten film:
http://www.filmweb.pl/film/Gangster-2012-607562 moim zdaniem bardzo dobry, a nie do końca chyba doceniany (Clarke bardzo charakterystyczny). O złych ludziach.

http://www.filmweb.pl/Dzien.Proby - to też jeżeli jakimś cudem nie widziałeś.

A jak chcesz coś na prawdę klimatycznego to polecam: http://www.filmweb.pl/film/Skrawki-1997-32704 - Korine to dla mnie jeden z najinteligentniejszych i najbardziej intrygujących nowych twórców (bardo dobry Spring Breaks ostatnio). Czekam na jego kolejne produkcje.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
polecam Boardwalk Empire, akurat zaczyna się 5. sezon smile

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Dzięki Mat na pewno sprawdzę smile Tak jak pisałem to moje subiektywne odczucie, ale właśnie było kilka takich filmów które cholernie wciągały : Przylądek Strachu, Wyspa Tajemnic,Mechanik i wiele innych nie wiem czemu bo to nie jakieś arcydzieła na 10/10 ale widocznie mój klimat .

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
"Peaky Blinders" wraca w październiku. hura

P
addict
addict
P Offline
Pięknie!

Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Jutro na TVP Kultura o 10:10
http://www.filmweb.pl/film/Epilog+norymberski-1970-5433
Zapowiada się świetnie.

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
[Linked Image]

Goodbye World - film jest o tym jak nagle zmienia się życie po tym jak komputerowy wirus rozkłada na łopatki system energetyczny. Jednocześnie jest to też opera mydlana o starych znajomych, którzy zjeżdżają się do jednego z nich na weekend i starają sobie teraz radzić w nowych realiach, w dodatku pod ciężarem dawnych relacji. Tematyka zdecydowanie za krótka jak na jeden film i bardziej pasująca do serialu, ale za to film dobrze wykonany, dający do myślenia, nie polegający na efektach specjalnych czy innych wyolbrzymionych scenach. 7/10

[Linked Image]

Jeżeli nadejdzie jutro (oryg. How I Live Now) - fabułą filmu jest podróż młodej Amerykanki do swojej angielskiej rodziny podczas międzynarodowego kryzysu politycznego na Wyspach, o którym dowiadujemy się pośrednio, małymi urywkami, o rosnącym zagrożeniu wojną. Pierwsze sceny są nawet usypiające i stwarzają wrażenie spokojnego filmu, co nieco potęguje późniejsze sceny, ale ogólnie film pozostawia wiele niewiadomych i można z tego było zrobić mini-serial w lepszym wydaniu. 6/10

[Linked Image]

Odwróceni zakochani (oryg. Upside Down) - oryginalna i zarazem odważna produkcja o dwóch, prawie połączonych planetach o odwrotnym przyciąganiu (to znaczy każdy świat przyciąga jedynie własną materię) i o innych "barierach" i różnicach między dwoma światami, z których jeden jest nowoczesny i zamożny a drugi ubogi, ponury i traktowany drugorzędnie. Oczywiście główny wątek jest o znajomości i miłości między osobami z odmiennych światów, czasami nawet do przesady (podobnie jak w filmie Elysium przesadzono z drugiej strony z pościgami/bijatykami). Ogólnie film jest dobrze zrobiony i przemyślany ze strony technicznej co bardziej skupia uwagę niż wątek romantyczny, ale to akurat należy zaliczyć na plus. 7/10

[Linked Image]

After the Dark (znany też jako The Philosophers) - ciekawy film o ostatnich zajęciach z filozofii klasy maturalnej w międzynarodowym liceum w Dżakarcie, w którym to wykładowca daje im za zadanie postawienie się w skrajnej sytuacji podczas zagłady świata, w której muszą podejmować niezwykle trudne decyzje. Film niszowy, niskobudżetowy, ale solidnie zrobiony i z dobrze grającą obsadą. Daje też do myślenia bo widz zamiast tylko absorbować to co widzi cały czas siebie stawia w tej samej sytuacji i zastanawia się jak on sam by postąpił. Dla mnie film był jak powiew świeżego powietrza właśnie dlatego, że uruchamiał wyobraźnię, nawet jeśli niektóre założenia i zagadnienia odbiegały daleko od rozumu czy logiki. Ogólnie to był taki film jak "Cube", tyle że zamiast pułapek i ciągłych niewiadomych chodzi o rozwiązanie pewnych hipotetycznych scenariuszy podczas zajęć. 8/10

Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
http://www.filmweb.pl/serial/Trzynasty+Aposto%C5%82-2011-634225

"Główny bohater serialu "Trzynasty apostoł" - Gabriel Antinori (Claudio Gioè) jest młodym księdzem i profesorem teologii, który wykłada na uniwersytecie. W swojej pracy koncentruje się na badaniu i przekraczaniu granic pomiędzy nauką, wiarą i zjawiskami paranormalnymi. Kieruje nim chęć poznania tajemnic życia, w tym celu współpracuje z instytucją o nazwie „Kongregacja Prawdy”. Pierwszym przypadkiem, który bada są lewitujące, sześcioletnie bliźniaki. Na miejscu spotyka Claudię Munari (Claudia Pandolfi) - ładną i czarującą psychoterapeutkę, która wierzy, że wszystko ma swoje racjonalne wytłumaczenie. Wzajemna fascynacja zacieśnia ich współpracę. Razem próbują dociec prawdy, która okazuje się wychodzić daleko poza ich racjonalne i religijne przekonania. Gabriel zaczyna podejrzewać, że „Kongregacja Prawdy” nie zajmuje się badaniem paranormalnych zjawisk samych w sobie, tylko poszukuje sposobu na pokonanie tajemniczego wroga, który czai się za ich kulisami i ma jasny cel, którego on na razie nie pojmuje..."

Muzyka rewelacyjna, co przy takich produkcjach jest nie zwykle ważne.
Jest aura tajemniczości coś jak w "Z Archiwum X".
Bardzo dobrze dobrany czarny charakter serialu.

Najlepsze odcinki według mnie:
S01E12 La profezia
S02E04 La casa del diavolo
S01E08 La scelta

8/10

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Sphinx gdzie to można dorwać ?

Pzdr

Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Niby jest tutaj:
http://freedisc.pl/Viola_up,d-1026991,trzynasty-apostol-il-tredicesimo-apostolo-lektor-pl

Ja miałem z zamkniętego źródła.
Serial na prawdę warty uwagi. Demony, szatan itp. sprawy. wink

T
rzut rozny
rzut rozny
T Offline
dzięki, szukałem czegoś takiego właśnie piwo

T
rzut rozny
rzut rozny
T Offline
Siema
Znajdę gdzieś HOMELAND sezon 4 z napisami ?

T
rzut rozny
rzut rozny
T Offline
Originally Posted by Tom182
Siema
Znajdę gdzieś HOMELAND sezon 4 z napisami ?
chodzi o 2 pierwsze odcinki smile

GRILL MASTER
GRILL MASTER
daj szansę, żeby ktoś zrobił te napisy wink dopiero co wyszły te odcinki

Io sono Interista
Io sono Interista
Originally Posted by th0mas
Sphinx gdzie to można dorwać ?

Pzdr

Nawet na polskich torrentach dorwiesz paczki z sezonem pierwszym i drugim.

T
rzut rozny
rzut rozny
T Offline
Originally Posted by ArtekPotito
daj szansę, żeby ktoś zrobił te napisy wink dopiero co wyszły te odcinki
laugh dobrze2

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
Jakieś dobre pozycje szpiegowskie z ostatnich lat może ktoś polecić?

Niech "Szpieg" czy "Most wanted man" będą tutaj wzorem smile

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
http://www.filmweb.pl/film/Kryptonim+Farewell-2009-507361

To mam na liście od jakiegoś czasu. Jeżeli się zdecydujesz, to napisz czy warto.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Tego chyba się nikt nie spodziewał w 2016 wraca Twin Peaks, na razie za dużo nie wiadomo :

Nie będzie to reboot serialu z lat 90., a jego kontynuacja, która będzie składać się z dziewięciu odcinków. Wszystkie napiszą David Lynch z Markiem Frostem, a wyreżyseruje je Lynch.

Strona 6 z 16 1 2 4 5 6 7 8 15 16

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (forty, Sensei, rafal08, betowiec, burbon), 1,800 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,837,712
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025