|
|
Joker
|
|
Joker
technicznie linia hossy nie została póki co przerwana , jesteśmy blisko niej , wiesz co będzie się działo jak grecja kolejny raz zostanie kupiona , a partia uspokoi sytuacje w chinach , będziesz miał hosse nie zdazysz nawet wtedy mrugnąć , kroś musi zarobić przed krachem , który nieubłaganie i tak będzie  EBC zaczał drukowanie w styczniu tego roku , gdzie jesteśmy w tej chwili ? jesteśmy w tym samym momencie , bo ta grecja teraz te chiny , ale te problemy się rozwiążą oligarchia musi zarobić  grajmy razem z nią , teraz za wcześniej na pierdyknięcie ..............
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to zobaczysz co bedzie z hossa we wrzesniu jak Yellen podniesie stopy to bedziesz mial kghm w promocji po 50zl  Teraz za wczesnie na gdybanie - moge sie zgodzic ze szykuje sie ostatnie odbicie przed zdrowym jebnieciem
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
poza tym jak dzisiaj Usiaki zamkna sie ponizej wczorajszych minimow intra to i na odbicie przyjdzie nam jeszcze poczekac
Wiesz jak nieraz nas gielda nauczyla pokory, wiec ja poczekam na sygnal wejscia - nie bede lapal spadajacyhc nozy
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
no i co gdzie te Wasze Chiny ?  złapałem kgh poniżej 100 , a pkobp poniżej 30 i ce  nię to sobie
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
jeszcze jedno Inza...jsw to śmieć ? zawarcie znaczącej umowy [ stooq.pl] ja tu widzę ogromne pole do wzrostów , tak jak kiedyś na kgh tu po upadku Lehmana POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wszystko kwestia ceny surowca. Kghm rósł bo rosła miedź http://stooq.pl/q/?s=kgh&d=20150710&c=10y&t=l&a=lg&b=1&r=hg.fA węgiel? szoruje po dnie, ceny naniższe od lat i nic nie zapowiada odwórcenia trendu. Z Chinami, największym konsumentem węgla, widać co się dzieje. Już teraz jest duża nadprodukcja a będzie coraz gorzej Także JSW czemu nie, ale raczej do zagrania na krótko 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jeszcze jedno Inza...jsw to śmieć ? zawarcie znaczącej umowy [ stooq.pl] ja tu widzę ogromne pole do wzrostów , tak jak kiedyś na kgh tu po upadku Lehmana POZDRO ELDO porownujesz kghm do jsw ?? litosci - nie ta liga ... pamietasz mocna , prezna spolke PBG  jak spadla na 150zl to ludzie krzyczeli ze promocja i za darmo rozdaja, a jak byla po 50 zl to ludzie nerki zastawiali - nie do konca zartuje bo znam goscia ktory zainwestowal majatek zycia a dzis mamy niecale 2zl z 250zl  JSW tylko na krotka spekulacje - potencjal jest ale nadal jest smieciem i to mega smieciem bo chyba nie nazwiesz perla spolki ktora spierdolila sie ponad 90% 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
no to bez litości nie węgiel, tylko koks  niby to samo , ale nie to samo , już teraz ma zapewniony zbyt do końca roku kgh szorował po 20 zeta w swoim czasie porównuje potencjał wzrostu , tu powinny być mega przy odbiciu na surowcach jsw oczywiście perłą nie jest , ale po zmianie władzy na jesieni , będzie specjalnie chroniony , więc jeśli wykluczymy ogólny krach , tak niskiego kursu jak teraz długo tu nie zobaczymy
Last edited by ELDORADO; 11/07/2015 11:27.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
jsw generalnie robi wegiel tzn w tym się specjalizuje 3,5:1 wegiel a koks to zasadnicza różnica piec opałowy jest na węgiel (blacha) albo na koks (żeliwo) w Polsce 90% to opalanie węglem (bo jest minimalnie tańszy a posiada tę samą kaloryczność) ludzie nie potrafią palić węglem albo nie posiadają odpowiednich pieców, w Polsce wogóle nie ma produkcji dobrych pieców węglowych (tzn takich które ograniczają uwalnianie do atmosfery dziadostwa) a w takich Czechach produkują takowe zbliża się sezon grzewczy czyli... Wegiel jak będzie sroga zima to zgoda jsw happy jednak brudasa troche wiecej myslący brytole już 25 lat wstecz skasowali
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
węgiel, koks, bez znaczenia. Jednego i drugiego jest nadpodaż. Co z tego że mają zbyt jak sprzedają ze stratą...
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
gdzie te Chiny ? , gdzie ta Grecja ?  cieszmy się i radujmy z letniej hossy , kto nie kupił ze mną jsw kghm pkobp ten gapa 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
ASTARTA  co do innych akcji , moim zdaniem kierunek już jest jeden up , warto zająć pozycję jest dzisiaj jeszcze ku temu okazja 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Eldo, a zainwestowałeś może w Bitcoina (BTC)? Jak widzisz przyszłość tej waluty?
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Eldo, a zainwestowałeś może w Bitcoina (BTC)? Jak widzisz przyszłość tej waluty? nie zainwestowałem , dlaczego ? odpowiedź jest banalna - po co usrakom nowa waluta , kiedy rządzi dolar  jak euro się rozpadnie , a dużo na to wskazuje , zmiażdżą wszystkich po kolei, dolarem nie bitcoinem 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
jsw , piękna biała marubozu rozgościła się na wykresie  uczcie się świec japońskich Panowie , ta świeczka wieszczy zmianę trendu , a że nie ma wyłamania dołem , mówi prawdę , dzisiaj zapakowałem jsw po korek 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kupujesz JSW by przy odbiciu sprzedac czy trzymasz dluzej w celu wiekszego %zysku? Jak dla mnie to oczywiste ze w mniejszym badz wiekszym stopniu akcje odbija sie i dadza zarobic, dziwia mnie ludzie ktorzy w to nie wierza 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Kupujesz JSW by przy odbiciu sprzedac czy trzymasz dluzej w celu wiekszego %zysku? Jak dla mnie to oczywiste ze w mniejszym badz wiekszym stopniu akcje odbija sie i dadza zarobic, dziwia mnie ludzie ktorzy w to nie wierza  Jestem na ogół graczem długoterminowym , Jsw teraz zapakowałem na dłużej  , Astarte na przykład kupowałem po 24 i trzymam dalej  piszę na ogół , bo przy hossie działam tez na krótkich interwałach
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ok dzieki za odpowiedz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Cześć, jak często spółki notowane na GPW ogłaszają upadłość? Z wyłączeniem rynku NewConnect.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam pytanie laika: co powoduje ze Orlen w rok wzrosl o 70% i w tej chwili cena za akcje jest najwyzsza w historii?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|