|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
[ Linked Image] Revolution - bardzo ciekawy serial o tym, jak pewnego dnia przestaje na świecie działać prąd i rozpadają się wszelkie struktury państwa, itd. Coś w stylu Jericho jeśli chodzi o tematykę a nie klimat - tutaj w dużej mierze przypominało mi to 'Walking Dead'... ale bez zombie. Serial od razu wciąga, tematyka jest ciekawa, dopiero obejrzałem 12 odcinków (w pierwszym sezonie jest ich 20, a jeszcze jest drugi i końcowy sezon), ale jak na razie serial trzyma poziom. Polecam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Conrad nie przesadzaj. Serial jest slaby. Wciaga przez pierwsze 3-4 odcinki a potem jest coraz gorzej.
Serial dostal cancela wiec nic nie wyjasniono. Klimat bardziej familijno-nastolatkowy cos jak w Terra Nova. Nie dziwota ze dostal cancela bo im dalej w las tym bardziej sie dziwilem jak mozna takie gowno robic.
|
|
|
|
|
|
|
Jak obejrzę całość to będę mógł więcej napisać, ale jak na razie jest ok po 12 odc.
Oglądałeś może produkcję BBC 'In The Flesh'?
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
ja tez Revolution chyba jakies 7-8 odcinkow przebrnąlem i coraz gorzej bylo 
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
Zaczął się kolejny sezon - prawdopodobnie najlepszego serialu jaki dotąd zrobiono - Downton Abbey. Mimo że to już piąty sezon, trzyma swój wyśrubowany poziom 
|
|
|
|
|
|
|
ja tez Revolution chyba jakies 7-8 odcinkow przebrnąlem i coraz gorzej bylo  Fakt, że te początkowe były najlepsze, w przeciwieństwie do Jericho, gdzie trzeba było się przemęczyć przez kilka odcinków zanim serial mocno wciągnął. 
|
|
|
|
|
Fundator
|
|
Fundator
Zaczął się kolejny sezon - prawdopodobnie najlepszego serialu jaki dotąd zrobiono - Downton Abbey. Mimo że to już piąty sezon, trzyma swój wyśrubowany poziom  Poważnie? Jestem laikiem w temacie zagranicznych seriali,zresztą nastąpił ich taki wysyp w ostatnich latach i czytając internety czy też słuchając opinie znajomych to czasem mi się wydawało że to taki poziom że jak się już wciągnę to będe musiał się z roboty zwolnić żeby nie marnować czasu na głupoty. Ostatnio w końcu postanowiłem delikatnie dotknąc tematu.Downton Abbey jest w sumie drugim za jaki się zabrałem. No i masakra. Oczywiście jest typowy element dla seriali który odwołuje się do ludzkiej ciekawości i nakazuje obejrzeć kolejny odcinek ale w moim przypadku to działa na krótką metę. Jestem w połowie drugiego sezonu i zaczyna mnie to po prostu męczyć. Zwyczajna sztampa. Wątki żywcem wzięte z jakiejś wenezuelskiej telenoweli cięzko o większe banały.Większość bohaterów tak cukierkowo dobra i szlachetna że aż irytująca. A te pożal się boże czarne charaktery... Jedyny pozytywny wątek to dwie fajne córeczki A tu na Filmwebie 8.2 widzę... No nic, może zwyczajnie się po prostu nie nadaję do seriali i nieprzypadkowo tak długo się przed nimi broniłem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wiem, ze duzo osob hejtuje te produkcje, ale... Miasto 44 mega film 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Szalenstwo ktore rozpetalo sie po Iron Manie w USA troche mnie przeraza. Najpierw Marvel stworzyl universum, ktore rok w rok wypuszcza filmy na podstawie swoich komiksow a teraz do tego samego dazy DC. Nie dosc, ze