Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 4 z 5 1 2 3 4 5
S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Originally Posted by lupus
Witam

Ok 2 lat temu mialem szkode z OC (ja bylem poszkodowany, wjechala do mnie baba).
Rozliczylem sie gotowkowo z ubezpieczycielem.

Kilka dni temu zglosil sie do mnie moj znaiomy aby przeslac mu ten kosztorys, zrobilem to, on ma kolege co pracuje w firmie z doszkodowaniami.
W niego zreszta ok 1,5 tygodnia temu tez wjechala kobieta. :przytul:

Wedlug jego znajomego mozna dzialac ze sprawami do 3 lat wstecz nawet.
On chce zakwestionowac ten kosztorys.

Slyszalem o firmach odszkodowawczych, ale glownie w przypadku wypadkow, ale przede wszystkim w sprawach w miare aktualnych.
Wiem, ze jest tu kilka osob, co pracuje w ubezpieczeniach lub ma z tym stycznosc.
Jego znajomy twierdzi, ze jest w stanie cos z tego wywalczyc...

Jakies opinie?

Witam,

Lupus, to co opisałeś jest prawda a co wiecej to moge Ci powiedziec że gra jest warta swieczki. Ubezpieczalnie zaniżają odszkodowania nawet o 80%, licza że poszkodowany ucieszy sie z szybko wyplaconej gotowki i wiecej go nie zobacza. Natomist firmy ktore skupuja od poszkodowanych odszkodownia wyplacaja od wyceny rzeczoznawcy okolo 60-70 % w zaleznosci od wielu czynnikow. Polecałbym Ci abyś w wlasnym zakresie udał sie do rzeczoznawcy i zlecil mu zrobienie kosztorys w opini o dokumentacje z ubezpieczalni a dopiero potem w wlasnym zakresie dochodzil o wyplate reszty odszkodownia

Bonus: Unibet
G
addict
addict
G Offline
Originally Posted by BZYCZEK
Na razie 2 zdjęcia z komórki

[Linked Image]

[Linked Image]

V6 3.0 Twin Turbo 330 KM 420 KM ....

Widze Bzyku ze brat sie dorobil na sprzedazy lekow.... za granice? cool
Fajna bryka, gratulacje!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dzięki.Za granice przede wszystkim w Polsce był na tym biznes 4-5 lat temu.
Pozdrawiam

Huachipato
Huachipato
Panowie może wy coś doradzicie

Zaproponujcie mi jakieś auto najlepiej Hachbeka lecz niekoniecznie ( sedan ewentualnie) tak cena do 9 tys. maximum, wyprodukowane od 2000 roku dla 28 latka cool

Szukam czegoś w stylu A3 lub Fiata Stilo żeby nie żarło hektolitrów paliwa i było w miarę bezawaryjne ( chociaż wiadomo ze z tym jest najtrudniej )

Macie jakieś propozycje ? smile

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by Isildur
Panowie może wy coś doradzicie

Zaproponujcie mi jakieś auto najlepiej Hachbeka lecz niekoniecznie ( sedan ewentualnie) tak cena do 9 tys. maximum, wyprodukowane od 2000 roku dla 28 latka cool

Szukam czegoś w stylu A3 lub Fiata Stilo żeby nie żarło hektolitrów paliwa i było w miarę bezawaryjne ( chociaż wiadomo ze z tym jest najtrudniej )

Macie jakieś propozycje ? smile

tylko nie fiata stilo, przoduje w statystykach awaryjności...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Audi A3 mogę polecić z czystym sumieniem. Ja śmigałem modelem z 2002roku, ASZ, diesel, 130KM. Bardzo przyjemny jak na tak lekką budę. Polatałem przez 3 lata, zmieniłem na większe, ale tak zadowolony byłem z tego autka, że żonie zostawiłem i jeździ po dzień dzisiejszy.

Tak jak mówisz paliwa mało pali, można pocisnąć, jeden z lepszych silników diesla (1,9tdi), a jak i co innego się zepsuje to koszta do zniesienia. Dla mnie po czasie jedyną wadą był fakt, że autko malutkie, a jak na jakieś wczasy się zapakować lub 4 dorosłe osoby na dłuższą trasę to dramat.

