Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 10 z 12 1 2 8 9 10 11 12
Joker
Joker
technicznie linia hossy nie została póki co przerwana , jesteśmy blisko niej , wiesz co będzie się działo jak grecja kolejny raz zostanie kupiona , a partia uspokoi sytuacje w chinach , będziesz miał hosse nie zdazysz nawet wtedy mrugnąć , kroś musi zarobić przed krachem , który nieubłaganie i tak będzie cool EBC zaczał drukowanie w styczniu tego roku , gdzie jesteśmy w tej chwili ? jesteśmy w tym samym momencie , bo ta grecja teraz te chiny , ale te problemy się rozwiążą oligarchia musi zarobić smile grajmy razem z nią , teraz za wcześniej na pierdyknięcie ..............

Bonus: Unibet
I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
to zobaczysz co bedzie z hossa we wrzesniu jak Yellen podniesie stopy to bedziesz mial kghm w promocji po 50zl wink Teraz za wczesnie na gdybanie - moge sie zgodzic ze szykuje sie ostatnie odbicie przed zdrowym jebnieciem

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
poza tym jak dzisiaj Usiaki zamkna sie ponizej wczorajszych minimow intra to i na odbicie przyjdzie nam jeszcze poczekac

Wiesz jak nieraz nas gielda nauczyla pokory, wiec ja poczekam na sygnal wejscia - nie bede lapal spadajacyhc nozy

Joker
Joker
no i co gdzie te Wasze Chiny ? grin
złapałem kgh poniżej 100 , a pkobp poniżej 30 i ce ooo nię to sobie

Joker
Joker
jeszcze jedno Inza...jsw to śmieć ? zawarcie znaczącej umowy [stooq.pl]
ja tu widzę ogromne pole do wzrostów , tak jak kiedyś na kgh tu po upadku Lehmana

POZDRO
ELDO

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Wszystko kwestia ceny surowca. Kghm rósł bo rosła miedź
http://stooq.pl/q/?s=kgh&d=20150710&c=10y&t=l&a=lg&b=1&r=hg.f
A węgiel? szoruje po dnie, ceny naniższe od lat i nic nie zapowiada odwórcenia trendu.
Z Chinami, największym konsumentem węgla, widać co się dzieje. Już teraz jest duża nadprodukcja a będzie coraz gorzej
Także JSW czemu nie, ale raczej do zagrania na krótko smile

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Originally Posted by ELDORADO
jeszcze jedno Inza...jsw to śmieć ? zawarcie znaczącej umowy [stooq.pl]
ja tu widzę ogromne pole do wzrostów , tak jak kiedyś na kgh tu po upadku Lehmana

POZDRO
ELDO

porownujesz kghm do jsw ?? litosci - nie ta liga ...

pamietasz mocna , prezna spolke PBG wink jak spadla na 150zl to ludzie krzyczeli ze promocja i za darmo rozdaja, a jak byla po 50 zl to ludzie nerki zastawiali - nie do konca zartuje bo znam goscia ktory zainwestowal majatek zycia a dzis mamy niecale 2zl z 250zl kopara grin

JSW tylko na krotka spekulacje - potencjal jest
ale nadal jest smieciem i to mega smieciem bo chyba nie nazwiesz perla spolki ktora spierdolila sie ponad 90% wink

Joker
Joker
no to bez litości grin
nie węgiel, tylko koks smile niby to samo , ale nie to samo , już teraz ma zapewniony zbyt do końca roku
kgh szorował po 20 zeta w swoim czasie
porównuje potencjał wzrostu , tu powinny być mega przy odbiciu na surowcach
jsw oczywiście perłą nie jest , ale po zmianie władzy na jesieni , będzie specjalnie chroniony , więc jeśli wykluczymy ogólny krach , tak niskiego kursu jak teraz długo tu nie zobaczymy

Last edited by ELDORADO; 11/07/2015 11:27.
R
addict
addict
R Offline
jsw generalnie robi wegiel tzn w tym się specjalizuje 3,5:1
wegiel a koks to zasadnicza różnica
piec opałowy jest na węgiel (blacha) albo na koks (żeliwo)
w Polsce 90% to opalanie węglem (bo jest minimalnie tańszy a posiada tę samą kaloryczność)
ludzie nie potrafią palić węglem albo nie posiadają odpowiednich pieców, w Polsce wogóle nie ma produkcji dobrych pieców węglowych (tzn takich które ograniczają uwalnianie do atmosfery dziadostwa) a w takich Czechach produkują takowe
zbliża się sezon grzewczy czyli...
Wegiel jak będzie sroga zima to zgoda jsw happy
jednak brudasa troche wiecej myslący brytole już 25 lat wstecz skasowali

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
węgiel, koks, bez znaczenia. Jednego i drugiego jest nadpodaż. Co z tego że mają zbyt jak sprzedają ze stratą...

Joker
Joker
gdzie te Chiny ? , gdzie ta Grecja ? grin
cieszmy się i radujmy z letniej hossy , kto nie kupił ze mną jsw kghm pkobp ten gapa wink laugh

Joker
Joker
ASTARTA ooo kasa piwo
co do innych akcji , moim zdaniem kierunek już jest jeden up , warto zająć pozycję jest dzisiaj jeszcze ku temu okazja smile

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Eldo, a zainwestowałeś może w Bitcoina (BTC)? Jak widzisz przyszłość tej waluty?

Joker
Joker
Originally Posted by Conrad
Eldo, a zainwestowałeś może w Bitcoina (BTC)? Jak widzisz przyszłość tej waluty?

nie zainwestowałem , dlaczego ? odpowiedź jest banalna - po co usrakom nowa waluta , kiedy rządzi dolar smile jak euro się rozpadnie , a dużo na to wskazuje , zmiażdżą wszystkich po kolei, dolarem nie bitcoinem smile

Joker
Joker
jsw , piękna biała marubozu rozgościła się na wykresie smile uczcie się świec japońskich Panowie , ta świeczka wieszczy zmianę trendu , a że nie ma wyłamania dołem , mówi prawdę , dzisiaj zapakowałem jsw po korek ooo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kupujesz JSW by przy odbiciu sprzedac czy trzymasz dluzej w celu wiekszego %zysku?
Jak dla mnie to oczywiste ze w mniejszym badz wiekszym stopniu akcje odbija sie i dadza zarobic, dziwia mnie ludzie ktorzy w to nie wierza wink

Joker
Joker
Originally Posted by Yakeri
Kupujesz JSW by przy odbiciu sprzedac czy trzymasz dluzej w celu wiekszego %zysku?
Jak dla mnie to oczywiste ze w mniejszym badz wiekszym stopniu akcje odbija sie i dadza zarobic, dziwia mnie ludzie ktorzy w to nie wierza wink

Jestem na ogół graczem długoterminowym , Jsw teraz zapakowałem na dłużej smile , Astarte na przykład kupowałem po 24 i trzymam dalej smile piszę na ogół , bo przy hossie działam tez na krótkich interwałach

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ok dzieki za odpowiedz smile

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Cześć,
jak często spółki notowane na GPW ogłaszają upadłość? Z wyłączeniem rynku NewConnect.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mam pytanie laika: co powoduje ze Orlen w rok wzrosl o 70% i w tej chwili cena za akcje jest najwyzsza w historii?

Strona 10 z 12 1 2 8 9 10 11 12

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (betowiec, latajaca_holenderka, rymoholik, rafal08, alfa, Sensei, burbon, bukma, Lukasz111), 1,907 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,996
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025