Mega autko tylko gdzie tym naprawdę pojeździć . Same krótkie odcinki na takie prędkości jakby można osiagnac
siedem stron o samochodach to Ci jakoś nie przeszkadza ale 3-4 moje posty na temat powiedzmy luźnej polityki wywołały u Ciebie dwa miesiące temu wielkie obiekcje.
Aker w czym Ty masz problem ? Nie podoba się to tu nie zaglądaj
Tak bo nie lubie polityki i Conrad stworzył do pisania o niej odrebny dział . Samochody lubie wiec mi nie przeszkadzaja
i nie widzisz niczego złego w 7 stronach pisanych o samochodach na forum bukmacherskim o tematyce piłki nożnej bo Ty z Conradem tez lubicie samochody to dobrze że nie lubicie się rozpisywać o ferrytyczno - perlitycznej strukturze żelaza
Sprawdziłem cenę i8. Tylko 150 k. Nie wiedziałem ze to full elektryk
to nie full elektryk to hybryda R3 1.5 TwinPower Turbo 231 KM + silnik elektryczny o mocy 131 KM Łączna moc: 362 KM zapierdala konkretnie
r3 1,5 twin turbo toż to musi być gniot, samochód na 2 lata życia, nic poniżej 2 litrów w r4, poniżej 2,5 w r6 i poniżej 4 litrów w v8 mnie nie przekona
Mogby ktos napisac cos o ferrytyczno - perlitycznej strukturze zelaza ?
Rozpatrując własności mechaniczne stali węglowych można stwierdzić, że najniższą wytrzymałość i najwyższą plastyczność w temperaturze pokojowej ma stal o strukturze ferrytycznej. W miarę wzrostu zawartości węgla, a więc również wzrostu zawartości perlitu w strukturze, rośnie wytrzymałość i twardość stali, przy jednoczesnym obniżaniu się plastyczności. Maksymalną wytrzymałość (w stanie wyżarzonym) ma stal eutektoidalna (0,8% C). Dalszy wzrost zawartości węgla powoduje podwyższanie twardości, gdyż w strukturze pojawia się cementyt wtórny, równocześnie jednak maleje efektywna wytrzymałość stali, ponieważ staje się ona mało plastyczna.
Mogby ktos napisac cos o ferrytyczno - perlitycznej strukturze zelaza ?
Rozpatrując własności mechaniczne stali węglowych można stwierdzić, że najniższą wytrzymałość i najwyższą plastyczność w temperaturze pokojowej ma stal o strukturze ferrytycznej. W miarę wzrostu zawartości węgla, a więc również wzrostu zawartości perlitu w strukturze, rośnie wytrzymałość i twardość stali, przy jednoczesnym obniżaniu się plastyczności. Maksymalną wytrzymałość (w stanie wyżarzonym) ma stal eutektoidalna (0,8% C). Dalszy wzrost zawartości węgla powoduje podwyższanie twardości, gdyż w strukturze pojawia się cementyt wtórny, równocześnie jednak maleje efektywna wytrzymałość stali, ponieważ staje się ona mało plastyczna.