szturmuja kina swoimi projektami to wzieli sie za TV i spamuja teraz na kazdym kanale seriale o superbohaterach  Jeszcze pare lat temu lecialo tylko smallville o mlodym supermanie a teraz? Kurwa namnozylo sie tego od chuja a bedzie jeszcze wiecej. Marvel: Agents of Shields juz leci a za chwile wchodza - Powers, Agent Carter, Daredevil. DC: Arrow, Flash, Gotham juz leca a za chwile wchodza: Constantine, iZombie, Supergirl, Preacher... Myslicie ze to wszystko? Ha, chuja! Juz zapowiedziane sa do powstania: Titans, DMZ, Lucifer, Luke Cage, Iron Fist, Defenders. Nienormalni... Zeszly sezon pod wzgledem nowych pozycji serialowych w USA byl tragiczny, poprzedni nie lepszy. Kiepsko to widze...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zajebia Tv tymi serialami na podstawie komiksow tak jak zajebali rynek filmowy bo ciagle tylko leci w kinie cos z Marvela, DC , Transformers odcinek 190, Piraci z Karaibow odcinek 299 i tak w kolko jedno i to samo 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Oglądał ktoś Watahę pierwszy odcinek? Jak odczucia? HBO robi dobre seriale, czy tym razem też się spisali? Bo ja mam duże nadzieje do tej produkcji
|
|
|
|
|
|
|
Oglądał ktoś Watahę pierwszy odcinek? Jak odczucia? HBO robi dobre seriale, czy tym razem też się spisali? Bo ja mam duże nadzieje do tej produkcji 1 odcinek ,nużący jak ebola
|
|
|
|
|
|
|
ja tez Revolution chyba jakies 7-8 odcinkow przebrnąlem i coraz gorzej bylo  Właśnie obejrzałem do końca pierwszy sezon i całkiem dobre to było. Szczególnie na tle The Walking Dead S4, który po pierwszych 5 odcinkach pełnych nudy i ogólnej kichy chce się odłożyć na bok. Jeszcze tylko 11 odcinków przetrwać (a może się rozkręci?  ) i wracam do Revolution na drugi sezon...
|
|
|
|
|
|
|
The Walking Dead S4, który po pierwszych 5 odcinkach pełnych nudy i ogólnej kichy... Już po 7 odcinkach i dalej bryndza. Zdecydowanie najgorszy sezon do tej pory, przynajmniej na tym etapie...
|
|
|
|
|
Io sono Interista
|
|
Io sono Interista
The Walking Dead S4, który po pierwszych 5 odcinkach pełnych nudy i ogólnej kichy... Już po 7 odcinkach i dalej bryndza. Zdecydowanie najgorszy sezon do tej pory, przynajmniej na tym etapie... O ile dobrze pamiętam to lepiej nie będzie. Czwarty sezon strasznie słaby. Piąta odsłona ruszyła obiecująco 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wiem, ze duzo osob hejtuje te produkcje, ale... Miasto 44 mega film  bylem wczoraj w kinie i nie podzielam Twojego entuzjazmu PS. co sadzicie o tym filmie ?
|
|
|
|
|
Ice Hockey Champion
|
|
Ice Hockey Champion
Jestem pod czterech odcinkach i całkiem nieźle się zapowiada.
http://www.filmweb.pl/serial/Spos%C3%B3b+na+morderstwo-2014-710594
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
UPROWADZONA na polsacie za 5 min
|
|
|
|
|
|
|
Zaczął się kolejny sezon - prawdopodobnie najlepszego serialu jaki dotąd zrobiono - Downton Abbey. Mimo że to już piąty sezon, trzyma swój wyśrubowany poziom  U rodziców jest też #1, ja zaś jeszcze się za niego nie zabrałem choć sezony 1-3 na blu-rayu leżą u mnie na półce od kilku miesięcy (na razie Netflix "unieruchomił" mi odtwarzacz na długi czas  ). Czy serial dosyć szybko wciąga czy podobnie jak z Mad Men trzeba dać mu trochę czasu?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|