A tak to złego słowa nie powiem smile

Nie wiem czy w tym budżecie się zamkniesz, ale jakby co naprawdę warto trochę dołożyć.

Pzdr.

Huachipato
Huachipato
Dzięki Korver za info

Huachipato
Huachipato
A astra II ?? jakieś opinie ?? interesują mnie te modele z gazem

L
antimadrista
antimadrista
L Offline

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Auta do 8 tyś. poszukuję. Jakieś modele godne polecenia? Jakieś modele które omijać szerokim łukiem? Coś ktoś?

Profesor
Profesor
Originally Posted by Dziabor
Auta do 8 tyś. poszukuję. Jakieś modele godne polecenia? Jakieś modele które omijać szerokim łukiem? Coś ktoś?

A3 1,9 tdi , samochodzik idealny , mało pali silnik nie do zdarcia, jesli tylko trafisz dobry okaz to na pewno nie pożałujesz smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Stoin
Originally Posted by Dziabor

A3 1,9 tdi , samochodzik idealny , mało pali silnik nie do zdarcia, jesli tylko trafisz dobry okaz to na pewno nie pożałujesz smile

Generalnie auto nie dla mnie tylko dla kolegi który kupuje pierwsze auto. Nigdy nie miał własnego. Długo też nie jeździł (ponad 2 lata ma prawko ale nie jeździł)

Szuka czegoś z małym silnikiem i ekonomiczengo. Taniego w utrzymaniu.

http://olx.pl/oferta/nissan-almera-...-nowe-opony-CID5-IDakgWt.html#6cc99c08f2

jeździ ktoś czymś takim?

B
addict
addict
B Offline
Witam,może ktoś ma do sprzedania auto w cenie do 30 tys .
Szukam jakiegoś kombi , minivana .
Podoba mi się Totyota Avensis w starszej wersji , z minivanów Mazda 5, może Ford S-max
Może ktoś coś doradzi , ogólnie auto rodzinne , pakowne .
Może ktoś czymś jeździ godnym polecenia? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
To i ja się podepnę... Ceed'em 2006-2009 ktoś się porusza ? Jak wrażenia, co pada, jak blachy, jak zawieszenie, na co zwracać uwagę, opinie ? (bez dwumasy of cors)

too much love will kill you
ma ktoś z was Mazde 6 w tej nowej budzie ? jakie opinie ?
chce kupić beznzyne, oglądałem, jechałem ale mam mieszane uczucia jakoś...

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Originally Posted by Luc Nilis
ma ktoś z was Mazde 6 w tej nowej budzie ? jakie opinie ?
chce kupić beznzyne, oglądałem, jechałem ale mam mieszane uczucia jakoś...

Ostatnio dostałem na 4 dni "szóstkę" na testy, najwyższa wersja wyposażenia jaka funkcjonuje w cenniku, benzyna 2,5 w automacie.
O silniku nie można powiedzieć, że jest jakiś wypasiony, miałem wrażenie że nominalną moc bardzo ograniczała skrzynia biegów i to nawet w trybie sport nie było szału mimo nominalnych 192 koni.
Niemniej jednak samo aoto jeździ bardzo fajnie, o wnętrzu, choć to rzecz gustu, mógłbym napisać same dobre słowa, tym bardziej, że ogladając wszystkie niemieckie wynalazki z koncernu VAG zbiera mi się na haft od tej tandety i to wcale nie ważne czy VW czy Audi, po prostu te wszystkie modele projektowane od linijki mi już dawno zbrzydły.

