Originally Posted by http://www.wiadomosci24.pl/artykul/szczecin_jednak_lezy_nad_morzem_148048.html
Mieszkańcy Szczecina tyle razy dowcipkowali sobie z przyjezdnych gości, czy przybyłych służbowo interesantów, gdy ci po powitaniach, czy załatwieniu służbowych spraw prosili: a teraz zaprowadźcie nas nad morze. Okazało się, że to mieszkańcy Szczecina nie mieli racji: Szczecin jednak rzeczywiście leży nad morzem. Stanowi tak USTAWA z dnia 21 marca 1991 r. o obszarach morskich Rzeczypospolitej Polskiej i administracji morskiej z późniejszymi zmianami, zapisana w DZIENNIKU USTAW Z 2003 R. NR 153 POZ. 1502: Dział II Polskie obszary morskie Rozdział 1 Morskie wody wewnętrzne Art. 4. Morskimi wodami wewnętrznymi są: 1) część Jeziora Nowowarpieńskiego i część Zalewu Szczecińskiego wraz ze Świną i Dziwną oraz Zalewem Kamieńskim, znajdująca się na wschód od granicy państwowej między Rzeczpospolitą Polską a Republiką Federalną Niemiec, oraz rzeka Odra pomiędzy Zalewem Szczecińskim a wodami portu Szczecin.
Wynika z tego jasno, że Odra powyżej północnej krawędzi Trasy Zamkowej, to już morze. A więc spacerując nabrzeżem Odry przy Wałach Chrobrego, spacerujemy nad morzem. Cóż, ustawowo przynajmniej połowa Szczecina leży nad morzem i mieszkańcy Szczecina nie będą się już mogli śmiać z niewiedzy przyjezdnych, bo to oni sami nie wiedzieli, że Szczecin leży nad morzem.
A swoją drogą, ciekawy jestem, czy władze Szczecina wiedzą, że Szczecin leży nad morzem, a jeśli tak, to czemu nie wykorzystują możliwości jakie mają gminy i miejscowości nadmorskie.
Wiecie moze czy jakos rozwiazali problem z odbiorem karty kibica rp jesli sie jest poza granicami polski?. Czy moze na szkocje tez bedzie vaucher zastepczy jak na Irlandie.
Witam, Można prosić znawców o link z filmikiem, w którym gość wyobrażał sobie na łące kilka panienek w strojach owieczki, a potem wiadomo z góry dzięki
Witam, Można prosić znawców o link z filmikiem, w którym gość wyobrażał sobie na łące kilka panienek w strojach owieczki, a potem wiadomo z góry dzięki
Brał ktoś ostatnio telefon w abonamencie w T-mobile przez internet?Przeniosłem numer swój z Play (kończyła mi się umowa i 3 miesiące przed końcem umowy wziałem telefon w T-mobile)Kurier przyniosł telefon zapłaciłem za niego pierwszą wpłata jaka była ustalona i wraz z umową harmonogram rat do spłacania gdzie konsultant wcześniej uprzedzał żebym się nie przejmował tymi ratami że będa wliczone w abonament...Teraz przychodzi mi faktura za abonament+rata za telefon....???? Miał ktoś taką sytuacje? czy jutro mam jechać do salonu?
Witam Was mam prośbę moja żona startuje w konkursie w którym można wygrać jakiś kurs fotograficzny ale liczy się liczba "laików" na facebooku jej komentarza pod zdjęciem. Jeżeli ktoś z Was jest na facebooku i nie stanowi problemu dla niego nacisnąć lubię to będe wdzięczny. Oto link do tego zdjęcia: https://www.facebook.com/dziesiatap...089/1030013753688842/?type=3&theater naciskamy zobacz więcej komentarzy na dole i wtedy drugi niżej komentarz Justyny Urbaniak. Trzeba go polubić i wszystko. Bardzo dziękuje z góry za pomoc
Czy da rade jakos przetransferowac pieniadze z heyah na karte? Na jakis przelew czy cokolwiek? Na karcie pozostalo 200zl a nie bedzie juz uzywana. Czy jest jakis sposob by te pieniadze odzyskac?
Czy da rade jakos przetransferowac pieniadze z heyah na karte? Na jakis przelew czy cokolwiek? Na karcie pozostalo 200zl a nie bedzie juz uzywana. Czy jest jakis sposob by te pieniadze odzyskac?
na https://www.jetbull.com można wpłacać poprzez sms ale sms za 30zł daje nam tylko 12,5zł na konto
Szukam internetowego darmowego kursu dla początkujących. JĘZYK ANGIELSKI OD PODSTAW. A1, A2, B1. Chciałbym w rok opanować poziom B1. Mogę codziennie poświęcać 2-3 godziny. Znalazłem coś takiego: www.kursangielskiego.com/poziom-a1.html [kursangielskiego.com] Może ktoś zna inną lepszą stronę? Z góry dziękuję za pomoc.