Mazda robi naprawdę świetne wrażenie, zarówno w środku jak i na zewnątrz, zdaję sobię sprawę, że dostałem model z topowym wyposażeniem, było w nim naprawdę wszystko.
Ale, intuicyjnośc obsługi, choćby sama nawigacja bardzo dobrej jakości, wszystko na najwyższym poziomie i choć nie jest to niemiecki styl to naprawdę auto robi bardzo dobre wrażenie, do tego przy prędkościach dochodzacych do 200, w aucie jest cicho, domyślam się, że jest to zasługa lini auta.
Wersja którą jeździłem posiadałą poważny minus, silnik i jego spalanie, nie jest to auto dla kogoś kto będzie jeździł dużo, spalanie, nie ma co się oszukiwać, że będzie choćby zbliżone do podawanego przez producenta.
choć z drugiej strony, trzeba by policzyć koszty serwisu bo tu mogłoby wyjść wcale nie tak źle jeśli chodzi o benzynę, trzeba by usiąść i policzyć, przyznaję, że nie liczyłem bo szukam jednak czegoś innego, choć samochód mi się bardzo podobał.

dzięki Biszop, jak jeździłem w Tarnowskich Górach Mazdą 6 w benzynie ale z silnikiem 2.0 165 koni chyba miał ale nie przekładało się to na osiągi jakoś specjalnie, nie napiszę że to muł ale bez szału, moja beemka 5 miło kilku ładnych lat objechała by te Mazde jak by chciała, ale lata lecą i trzeba uciekać w nowsze... Główny plus tej Mazdy 6 to cudna linia, autko prezentuje się bosko, myśle o czarnym kolorze choć wiem jak ciężko go pielęgnować. Tylko ta cena, Mazda bardzo droga się stała...

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Witam, zamierzam kupić samochód, nie jakąś limuzynę, o tak, do polatania i pozwiedzania trochę UK, gdzie aktualnie przebywam.
Jako, że jestem kompletnie zielony w temacie, to rozpytuję wśród ludzi, którzy mają o tym jakieś pojęcie. Kilka wymogów i parametrów, jakie sobie założyłem:
Hatchback, rocznik ok. 2006, 5-drzwiowy, do 2000 funtów, silnik 1.4-1.6.
Poniżej kilka propozycji, które udało mi się wyselekcjonować. Jeśli chodzi o linki, to są to tylko przykłady - na przebieg itd. nie ma co więc patrzeć.

Mazda 3 link [autotrader.co.uk]
Fiat Grande Punto link [autotrader.co.uk]
Ford Fiesta link [autotrader.co.uk]
Ford Focus link [autotrader.co.uk]
KIA RIO link [autotrader.co.uk]
KIA Cerato link [autotrader.co.uk]
Vauxhall Astra link [autotrader.co.uk]
Vauxhall Corsa link [autotrader.co.uk]

I teraz pytanie, które odrzucić na wstępie, którymi zainteresować się bardziej? Jakieś sugestie? Z góry dzięki za pomoc.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by Sztrop
Witam, zamierzam kupić samochód, nie jakąś limuzynę, o tak, do polatania i pozwiedzania trochę UK, gdzie aktualnie przebywam.
Jako, że jestem kompletnie zielony w temacie, to rozpytuję wśród ludzi, którzy mają o tym jakieś pojęcie. Kilka wymogów i parametrów, jakie sobie założyłem:
Hatchback, rocznik ok. 2006, 5-drzwiowy, do 2000 funtów, silnik 1.4-1.6.
Poniżej kilka propozycji, które udało mi się wyselekcjonować. Jeśli chodzi o linki, to są to tylko przykłady - na przebieg itd. nie ma co więc patrzeć.

Mazda 3 link [autotrader.co.uk]
Fiat Grande Punto link [autotrader.co.uk]
Ford Fiesta link [autotrader.co.uk]
Ford Focus link [autotrader.co.uk]
KIA RIO link [autotrader.co.uk]
KIA Cerato link [autotrader.co.uk]
Vauxhall Astra link [autotrader.co.uk]
Vauxhall Corsa link [autotrader.co.uk]

I teraz pytanie, które odrzucić na wstępie, którymi zainteresować się bardziej? Jakieś sugestie? Z góry dzięki za pomoc.

Z tego zestawu celowalbym w focusa...

Villain
Villain
a ja w Mazdę

Strona 4 z 5 1 2 3 4 5

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
3 zarejestrowanych użytkowników (burbon, rafal08, alfa), 2,411 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,281
Posty5,832,123
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025